Problem je u tome sto ljudi ni ne znaju sta je to...posto je Centar u direktnoj vezi sa Ministarstvom, tako i dobija finansije...
Evo ukratko da objasnim o cemu se radi, posto niko od clanova nije objasnio...
1. Kako uci u Centar za talente?
U Centar za talente moze se upisati ucenik osnovne ili rednje skole, koji koliko ja znam mora biti ucenik 7.razreda ( ne moze mladji ) a sa clanstvom prestaje kao ucenik 4.godine srednje skole.
2. Sta od predmeta mogu da odaberem?
Srpski jezik i knjizevnost, Bilogiju, Geografiju, Engleski jezik, Psihologiju, Sociologiju, Filozofiju, Informatiku, Matematiku, Fiziku, Hemiju...ne znam tacno ali mozda ima jos neki...
3.Gde se nalaze centri?
U skoro svakom vecem gradu u Srbiji postoji regionalni centar za talente...Beograd je recimo podeljen na dve regije tako da postoji Reginalni Centar za Talente Beograd I i Reginalni Centar za Talente Beograd II...U prvi potpadaju opstine N.Beograd, Zemun i sve opstine s te strane Save

a u drugi ostale...Doduse cuo sam da se u Novom Sadu skoro zatvorio centar iz nepoznatih razloga...pretpostavljam finansijskih.
4. Koja je vajda od Centra?
Konkretno na mom primeru...U centar sam se uclanio u 7.razredu i od tada sam stalni clan i svake godine izlazem odnosno radim rad...Kakve sam koristi imao ja od toga...Prvo naucio sam dosta o programiranju i dobio nacin razmisljanja koji je neophodan za to, samim tim sto sam radio radove susretao sam se razlicitim programskim jezicima, i evo sada u cetvrtoj radim rad od kojeg treba da se sedne na dupe ali cu nadam se da prodjem i osvojim neko mesto, a samim tim i necu raditi prijemni za fax...Recimo ETF~SE priznaje diplomu...Drugo...kroz sve ove godine nagledao sam se radova iz razlicitih oblasti, bio u Kladovu i Vrnjackoj banji za dz

steknes dosta drugova kroz sve to...jer ipak koji god predmet da izaberes uvek ima ucenika starije generacije koji ce ti pomoci! naravno tu je i mentor...
5. Moje misljenje o centru?
centar je odlicna stvar...ako gledamo sa jedne strane...ucenicke...brdo casova sam ja izbegao u skoli na racun centra, i uzivao na njihov racun...ali ako pogledam sa druge strane naucio sam dosta toga i imacu korist ako upisem fax koji zelim...ako imate priliku upisite se...mozda ce vam na godisnjem nivou centar oduzeti nekih mesec dana, ali na kraju cetvrte ce se to isplatiti...Samo ne znam koliko ce jos da to potraje jer sve je vec kriza a oni sve manje novca dobijaju...Bas se secam da je Reginalni centar za talente Beograd I nasao sponzora ( koka-kolu ) koja je podelila majice i kackete te smo to morali da nosimo, ali *** i to je zivot...ali paz sad ovo...na racun toga...preko letnjeg raspusta smo bili na Gocu za 1600 dinara ( beda ucesce s obzirom da smo tamo bili nedelju dana )...
*Zaboravih da dodam...ok je to uzivanje i sl. ali svake godine su sve veci kriterijumi, tak oda jeste uzivanje ali mora i da se radi! Ako neko zeli da se upise neka pozuri jer koliko ja znam uskoro se krece sa radom...