Cekanje...

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod mene je skoro uvek neko cekanje..ja cekala, on cekao, docekali...cekaju...ali ne bas u ekstremnom smislu zbog ogromne ljubavi, kako je postavljena tema...ali, sigurno da postoje razlozi za neka cekanja...okolnosti se obicno igraju sa nama...samo da li je dovoljno opravdanje meni, kao i slicnima okolnost, daljina, trenutna nemogucnost...hm..hm...
Desavaju se duhovi proslosti, a stajali smo na istoj stanici cekajuci Godoa...red voznje nam se priblizava...mozda ce biti dovoljna samo jedna voznja u istom kupeu za ubedjenje da li je vredelo, pa se pitam koliko se menja sve...koliko ocekivanja...a mozda nicega, koliko zelje...toliko i straha...jedino je smisleno to vreme koje je proslo i mi u njemu...

@leks@ naravno da ne trebas biti slepi posmatrac, ali uvek realan i u toj borbi sopstvenih nemira ne gubiti snagu, ne juriti...nekad nije vreme, nekad nisu glavni glumci spremni da odigraju uloge do savrsenstva...

"Cesto se prave stvari cekaju mirno i u tisini...ne postoji tezina...nije potrebno forsiranje za ono sto se mora desiti... "

ajde ovako,po tvojoj teoriji chak i pored nashe intervencije ono shto treba da se desi-desitj se,jel tako?

Kao prvo ne verujem u ono ako se mora desiti-desice se!
Ne verujem ni u ono da uz nasu intervenciju-desice se, ali desava se da prirodno osetimo, kao i ona druga strana da nije momenat, ne forsiramo, svesni toga, momenat dodje, a na nama je da prepoznamo i tada da delamo...

@leks@ sad me hvatas bukvalno za reci...da, mislila sam na taj neki nas unutrasnji mir u vezi sa onim sto osecamo da ce se prirodno desiti, a ne u smislu neke zivotne filozofije zamotane u one bljuvotine o sudbini...u to ne verujem.

Koliko je realan znacemo jednog dana!
A te prirodno neminovne stvari u smislu onog unutrasnjeg (moram da naglasim, da ne bude korekcija) desavaju se jako retko, obicno su izazvane cistim pobudama, a ne moze svako nositi taj mir u sebi, biti spokojan, a ipak zeleti...trezven biti...

Da li ste nekad nekog voleli toliko da ste cekali mesecima ili godinama da bi bili zajedno? Ono kao...nikako da vam se poklope putevi, visa sila, al' jednostavno niste mogli tu osobu da izbacite iz glave i srca?
ako ne mogu nekoga da izbacim iz glave i srca onda to i ne radim i onda ne mogu da budem sa nekim drugim. retko volim i do sada samo po jednu osobu at the time...
ima ljudi koji cekaju a u stvari se zaludjuju - trudim se da to ne radim, nije zivotno... a ima i ljudi koji su objektivno obelezili nas zivot i sa kojima masa drugih ne moze da se uporedi... trajan pecat pored koga je sve ostalo bledo. to ne ignorisem.
inace, ne verujem u vise sile i ostala sranja. verujem samo u ljudsku svest ili izostanak iste. ne verujem u jednosmerne ljubavi (mislim da su to opsesije ili iluzije cesto) i ne verujem u dugogodisnji opstanak ljubavi koja nije utemeljena u realnom odnosu dvoje ljudi.

Da li ste nekad nekog voleli toliko da ste cekali mesecima ili godinama da bi bili zajedno? Ono kao...nikako da vam se poklope putevi, visa sila, al' jednostavno niste mogli tu osobu da izbacite iz glave i srca?
Da li se cekanje isplatilo na kraju, al' ne u smislu da niste pored sebe imali nikog zbog te osobe, nego ste normalno funkcionisali?:)

Znas,ponekad tako pogodis u centar....:)

Da,cekala sam....i sve sam udvarace i mozda sansu za bolju vezu rizikovala zbog tog nekog...
i ponekad sam u tom cekanju zaista pomislila da nam se neke vise sile mesaju...
Ucila sam se strpljenju....svaki dan se nadala...cekala i docekala...to je bila investicija koja nije propala:D

nekad stvarno covek treba da poslusa svoj neki unutarnji glas i da pusti da ga on vodi. ponekad je tacnije ono sto samo naslucujemo nego ono sto razumom shvatimo. osecaj je cesto tacniji.

ali nekako se smorim potpuno kad vidim da ljudi gube polako one lepe osobine,odusevljenje i zelje :? kako ne veruju u moc ljudske privrzenosti ili ljubavi ili prijateljstva u najlepsem smislu...i kako se stvari banalizuju do maksimuma. jos se ja pitam sto mi masa ljudi dodje toliko odbojna :? mislim...jel znaju ljudi uopste da se raduju,onako bas iskreno,smeju...ili je to do mene :neutral:

sad je meni jasno sto imam tako malo veoma bliskih ljudi oko sebe :neutral:

red_heart.gif

:razz:

Da li se cekanje isplatilo na kraju, al' ne u smislu da niste pored sebe imali nikog zbog te osobe, nego ste normalno funkcionisali?:)

dočekala pomirenje...
videćemo kako će sada ići...
za sada se isplatilo čekanje...

Meni je to skoro pa uobicajeno stanje... :)

Hm ... 7 godina sam čekala da On i Ja budemo zajedno .... zabavljali smo se na žalost samo godinu dana On živi u Kotoru, ja u Beogradu ... ta veza je bila lepa kada smo bili zajedno, ali i mučna kada smo bili razdvojeni. Mnogo smo se voleli, ali smo bili suviše mladi da bi hrabrije gazili sve prepreke koje su nam se našle na putevima.

pa baš me zanima kakvo je to "čekanje" i "tolika" ljoobav....da u nedostatku spajanja "više sile" i srećnih okolnosti ......taj što nekog toliko voli...vreme prekraćooje sa nekim desetim.......jadno...

Cekam citav zivot da se pojavi neko, sa kim cu deliti i mnoziti sve, a u medjuvremenu mi se svasta dogadja. Cekam neku "zamisljenu" osobu i nadam se da ce se pojaviti.
Mislim da je moguce voleti vise osoba u isto vreme, na razlicit nacin.
I mislim da vredi cekati nekog ko moze da ti pruzi ljubav, koliko god treba, jer se ne srecemo uvek sa pravim ljudima u pravo vreme. Okolnosti su te koje nas spajaju ili razdvajaju, nekada ih ne mozemo prevazici, ni uz najbolju volju.
Ponekad nam treba mnogo vremena da shvatimo koga zaista zelimo. A vreme je to koje pokazuje ko je vrednost, a ko to nije.

Back