Čemu su dobri roleri ?

Pre par dana sam kupila rollerblade koji su namenjene fitness programu, jer zelim da se ponovo koliko toliko vratim u fizicku formu..
Rolere nisam vozila poslednjih 10-15 godina..Danas kad sam prvi put stala na njih zaprepastila sam se koliko lagano idu..sto je po meni mana.. prebrze su, jednostavno ne mogu da ih kontrolisem, letim po stazi na 25.Maju.. i dva puta sam overila asfalt jer je tolika brzina da nisam mogla da se zaustavim..
A pritom, najbitnija stvar, ja uopste ne vozim brzo ! Dovoljno je da zamahnem nogama 2-3 puta i 20 metara mogu da idem u punoj brzini, sto meni nikako ne odgovora jer sam ih kupila ne za brzu voznju vec da bih se rekreirala..
Malo sam razocarana.. i sad me zanima kako mogu da ih usporim?
Tockovi su precnika 76mm i da li su zbog toga brze?
Da li postoji mogucnost stavljanja manjih?
I koje staze za voznju preporucujete u BG-u?
Hvala svima koji budu odgovorili !
Pozdrav!

Što su veći točkovi to su brži roleri. Međutim 76 mm i nije nešto preveliko, danas se teško mogu naći roleri sa manjim točkovima, možda možeš da nađeš neke od 72mm, ali mislim da ti 4mm ne bi značilo baš previše. Inače, trebalo bi da možeš da stavljaš manje točkove, bar u onim prodavnicama gde sam ja tražila rekli su mi da može. Tako su lagane zato što su kvalitetne, a ti ako nisi vozila već 10-15 godina, mora da upoređuješ osećaj sa nekim koje si tad vozila....tada su roleri bili puno sporiji, retko koji su imali silikonske točkove, znači krš. Nekom to više odgovara, jer ne jure toliko. Ali nemoj da brineš, sve je stvar navike, vežbaj samo polako i bez panike. Pozdrav!

PS. Obavezno koristi štitnike!

@ Ines1864

Hvala puno na odgovoru!
Sigurno znam da ima manjih i ravnijih tockova jer je decko kupio takve.. on je skroz stabilan..
Potrazicu manje..
A sto se tice stitnika ne znam koliko bi mi pomoglo jer ja samo na dupe padam.. ;)

Idem da vezbam..
Pozdrav!!

mayasplace:
Pre par dana sam kupila rollerblade koji su namenjene fitness programu, jer zelim da se ponovo koliko toliko vratim u fizicku formu..
Rolere nisam vozila poslednjih 10-15 godina..Danas kad sam prvi put stala na njih zaprepastila sam se koliko lagano idu..sto je po meni mana.. prebrze su, jednostavno ne mogu da ih kontrolisem, letim po stazi na 25.Maju.. i dva puta sam overila asfalt jer je tolika brzina da nisam mogla da se zaustavim..
A pritom, najbitnija stvar, ja uopste ne vozim brzo ! Dovoljno je da zamahnem nogama 2-3 puta i 20 metara mogu da idem u punoj brzini, sto meni nikako ne odgovora jer sam ih kupila ne za brzu voznju vec da bih se rekreirala..
Malo sam razocarana.. i sad me zanima kako mogu da ih usporim?
Tockovi su precnika 76mm i da li su zbog toga brze?
Da li postoji mogucnost stavljanja manjih?
I koje staze za voznju preporucujete u BG-u?
Hvala svima koji budu odgovorili !
Pozdrav!

Mali savet, nemoj da zamahujes nego koracaj prenoseci tezinu sa jedne na drugu nogu. Na rolerima se ne odbacujes nego se ljuljas levo desno prebacujuci teziste i tako se kreces. Druga stvar, za pocetak zamisljaj da u rukama drzis posluzavnik sa punim soljicama za kafu i tako vozi. Garantujem da vise neces padati na... kako ono rece...ma u nazad. Kad vozis ne gledaj u stazu tik ispred sebe, a pogotovo ne u rolere koliko god da su lepi, nego bar dvadesetak metara dalje. time ces postici mnogo bolju ravnotezu. I nemoj da se zamajavas manjim tockicima. Oni mnogo vise zapinju za neravnine i trebace ti stvarno savrsena staza.
Pozz

Sale
http://juventusventus.org

Hvala na savetima..
Jos uvek sam nestabilna i uplasena.. i bas gledam u stazu tik ispred sebe jer se sve kao bojim da necu videti neku izbocinu ili kamencic..
Nikako ne mogu da se opustim. Za to mi ipak treba neka ravna staza sa malo manje ljudi da se ne bih skucala u nekog :lol:
Koje staze preporucujes?

Ima jedna neverovatna caka, a to je da se što manje plašiš- to bolje voziš. Ja inače klizam već duže vreme i dan danas me uhvati ponekad strah da ću se razbiti pri npr. okretu, i uvek kad se tako utremarim obavezno padnem ili mi okret bude neki šugav, a što se više opustim- budem prava princeza na ledu ;-)

Inače, ja vozila pre rolere, neke razdrndane, bratove i onda pravila pauzu od jedno godinu dana jer sam imala neku povredu....Pre par nedelja sam kupila sebi rolere, moram da se pohvalim kako su lepi :
sk4w_1.jpg

isto su 76mm točkići, ali dosta sam dobra :-D Opustim telo maksimalno i samo se koncentrišem kuda idem i lepo klizi...Jee! Jedino što me zeza, jer je drugačije nego kod klizanja, to je okret. Ne znam ljudi kako da se okrenem :-( A znam i unazad da vozim i sve lepo ide, samo šugavi okret neće....:-(

na razlicitim topicima postujem istu poruq al nema veze....

Reptile
Ilije Ognjanovića 8 Novi Sad naravno

@ines1964

Jesi li probala da skocish i napravish 180? pokushaj tako... ja tako radim... lagano skoci, cisto da mozesh da se okrenesh i gledaj da ti kada se prizemljujesh noge budu malo jedna ispred druge da se ne bi okliznula.

e i ja sam ishao na klizanje.. tj trenirao sam hokej na ledu. swi gowore da je klizanje isto shto i roleri .. nemaju blage weze. mnogo je teze ako prwo sawladash kilzanje pa onda krenesh na rolere..nego kada predjesh sa rolera na klizaljke.znaci swako leto kada nema leda obawezno se 2-3 puta dobro polomim u punoj brzini , jer sam nawikao na klizaljakama odma da stajem a sa rolerima je druga prica... znaci samo polako i nemoj da se zalecesh to je moj sawet a ostalo ce doci wremenom Srecno !8)

Da li moze da se posebno kupi kocnica?
I koliko kostaju silikonski tockici? I jedno i drugo moram da menjam nazalost.
Videh u Immocentru neke rolere za 4 000, stvarno nisu skupi, pa ako su silikonski tockici tako skupi (neko je prokomentarisao da oni od 1 600 ne mogu biti original) mozda bolje da kupim nove.

Koliko se ja sećam u Reptilu u NS točkići su bili 800 din za jedan roler, tj. trebalo bi ti 1600 din da ih sve zameniš. Za kočnicu ne znam. Moj savet ti je ako imaš kvalitetne rolere bolje menjej točkiće, nego da kupuješ neki jad od rolera za 4000 dinara.

Koliko se ja sećam u Reptilu u NS točkići su bili 800 din za jedan roler, tj. trebalo bi ti 1600 din da ih sve zameniš. Za kočnicu ne znam. Moj savet ti je ako imaš kvalitetne rolere bolje menjej točkiće, nego da kupuješ neki jad od rolera za 4000 dinara.
ma nije meni zbog tockica koliko zbog kocnice :( ona je skrooooz istrosena, a ja ne umem da kocim tockicima.
imam dobre rolere, rollerblade, ali ih imam vec podugo pa zato sam moram da menjam kocnicu i tockice...
aj ako neko zna gde mogu kocnicu da nabavim, i koliko je... hvala :D

Da li neko moze da mi predlozi koje rolere i gde u Bg da kupim?
Silikonski tockici naravno?lageri abec5-pojma nemam sta znaci..
Fitnesa radi..
Sta mislite o :
Roces
MUC - Munich model
Cena: 7390 din.
cipela: Direct Power Transfer cipela sa Biomex sistemom i Shock Absorber uloškom
vezivanje: Pertle i memory kopča
šina: ROCES Dual Nylon
točkovi: ROCES Helthy Mind-Helthy Body 76mm/80A
ležajevi: ABEC 5
kočnica: Standardna
m?

Back