Česte promene raspoloženja i odsustvo ambicije

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
ako osoba često menja raspoloženja ili osećanja
tipa neko vreme ili neki dan se oseća izuzetno vedro i samopouzdano a onda sledeći dan mrzovoljno i i samopotcenjivački
pritom je očigledno nestabilna osoba i nema neku konstantu i dugoročan cilj u životu
kako se naziva to stanje?
i još važnije kako se iz nejga izlazi?
kako pomoći?

tipa neko vreme ili neki dan se oseća izuzetno vedro i samopouzdano a onda sledeći dan mrzovoljno i i samopotcenjivački
pritom je očigledno nestabilna osoba i nema neku konstantu i dugoročan cilj u životu
kako pomoći?
F32.1 nista strasno.pozitivne misli,sport,posao,devojka...samo tako cepaj.

kako pomoći?

Najverovatnije je u pitanju manicna depresija. Leci se lekovima i odlascima kod psihijatra.

kako pomoći?
otisli su u psihozu

kako pomoći?
Sistematski lekarski pregled!
Moguća su razna obolenja koja se tako manifestuju...
Recimo kardiovaskularni poremećaji i obolenja često imaju takve simptome,
Hipo i hiper glikemija koji se smenjuju kod neizbalansiranog uzimanja lekova,
većina kancera,menopauza...itd...
Simptomi baš i ne ukazuju na manično depresivni poremećaj...:lol:
Iz iskustva znam da su manično depresivni,stalno "odsutni" da se teško
koncentrišu i da deluju bezvoljno i zamišljeno najčešće...Naravno do napada!:mrgreen:

ma hipoglikemija je sto posto
hipoglikemija je uzrok svih mentalnih oboljenja, je l tako bese :lol:

a moguce je i da su u pitanju demoni, ili su ti se zvezde tako namestile, ili je jednostavno takvo vreme da izaziva sve te simptome
a moguce je da je i do vitamina c. moras da pocnes da unosis minimum 20g vitamina c dnevno inace ce te jebati slobodni radikali u mozak
a i do fejsbuka da je moguce je, znas, fejsbuk izmedju ostalog izaziva i kancer,

Upravo si opisao moju svakodnevnicu.
Sve se svodi na uspone i padove, kod svih je tako, ne znam što serundaju ovi gore da svima treba psihijatrijska pomoć... a pogotovo lekovi. Jeste vala, ajd svi da se pretvorimo u ebene jatrogene narkomane!

tu pomaze oshtrina ali nemoj se mesati jer ne ume svako da bude na taj nacin ostar
mora ta osoba da odluci nesto sama i da kao krene u nekom pravcu
ako si ti pokusaj da pojednostavis, zasto to sve moras da uradis, ima tu nekih stvari koje zapravo i ne moras da radis ali eto iz nekog hira radis i taj hir ne mozes da batalis
tako kao sad funkcionisem pa do kad : )

Upravo si opisao moju svakodnevnicu.
Sve se svodi na uspone i padove, kod svih je tako, ne znam što serundaju ovi gore da svima treba psihijatrijska pomoć... a pogotovo lekovi. Jeste vala, ajd svi da se pretvorimo u ebene jatrogene narkomane!

Naravno da je smesno pricati o psihijatriima jer kako si ti lepo primetio svako od nas ima skoro svaki dan te uspone i padove, trenutke srece i
trenutke ushicenja, besa, tuge Nego, kolko ja znam ti ipak imas cilj u zivotu i to prilicno jasan.

Naravno da je smesno pricati o psihijatriima jer kako si ti lepo primetio svako od nas ima skoro svaki dan te uspone i padove, trenutke srece i
trenutke ushicenja, besa, tuge Nego, kolko ja znam ti ipak imas cilj u zivotu i to prilicno jasan.

Problem kad imaš cilj je to što često sumnjaš u njegov smisao... a onda u sebe, a onda u razlog postojanja :lol:

- - - - - - - - - -

Problem kad imaš cilj je to što često sumnjaš u njegov smisao... a onda u sebe, a onda u razlog postojanja :lol:

- - - - - - - - - -

Eh, pa to svako do nas zna i u tvojim godinama ( kasnije , jel mnogo redje;)) pita se barem jednom nedeljno da li je to bilo ono pravo.
Medjutim kod postavljaca tipika ja sam to tako razumela da ta osoba nema nikakav cilj pa se nista i ne pita:D
Zapravo nisam nista nei razumela,.

kad zadas sebi cilj u zivotu moras da ga branis po svaku cenu
ne smes nicemu da dozvolis da te natera da sumnjas u njega
kad pocnes da sumnjas u sebe to je bolest (vidi DSM-IV za vise informacija) jer ti nemas izbora oko toga kakav ces cilj zadati sebi, da li ce "imati smisla" ili ne
izabraces onaj koji mozes da ostvaris

e sad, tu postoji jedna zaebancija, a to je da ce se eventualno desiti da ti se zelje sukobe
ako ne uspes da izdrzis tu tenziju izgubices veru u sebe

ja ove stvari kapiram intuitivno, ne umem bas najbolje da objasnjavam
poenta je da se ne primas na kontradikcije

Jadnost je to sto prehlade dodju, traju, prodju,a ostaju ovi problemi za koje ne mozes da se vadis ni na PMS ni na prehladu.

temopisac je temu zakljucao prehladom a ja se dotakla pms-a kao forme sa svim uvodnim, navedenim simptomima. ako je to ono sto nije ovo, onda je problem za izvan foruma a resenje u rukama ljudi u belom, bar na neke krace staze.

kad zadas sebi cilj u zivotu moras da ga branis po svaku cenu
ne smes nicemu da dozvolis da te natera da sumnjas u njega
kad pocnes da sumnjas u sebe to je bolest (vidi DSM-IV za vise informacija) jer ti nemas izbora oko toga kakav ces cilj zadati sebi, da li ce "imati smisla" ili ne
izabraces onaj koji mozes da ostvaris

e sad, tu postoji jedna zaebancija, a to je da ce se eventualno desiti da ti se zelje sukobe
ako ne uspes da izdrzis tu tenziju izgubices veru u sebe

ja ove stvari kapiram intuitivno, ne umem bas najbolje da objasnjavam
poenta je da se ne primas na kontradikcije

a sta ako ti se svidjaju kontradikcije, i onda ih vestacki odstranis, ne valja ni to

Back