Četiri stuba srpske spoljne politike

Ta "cetiri stuba" su u stvari samo fraza koja krije prostu cinjenicu da se ne radi o nekoj genijalnoj, nikad pre vidjenoj diplomatskoj tehnici, nego o prostoj taktici sumskog misa. Necemo se nikome zamerati i gledacemo da ne budemo pojedeni. Ako treba, podrzavacemo i "Jedinstvenu Kinu", necemo osudjivati de fakto aneksiju Juzne Osetije i Abhazije, slacemo vojnike u Afganistan, a necemo previse talasati ni oko Kosmeta.

Jedna u moru debilnih izjava naše vlasti. Stubom spoljne politike se naziva ključni saveznik. Nazivati ključnim saveznicima sve bitne političke faktore u svetu nekako čini sam taj izraz besmislenim.

Dobro nisu rekli da imamo 192 stuba spoljne politike i onda jednostavno nabrojali sve članice UN.

Kao sto vec napisah,veliki sam protivnik ovakve spoljne politike i ovo mi sve lici na medijsku pripremu naroda za Jeremica i nesto malo vise od ministarske pozicije posle sledecih parlamentarnih izbora..evo i krtakog misljenja prof.Simica,po meni jednog od umnijih Srba o istoj temi...za pametne dovoljno...:rtfm:

Spoljna politika jeste agilna, najaktivnija grana naše politike i delim to zadovoljstvo, ali to budi sećanja na Titovo vreme, zbog čega sam delimično rezervisan - kaže Predrag Simić, profesor međunarodnih odnosa.
Njegova bojazan je da, pored svega, naš osnovni problem evropskih integracija, ostane nerešen:
- Ne želim da doživimo efekat profesionalnog atletičara koji zbog steroida izgubi zdravlje.

Srbija treba da vodi otvoreno neprijateljsku politiku prema SAD.

Jer se sa njima doslo do situacije u kojoj ne vredi ziveti.

Taj potez bi bio i pametan od strane nase drzave,jer bi u tom slucaju produbili odnose sa njihovim neprijateljima,presekli ovu agoniju i sa te strane dosta toga dobili,a ovako ce samo na finjaka da nas yebu i yebu dok stvarno jednog dana tako ne uradimo......a tada cemo biti jos vece golje nego sada,jer ce nas na finjaka dokusuriti sto sada i rade.

Spoljna politika jeste agilna, najaktivnija grana naše politike i delim to zadovoljstvo, ali to budi sećanja na Titovo vreme, zbog čega sam delimično rezervisan - kaže Predrag Simić, profesor međunarodnih odnosa.
Njegova bojazan je da, pored svega, naš osnovni problem evropskih integracija, ostane nerešen:
- Ne želim da doživimo efekat profesionalnog atletičara koji zbog steroida izgubi zdravlje.

A 'zdravlje', to je podcinjavanje Briselu po svim pitanjima?

Od ta 4 bitna su samo dva stuba SAD i Kina. SAD jer je vodetja sila u svemu i bitje josh poprilichno. Kina sa druge strane je jedina koja ima kapacitet da je kad tad sustigne i prestigne. Rusija je sa druge strane na samrti u svakom smislu, chak i bukvalno jer Rusi nemilosrdno izumiru, a EU je qurva chiji je makro SAD, ako imamo dobre odnose sa Amerikom imatjemo i sa EU.

Back