Ćelavo je u modi - Lista najseksipilnijih ćelavih muškaraca na planeti

I ŽENE SU POTVRDILE Ćelavi muškarci su seksepilniji i muževniji​


Postoji nekoliko razloga zbog kojih ćelavost nastaje. Iako se u 90 odsto slučajeva ona pripisuje problemu koji ljekari zovu “androgena alopecija” ili nasljedna ćelavost, postoji i mnogo drugih razloga opadanja kose kod muškaraca.
I ŽENE SU POTVRDILE Ćelavi muškarci su seksepilniji i muževniji


Ranije je opadanje kose bilo češće kod muškaraca u 40-im, a danas je sve više mladih muškaraca, u 20-im ili 30-im, koji primećuju sve manje kose na glavi!
Eksperti kažu da je, osim nasljedne ćelavosti, glavni uzrok ranog gubitka kose promijenjen stil života, ishrana i stres.
Prema Američkom udruženju za istraživanje gubitka kose, dvije trećine muškaraca će izgubiti dio kose do 35. godine života. Dok napune 50 godina čak 85odsto njih će ostati bez dobrog dijela kose.
Događa se da ćelave i muškarci mlađi od 22 godine, a uzrok tome može biti veliki stres.
Nova istraživanja idu u prilog ćelavim muškarcima. Rezultati američkog istraživanja, objavljeni u časopisu Journal of Social Psychological and Personality Science, kažu da su ćelavi muškarci, ili oni koji briju glavu, snažniji i muževniji.
Ovo istraživanje pruža veliku utjehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost.
Osim toga, naučno je dokazano da ćelavi muškarci imaju viši nivo testosterona, što znači i da su mnogo spretniji u krevetu i seksepilniji.
I žene su potvrdile ove tvrdnje, tako da je ćelavost danas potpuno “in”.
Stoga, ukoliko primjetite prve znakove ćelavosti, ne brinite. To danas može biti vaša prednost, a ne nedostatak. Pogledajte samo neke od najvećih holivudskih zvijezda, poput akcionog junaka Brusa Vilisa. Njegova izjava o ćelavosti ohrabrila je milione muškaraca širom svijeta.
Dobio sam mnoštvo komentara od ljudi koji vas žele učiniti manje vrijednim zato jer gubite kosu. Razbio bih svakog ko kaže da nisam muškarac jer nemam kosu. U filmovima imam kosu. U filmovima nosim šminku. Ali u stvarnom životu ne, i to je krajpriče – rekao je on.
Osim njega, tu su i Pep Gvardiola, Zinedin Zidan, Vin Dizel i mnogi drugi muškarci koji upravo zbog svoje “ćelavice” važe za najzgodnije muškarce svijeta.
 

Back
Top