P
Pojela maca
Gost
Vec u sledecem postu bicu zilota.A u nekim i kabalista.Pravoslavni adventista?
Pa reče Glasnik da će verujući da sude.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vec u sledecem postu bicu zilota.A u nekim i kabalista.Pravoslavni adventista?
Pa reče Glasnik da će verujući da sude.
Mene zanima ovo.Sta ce da byde vaskrslim osudjenucima.Svi verni ce da vaskrsnu u prvom vaskrsenju.
Vaskrsnuce i nevernici u drugom da potvrde svoj sud.
Pisao sam o tome gore.Mene zanima ovo.Sta ce da byde vaskrslim osudjenucima.
Otkrivenje 20,9 | I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše oko svetijeh, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih. |
Strasni ili strasnoga?15. Заиста вам кажем: лакше ће бити земљи содомској и гоморској у дан страшног суда него ли граду оном.
znalac kaže ljudi izmislili reč strašni sud![]()
Matej 10,15 | Zaista, kažem vam: "Zemlji Sodomi i Gomori u dan suda bit će lakše negoli gradu takvu! |
Dimitrije Stefanović (DS):15. Заиста вам кажем: лакше ће бити земљи содомској и гоморској у дан страшног суда него ли граду оном.
znalac kaže ljudi izmislili reč strašni sud![]()
Ne prestajesh da postojish. Smrt je samo gubitak materijalnog tela. Sopstvo je vechno...Cim umires i to je naravno.Sadista.
Duh ide na jednu stranu dysa na drugo telo dole.Ne moze ni sajdziha da te sastavi.I ti kao kako znas da postojis.Ne prestajesh da postojish. Smrt je samo gubitak materijalnog tela. Sopstvo je vechno...
Duh je dusha van tela, nema razlike izmedju duha i dushe... kad telo umre, ostajesh kao duh, potom verovao u reinkarnaciju ili vaskrsenje, sve jedno,Duh ide na jednu stranu dysa na drugo telo dole.Ne moze ni sajdziha da te sastavi.I ti kao kako znas da postojis.
I zivotinje imaju dysu znaci svi letimo u nebo svi postojimo.Pazi gore lav da te ne uplasi.Nema usta da te smaze al duh njegov kad ugledas ima se smrznes.Duh je dusha van tela, nema razlike izmedju duha i dushe... kad telo umre, ostajesh kao duh, potom verovao u reinkarnaciju ili vaskrsenje, sve jedno,
to je isto...
pitanje jeI zivotinje imaju dysu znaci svi letimo u nebo svi postojimo.Pazi gore lav da te ne uplasi.Nema usta da te smaze al duh njegov kad ugledas ima se smrznes.
"Rekao sam majci da zapali svećuKako god, gresi će.nam biti presuđeni.
Želite se apelacionom lol
Osim ako si ne razneseš mozak.Ne prestajesh da postojish. Smrt je samo gubitak materijalnog tela. Sopstvo je vechno...
Mozak i srce, kad ode telo ostaju snovi... ne znam da li je mogutje uopshte da dopresh do materijalnog sveta, osim ako se ne potrudishOsim ako si ne razneseš mozak.
Pod uslovom da su psiha- duša- um- mozak sinonimi za "ja".
Ja verujem da ako bih pucao sebi u srce ne bih ubio pravog sebe već samo prolazno telo koje mi je na neki način dar a na neki način kavez.
Ne bih uništio sebe.
Ali ako raznesem mozak, to je onda zaista kraj. Nikada više neću postojati, konačno uništenje.
mene često ubeđuju da ništa nije crno-belo i taman prihvatim da grešim, onda dođe isključivo crno-belo, đavo ili bog, smrt ili život."Rekao sam majci da zapali sveću
Da se pomoli za sreću
Jer ja kod Boga neću"
Jel' to "apelacioni"?
Nije u pitanju da JA neću kod Boga već da će me Bog oterati od sebe. Baciti me u pakao.
Nekad se mislim, šta će đavo sa svima koji su odbačeni? On (ispade tako) mora da prihvati sve koje je Bog "bacio".
Čuli smo svi za izreku "Neće ga ni Bog ni đavo".
Bogu se može i da hoće i da neće ali đavo mora jer treće nema (?)
@tema
Pisao sam ali ne mogu da nađem o tome da ustvari mi sami sebi sudimo.
Taj "strašni sud" ne postoji, odnosno nije bilo moguće drugačije objasniti.
Ja imam u glavi i scenu kako bi to izgledalo: sedneš na neku stolicu, puste ti film koji je ustvari tvoj život, pa kao na detektoru laži nešto potvrđuješ a nešto pokušavaš da negiraš (kaješ se) odnosno sam sebi sudiš.
On i Enoch su jedini u zabelezenoj bibliji koji su preskocili smrt.A gde su sad i zasto bas njih izabra big da ne osete smrt pitaj boga.pitanje je
gde su konji i kočije ilijine?
pitah za konjeOn i Enoch su jedini u zabelezenoj bibliji koji su preskocili smrt.A gde su sad i zasto bas njih izabra big da ne osete smrt pitaj boga.
Pa jedino njegovi konji sa sve kocija sto je jos vece cudo.Ko ce ga znati sale.Ocigledmo po bibliji.po toj prici nog moze i zgradu da digne na trece nebo.pitah za konje
Isto brate.mene često ubeđuju da ništa nije crno-belo i taman prihvatim da grešim, onda dođe isključivo crno-belo, đavo ili bog, smrt ili život.
aj budi panetan sa ljudskom mudrošću.
Pa to sam namerno izostavio jer nemam objašnjenje što reče Sale "sa ljudskom mudrošću" se i ne može objasniti.Mozak i srce, kad ode telo ostaju snovi... ne znam da li je mogutje uopshte da dopresh do materijalnog sveta, osim ako se ne potrudish
Dva druga su mi umrla od raka mozga, dokle god i jedno parchence radi, funkcionishesh. Jednom drugu su izvadili 2/3 mozga
i funkcionisao je, ali metastaziralo, i nije na kraju ostalo nihsta...
Mozak je samo antena u ovaj svet. Nema teorije da sa skoro celim pojedenim mozgom neko uopshte mozhe da pricha ili vidi ili radiPa to sam namerno izostavio jer nemam objašnjenje što reče Sale "sa ljudskom mudrošću" se i ne može objasniti.
Na kraju krajeva u grobu će vremenom biti uništen svakako, pa jedino da se ta energija- um- mozak nekako sačuva negde dok je još čitav.
Lupetam.
Da, kako? Pogotovo što je život završen.Čemu strašni sud?
Pravda se tek tamo, na tom sudu, ispunjava. Tu nema ništa sakriveno. Tu je nemoguće podvaliti.
Ali opet, tu se čoveku uzimaju sve olakšavajuće okolnosti u obzir, kao na našem, ljudskom suđenju.
Negde u Žitijima Svetih ima ova priča:
U davno vreme, na gradskom trgu prodavale su se dve devojčice, bliznakinje, kao roblje.
Jednu je kupila jedna prostitutka a drugu jedna čestita i ugledna porodica.
Prvu je njena vlasnica naučila svom zanatu i ova je tako živela.
Drugu su upisali na najbolju školu, negovali i učili čestitom ponašanju.
Kako će ova okolnost, ovaj njihov start u životu, da bude uzeta u obzir na suđenju?
Mi sami biramo. Tačno. Sami sebi i sudimo na taj način, pa je ostalo samo da nas transportuju do mesta koje zaslužujemo i otvore kapije. Zapravo jednu : )"Rekao sam majci da zapali sveću
Da se pomoli za sreću
Jer ja kod Boga neću"
Jel' to "apelacioni"?
Nije u pitanju da JA neću kod Boga već da će me Bog oterati od sebe. Baciti me u pakao.
Nekad se mislim, šta će đavo sa svima koji su odbačeni? On (ispade tako) mora da prihvati sve koje je Bog "bacio".
Čuli smo svi za izreku "Neće ga ni Bog ni đavo".
Bogu se može i da hoće i da neće ali đavo mora jer treće nema (?)
@tema
Pisao sam ali ne mogu da nađem o tome da ustvari mi sami sebi sudimo.
Taj "strašni sud" ne postoji, odnosno nije bilo moguće drugačije objasniti.
Ja imam u glavi i scenu kako bi to izgledalo: sedneš na neku stolicu, puste ti film koji je ustvari tvoj život, pa kao na detektoru laži nešto potvrđuješ a nešto pokušavaš da negiraš (kaješ se) odnosno sam sebi sudiš.