ZabranjeniLegenda
Buduća legenda
- Poruka
- 35.797
Његош је Србенда, дакле и ви сте Србенде. Падни ми на груди Србендо!![]()
Njegos nije nogom krocio u srbiju nit je volio sv savu. Bio je Montenegrin
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Његош је Србенда, дакле и ви сте Србенде. Падни ми на груди Србендо!![]()
Лепо је маштати.Njegos nije nogom krocio u srbiju nit je volio sv savu. Bio je Montenegrin
Srpski pišem i zborim,
Srpski pišem i zborim,
Svakom gromko govorim,
Narodnost mi Srbinska,
Um i duša Slavjanska
(Njegoš, 1833)
Tvoj nije nijedan.Njegos je nas, karadzic i tesla su vas.
Prelijepa zastava u pozadini ali nema 4xCĆERKE MU SE ZOVU MILENA I SOFIJA,
A PSI "Pivo" I "Rakija"
U "Blic uživo" istražujemo ko je Mark Brnović
i da li će biti uticajniji od Grenela
Pogledajte prilog 1706883
Marko Brnović, sin srpskih emigranata iz Crne Gore i Dalmacije,
postavljen za američkog ambasadora u Srbiji
Pravoslavac, bivši državni tužilac Arizone i prijatelj Donalda Trampa
Dočekasmo konačno i američkog ambasadora na IĆ.
Čovek pravoslavac, sin srpskih emigranata iz Crne Gore i Dalmacije.
Ćerkama dao imena Milena i Sofija, a pse nazvao Pivo i Rakija.
Otkrivamo: Ko je Mark Brnović i da li će biti uticajniji od Grenela!
Donald Tramp prelomio. I umesto Kristofera Hila za novog ambasadora
Sjedinjenih Američkih Država u Beograd nam poslao Marka Brnovića,
sina srpskih emigranata iz Crne Gore i Dalmacije!
Srbin pravoslavac, čiji su roditelji posle Drugog Svetskog rata pobegli u
Ameriku od komunizma, bivši je državni tužilac Arizone, veteran
Nacionalne garde, bivši kandidat za senatora i prijatelj Donalda Trampa!
Prvom američkom ambasadoru u Srbiji čije se prezime završava na IĆ,
ovo će biti prva funkcija u diplomatiji.
Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu
Milena i Sofija, a psima je dao imena Pivo i Rakija!
O izboru i ličnosti Marka Brnovića, iskustvu sa bivšim američkim ambasadorima,
ali i budućem odnosu Srbije i Amerike, večeras u "Blic uživo" govori Neven
Cvetićanin, predsednik Foruma za strateške studije, i Ivan Miletić, stručnjak za
odbranu i bezbednost.
Pa, ko voli nek pogleda...
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/b...u-srbiji-mark-brnovic-i-da-li-ce-biti/3ykdcf3
Taki skoro da nema u Domovini ali ima po bijelijem svijetuAko je Srbin Dalmatinac onda mozda da je dobar coJek![]()
![]()
![]()
Tvoj nije nijedan.
Eventualno Kurti.![]()
Kojim nama?Samo Njegos i svi Crnogorci, oni nemaju veze s vama.
Kojim nama?
I ja sam iz Crne Gore.![]()
Ti si iz Srbije, imas veze s CG kolko s japanom![]()
Dok su njegovi zivili u Dalmaciji to nije bila rvatcka...Taki skoro da nema u Domovini ali ima po bijelijem svijetu![]()
tak'i smo svi ameri, neobrijani,. i masnih kosa, samo nismo bas svi "dezmekasti", sto neko rece
covek je premija, ne budite maliciozni, previdjate dosta toga, ne citate ni sta vam ja pisem, ni drugi sta pisu, a ovaj ce da odradi ogroman posao za nas
Доналд Трамп именовао Марка Брновића за новог америчког амбасадора у Србији
И потомака српских родољуба који су након 1945.године напустили српске земље и уточиште нашли по Америци и бијелом свијету има разних. Неки су остали вјерни свом изворишту, свјесни својих коријена, има их који су се одродили, заборавили шта им стари бејаху, на које данас са презиром гледају. Има и оних који декларативно истичу своје српско поријекло но по свему или много чему (у кроз језик и културу и духовност и прихваћене вриједности) су направили отклон од српства, такви такође временом знају стећи презир према Србима зато што су то што су и зато што смо такви какви јесмо. Како написах, има их разних. Временом свако покаже ко је и шта је.
Лако ћемо ми са непријатељима, заје.бано је са лажним пријатељима.
Ја сам о нашим људима. потомцима имиграната у Америци, а различите су околности које су обликовале колективну свијест српских имиграната у Америци и рецимо по земљама западне Европе, формирао мишљење на основу сазнања од познаника, прича које сам чуо гдје су људи често тенденциозни, али више на основу појава и примјера који доста говоре. Рецимо, ако друга генерација наших имиграната коректно говори српски или ако неки клинац спортиста са одушевљењем прихвати да брани боје Србије у млађим категоријама иако то није увијек логичан избор, или ако покажу пристојно познавање или ако показују занимање за српску културу, духовност, историју.Већ код досељеника су се појавиле разлике између рационалне интеграције и усиљене, тј мимикријске, асимилизације.
Обично према нивоу образовања, урбанизације и ширег искуства поред личних особина и предиспозиција.
Моји су избегли нешто касније али јесам одрастао у тој четничкој емиграцији и без ограђивања се дружио и сарађивао са људима свих следећих таласа и посматрао и упоређивао уз посете Србије до 86-е.
Тема има више аспеката и следећа питања а тек сам стигао кући са дужег пута на који сам преморен и неиспаван кренуо па се сад, још уз вино, тешко се фокусирам али ћу можда ових дана да наставим о историјским дужностима и улогама амбасадора контра америчке, и донекле британске, анти дипломатске праксе.
Даље бих о противречности претварања националног и традиционалистичког отпора брозовштини (али без схватања га као агента флуидног усташлука у британском пројекту као и у наслеђеном америчком на српску штету) у подршку империјализма и хегемоније против деколонизација и националних опредељења уз страховите жртве.
Често посећујем мајку у Фениксу али сам само једном ишао на тај "Сербфест", иста гунгула као и у ЛА (лепо је што одржавају фолклор и учење за децу) и пре неки дан ми каже да ће да се виде у Београду а ја бих га, према његовом политичким опредељењу и ангажману, радије питао о историјату Срба у Аризони поготово о терорисању синдикалних активиста у Бизбију, гарантујем да више зна о холивудским измишљотинама него о тим страдалим Србима као и о онима у Колораду (Ludlow massacre).
Иначе, накарадно говори што указује на моју меру пљескавица-патриотизма што више дође ритуалистички аналогно о италијанском и ирском банализовањем па и вулгаризацији традиције на шта су се наши угледали али без здравог језика без којег се све губи
Временом се покаже ко је ко и да ли ће или неће чињења пратити (некад испразну) слаткоречиву реторику.Код Срба је проблем та наша наинвост, не ријетко инфантилно разумијевање процеса гдје побркамо жеље и реалност. Тај раскорак са реалношћу је Србе знао коштати и кроз прошлост и данас.
И ту је довољно ако неки Амер изјави како је поносан на своје српско поријекло, још ако му се кер зове Ракија, Срби одмах ускликну "ево га наш човјек". При чему занемарују да су Американци нација имиграната и ту ће сваки Амер који има амбиција напредоватри на друштвеној љествици казати како се поноси својим (ирским, њемачким, италијанским, пољским, српским или чијим већ) поријеклом и да је он Американац прије свега.
То је у америчком постављеном систему вриједности нешто што се подразумијева, да ли је заиста тако да ли заиста држе или до свог поријекла држе као до лањског снијега покаже се кроз чињења и нечињења.
А и уопште политичарима није вјеровати превише. Не кажем да и они немају повремене "нападе искрености", но не дешавају се често. И тако се међу онима који се предствљају Србљем накупило свега и свачега, и случајних Срба и оних који се сјете српства када треба мазнути паре или учинити неки пасјалук, има и у српским земљама и по васколиком свијету и бивших Срба. Ту није лоше подсјетити се поуке једног народног мудраца из Первана Горњег "нема веће битанге од бившег Србина".
Bravo!Временом се покаже ко је ко и да ли ће или неће чињења пратити (некад испразну) слаткоречиву реторику.
Сумњичав сам и када је у питању овај Брновић и бићу најсрећнији ако се моје сумње покажу неоснованим.
Dalmacija je ostala na mjestu a ostali gibaju "kako došli tako ošli"Dok su njegovi zivili u Dalmaciji to nije bila rvatcka...
Hrvati su u prosjeku paglu, ali su pojedinci na krstarici stvarno iznad prosjeka.Dalmacija je ostala na mjestu a ostali gibaju "kako došli tako ošli"![]()
lažeš ko .....Hrvati su u prosjeku paglu, ali su pojedinci na krstarici stvarno iznad prosjeka.
Mater Hrvatica a ćaća Crnogorac!Nema tu ništa svetosavsko!
Mater Hrvatica a ćaća Crnogorac!Nema tu ništa svetosavsko!![]()
![]()