Cenzura na feminističkim forumima poput ana.rs

Pa recimo radikalan pristup ka zakonima gde se daje prevelika moc jednoj strani na osnovu moralne panike.
Na pr ideja da su zene ugrozene od muskaraca u Srbiji, jer statistike iz 24 kazu da je 29 zena ubijeno u porodici. I kroz to predlaganje radikalnih zakona i regulacija koji su vec pokazani u praksi u drugim drzavama. Na pr da se veruje na rec zeni ako optuzi muskarca za silovanje ili neki vid zlostavljanja/agresije. I da se po tome postupa hapsenjem i ili udaljavanjem muskarca od svoje imovine i porodice.
Sta to radi? To stavlja jednu stranu izvan i ustava zapravo. Jer ustav glasi da svako ima pravo na sudski proces. Da nema moc pozitivne disrkiminacije "verujte mi".
To onda dovodi i pitanje definicije mizoginije. Jer ona glasi nepoverenje i mrznja prema z polu. Koja nije dovoljno dobro definisana i podlozna je ovakvim manipulacijama.
Konkretno u ustavu clan 21 pocinje sa:
Pred Ustavom i zakonom svi su jednaki.

Svako ima pravo na jednaku zakonsku zaštitu, bez diskriminacije.

U ovom slucaju, ad hoc se krse ustavna prava muskaraca, bez obzira na razlog moralne panike.

To je samo jedan primer. Ovakve prakse su vec vidjene u drugim drzavama i ima sijaset primera zasto su demonske i podlozne politizovanju. Na pr optuzba Dzulijana Asandza u Svetedskoj za sexual misconduct. Dakle toliki apsurd da je bilo lako naci nacin da se kompromituje njegov azil i time preda stranim sluzbama. Svaka cast Svedskoj, pokazali su koliko su trula drzava u odnosu na ambalazu - uber prava, civilizacije i slobode.

Taj primer ane rs je dobar mikro primer takvog drustva.

Nisu mi jasni ti muskarci koji idu tamo. Sto brate? Zar ti je toliko potrebna paznja bilo koje zene da si spreman da sklonis integritet ispod svojih nogu? Da se kastriras ili osetis krivim sto si muskarac i seksualan? Da se izvinjavas zbog toga ili te kaznjavaju zabranama i iskljucenjima zbog toga? haha fak of brate i ti i one.

Nisu svi došli zbog muvanja i slično. Ja sam se tada registrovao tamo jer je u tom momentu to bio jedini forum koji je imao kakvu takvu frekvenciju poruka i prvenstveno zbog toga što je imao podforum - moje delo- a ja sam žvrljao neke tekstove i pričice. Osim toga imalo je tu dosta muškaraca i finih tema naprimer na religiji i muzici. I nisu tu bile samo opičene feministkinje, imalo je potpuno normalnih cura i žena kao i ovde, vodile su se često normalne diskusije.

Nisu svi došli zbog muvanja i slično. Ja sam se tada registrovao tamo jer je u tom momentu to bio jedini forum koji je imao kakvu takvu frekvenciju poruka i prvenstveno zbog toga što je imao podforum - moje delo- a ja sam žvrljao neke tekstove i pričice. Osim toga imalo je tu dosta muškaraca i finih tema naprimer na religiji i muzici. I nisu tu bile samo opičene feministkinje, imalo je potpuno normalnih cura i žena kao i ovde, vodile su se često normalne diskusije.
Nesto mi ne deluje tako, pogotovu ako je sredina homogena i postavljena polno.

Pa brate nekako ne mogu da udjem u taj svet gde se prica o religiji i muzici a slucajno se zadesi da je homogena sredina sa zenama. I po nekim muskarcem.. koji voli da prica o religiji i muzici.... i sve je to normalno... fine and dandy.
Ma nije toliko homogena, samo po bledom sećanju bih ti mogao navesti 30-40 muških forumaša , bilo ih je i još, nije tu bilo 99,5% žena i 0,5% muških. Tu je bilo i muških trolova, burek, pupak ista osoba ali bila je često sa njim zahebancija žešća, pa onda je bilo dobrih tekstova i priča u podforumu - moje delo -, jedini je bio problem kad uletiš na topik o patrijarhatu, feminizmu, Lečić afera, LGBT, i tu su se obično fasovali banovi.
Na kraju krajeva i žene su manjina na ovom forumu pa ne vidim da im to nešto posebno smeta.

Eo gledam im forum i bas kako sam pretpostavio.
Znaci zenske teme, zenski svet i poneki zalutali muskarac ocajan za paznjom.

Teme:

Sta ste kupili na temu.
Deca
nega lica
i td i td.

Evo virnuo sam na temu o temuu: kupuju odecu, stipaljke, korpe za ves, jedna je kupila zvonce za vrata, i naravno jedan muskarac sa- kupio sam stocic i srafove i srafio i srafio a ni jedna mu nije odgovorila vec su ga sve iskulirale (fazon smaras bajo samo ne znas). Kao da ne postoji i nastavile medjusoban razgovor.

Ovo vam je tipican zenski forum sa tim pasivno agresivnim ponasanjem clanica, gde ti nemas tu sta da trazis.
Hajde evo da ne listam, mrzi me, njanjav mi je forum. Koliko vas koji ste bili tamo su bili izignorisani ili u krajnjem slucaju povrsno potvrdjeni?
Na pr, ide tema, ti kao je daj da se ubacim u razgovor, napises nesto on topic i iskuliraju tti post kao da ne postojis?
Sto radis to sebi brate? Jesi li lud?

Ma nije toliko homogena, samo po bledom sećanju bih ti mogao navesti 30-40 muških forumaša , bilo ih je i još, nije tu bilo 99,5% žena i 0,5% muških. Tu je bilo i muških trolova, burek, pupak ista osoba ali bila je često sa njim zahebancija žešća, pa onda je bilo dobrih tekstova i priča u podforumu - moje delo -, jedini je bio problem kad uletiš na topik o patrijarhatu, feminizmu, Lečić afera, LGBT, i tu su se obično fasovali banovi.
Na kraju krajeva i žene su manjina na ovom forumu pa ne vidim da im to nešto posebno smeta.
Ma verujem ja da se tu muskaraca nalazilo, da su uskakali na razne taktike - trol, sarmer, kuler, miran, nametljiv, aseksualan, interesuje ga zensko misljenje bla bla bla.

Nekolicina njih se oženila tu, bar se tako pričalo, upoznali se tu , izlazili i venčali . Šta im fali. Ortak mi je dobio pikantne fotke od neke neke cure pa su hot čatovali , poslao njene fotke i meni, falila joj glava na fotkama ali tu je sve ostalo bilo u krupnom planu. Šta falilo njemu baś ga briga, bilo mu dobro.
NIsu samo te ženske teme, Evo bacih i ja pogled, imaś temu o evoluciji, tačna ili ne, o filozofu Ničeu, Windowsu 10, problemi sa kompjuterima, domaće serije, parapsihološka iskustva forumaśa, vicevi itd itd.
Mene niko nije ignorisao i to je to. Ti misli kako želiš.

Eo gledam im forum i bas kako sam pretpostavio.
Znaci zenske teme, zenski svet i poneki zalutali muskarac ocajan za paznjom.

Teme:

Sta ste kupili na temu.
Deca
nega lica
i td i td.

Evo virnuo sam na temu o temuu: kupuju odecu, stipaljke, korpe za ves, jedna je kupila zvonce za vrata, i naravno jedan muskarac sa- kupio sam stocic i srafove i srafio i srafio a ni jedna mu nije odgovorila vec su ga sve iskulirale (fazon smaras bajo samo ne znas). Kao da ne postoji i nastavile medjusoban razgovor.
Iako sam godinama bio na tom forumu, sistematski sam preskakao teme tipa viklerčići, češljići, pomadice, parfemi,...:malav:
Ovo vam je tipican zenski forum sa tim pasivno agresivnim ponasanjem clanica, gde ti nemas tu sta da trazis.
U pravu si da tamo ima takvih, iako nisu sve takve. Probem je što je među urednicama priličan procenat takvih.
Hajde evo da ne listam, mrzi me, njanjav mi je forum.
Njanjave teme je bolje zaobići. Ima i poneka bolja tema za diskusiju.
Ja sam taj forum prvobitno čitao da bih proučavao žensku psihologiju. Kasnije sam zaključio da se tamo može naći poneko za druženje, pa sam se uživo video sa desetinama forumaš(ic)a. U poslednje vreme je taj forum u (pr)opadanju iz više razloga. Jedan od razloga je neopravdano banovanje. Zato je dosta nas, a pogotovo ove godine, prešlo na ovaj forum.
Koliko vas koji ste bili tamo su bili izignorisani ili u krajnjem slucaju povrsno potvrdjeni?
Na pr, ide tema, ti kao je daj da se ubacim u razgovor, napises nesto on topic i iskuliraju tti post kao da ne postojis?
Sto radis to sebi brate? Jesi li lud?
Ja se nisam susreo sa ignorisanjem, već naprotiv. Rekao bih da je pažnje bilo i u višku:hahaha:

Iako sam godinama bio na tom forumu, sistematski sam preskakao teme tipa viklerčići, češljići, pomadice, parfemi,...:malav:

U pravu si da tamo ima takvih, iako nisu sve takve. Probem je što je među urednicama priličan procenat takvih.

Njanjave teme je bolje zaobići. Ima i poneka bolja tema za diskusiju.
Ja sam taj forum prvobitno čitao da bih proučavao žensku psihologiju. Kasnije sam zaključio da se tamo može naći poneko za druženje, pa sam se uživo video sa desetinama forumaš(ic)a. U poslednje vreme je taj forum u (pr)opadanju iz više razloga. Jedan od razloga je neopravdano banovanje. Zato je dosta nas, a pogotovo ove godine, prešlo na ovaj forum.

Ja se nisam susreo sa ignorisanjem, već naprotiv. Rekao bih da je pažnje bilo i u višku:hahaha:
Dobro dosli na ovaj forum. Ovde nema nazzi banovanja.

To i ja govorim. Ja ne mrzim žene, one mi nisu protivnice, to su naše majke, sestre, devojke, supruge a tamo su većina forumašica bile normalne, opuštene, bila je super komunikacija. Ona feministička manjina i te feminističke moderatorice su skenjale forum, dopuštajući njima svaku prostotu i agresiju a banujući sve koji im oponiraju. Čak su i onog benignog Hrvata , zaboravih mu nick, banovali, a čovek agresivan kao zec, dobrica nevidjena.

Ovde još i ima neke demokratije, slobode govora, ljudskih prava. Trebate videti kako je na ana.rs forum. Tamo čim se usudiš postaviti pitanja o abortusu, muško-ženskim poslovima, muško-ženskim temama, doprinosu muškaraca i žena nauci odmah dobiješ ban, brišu te i blokiraju. Nema veze šta si kulturno sve napisao, šta nisi ni psovao, ni vređao, ni pretio. Nema veze šta čak nisi ni rekao svoj stav o tome. Sama pitanja su po njima dovoljan razlog da ti zabrane da tamo pišeš. Neverovatno. Šta uopšte drže takve forume ako ih ne interesuju nikakve rasprave i drugačija mišljenja? Kako ih ne smori da uvek pričaju međusobno, slažu se i ponavljaju kao papagaji iste stvari? Ali eto tako to ispadne kada feministkinje naprave svoj forum onda logika nestaje.
Ana.rs je stvarno forum,za razliku od ovoga.

Ja sam tamo bio normalan, kulturan i nisam vređao pa sam opet dobio ban. Njima je mizoginija kada ja na primer kažem da žene neke poslove ne mogu jednako dobro da rade kao muškarci naprosto zbog biologije i fizičke snage, brzine, izdržljivosti ili kada samo postavim pitanje da li je abortus ubistvo i zločin ili ljudsko pravo žene. One kažu ti si šovinista i širiš mržnju prema ženama. Neverovatno. Ne smeš više ni naučnu činjenicu da kažeš.
Sigurno si ovakve cinjenice iznosio?
Izumitelje sam zaboravio. Oni su isto 99% muškarci. Sve su muškarci izmislili uključujući struju. Da svet zavisi o ženskim mislima još bi ljudi živeli u pećinama.

Back