Zato sto ste zalosni ljudi. Nekorisni i sebi i drugima. Budi koristan i imaces. Egocentricnost ubija sve sposobnosti.
Najgori motiv koji dominira je " Daj mi pa cu da se dokazujem" sto je glupost razmazene generacije dece elite.
Niste sposobni svoju kucu da vodite, jer nemate pojma sta hocete, a pravilo vam je da je trava uvek zelenija prekobrda.
Nije tacno - svima sam koristan, ali sebi ponajmanje.Koristan sam firmi, jer mi pola plate ne ide na racun, pa samo na tome, koliko ustede poreza na moju stetu.Ali...kome da se zalim, dedi mome.
Koristan sam u stanu gde zivim, jer dopunjujem kucni budzet sa vise od pola plate.Moj rodjeni brat zivi u istom stanu, on ne da ni dinara, sve uzima sebi.Dakle tu rupu iz kucnog budzeta, mora neko da okrpi.Roditelji se bune, svadjaju se s njime, ali ja ne mogu tako.Ne mogu da gledam kako mi zavrcu vodu i struju, a ja da sprcim pare pod misku i da se smeskam.Moj brat ima mnogo bolji zanat od mene, on je frigomehanicar, ali covek ne voli da radi.On radi ko cuvar za 30 hiljada i to je njemu dosta, kad ne daje ni dinar u kuci.I sta sad - on je koristan, a ja nekoristan?
Ne mozes ti Boljarine, bolje od mene da znas situaciju u mojoj kuci i koliko sam kome koristan.
Pa znas kako...taj motiv "daj mi, pa cu da se dokazujem" nije bas slucajno zaziveo ovde.Od posteno zaradjene plate, u ovoj zemlji jedva se prezivljava, a kamoli da neko nesto stekne u zivotu.Ovde covek jedino moze da se osevapi kad mu rikne baba i ostavi kucu na Dusanovcu, jer od sopstvene plate tako nesto ne mos' ni da sanja.Samo eto, ko je imao srecu da ima pretke, koji su nekad nesto i uspeli da izmuljaju i sagrade, taj moze da se pokrene sa pocetnim kapitalom.Na primer, ustupi plac investitoru i dobije ceo sprat od 300 kvadrata.Tako su se mnogi obogatili i sad ne misle da li ce imati da plate gazdi kiriju, il ce sutra deca da im budu beskucnici.Ostali, ova boranija nalik meni, ima samo da se muce i dovijaju celog veka, dok ne pocrkaju, jer nisu imali srece.To se zove - promasen zivot!
Ma kakva elita, covece...Ja sam do 22 godine ziveo u kucici od 18 kvadrata, punoj vlage.REUMU IMAM!Kapiras li, koja elita?I koju kucu da vodim, kad je nemam, niti imam uslova od plate da je sagradim.Jedan moj kolega vec 30 godina gradi kucu od plate, jos je nije zavrsio.Proklinje dan kad je zapoceo da je gradi.Krv je propisao dok je stigo do krova, taj ziv nece docekati da je zavrsi.
Imam pojma sta hocu, vrlo dobro znam (u smislu finansija) ali za to sto ja hocu, fali mi 40 do 50 hiljada evra koje nemam.Imam plac od 7 ari, napravljen temelj i mrtvu plocu, ali kad bi prodali ovaj stan koji vredi oko 25 hiljada evra, ne bi mogli da sagradimo kucu sa prizemljem i spratom.Samo prikljucenje struje, vode i dozvola, kostaju blizu deset hiljada evra.Sta da radim s onih 15, da se uhvatim za usi i da igram?