časovi engleskog Kinezima

monguideNataly

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima!

Po struci sam diplomirani filolog, Profesor nemačkog jezika. Na fakultetu mi je engleski bio pod "b", dakle, drugi jezik, a vrlo dobro vladam njim. Inače, držim časove nemačkog, sporadično sam držala i časove engleskog, pored toga, radim honorarno kao prevodilac srpski ↔ nemački (pismeno/usmeno) i engleski ↔ nemački (pismeno).
Čula sam da postoji mogućnost dobre zarade putem držanja časova engleskog preko Skajpa Kinezima.
Da li neko zna nešto više o tome?
Bila bih zahvalna onome ko bi mogao da me uputi u to što detaljnije. :)

Pozdrav svima!

Po struci sam diplomirani filolog, Profesor nemačkog jezika. Na fakultetu mi je engleski bio pod "b", dakle, drugi jezik, a vrlo dobro vladam njim. Inače, držim časove nemačkog, sporadično sam držala i časove engleskog, pored toga, radim honorarno kao prevodilac srpski ↔ nemački (pismeno/usmeno) i engleski ↔ nemački (pismeno).
Čula sam da postoji mogućnost dobre zarade putem držanja časova engleskog preko Skajpa Kinezima.

Moja bratanica je preko BIBO sajta davala časove japancima, sad su promenili ime, evo ti link

https://teach.engoo.com/app/teach?biboLegacy=true#apply-form

Pozdrav svima!

Mozes da drzis casove preko skajpa i to cak mislim da moze i bez ikakve diplome satnica je oko 7 dolara, a imas i opciju da predajes u Kini sto je verovatno i najcesci posao nasih tamo zarada je oko 1500-2000 s tim sto ti filoloski u bg ne bi nista znacio ako nemas neki kembridzov ispit npr TOEFL, SAT, GRE mozda cak i FCE mada ne verujem i taj posao mozes tamo lako da nadjes al ako te to ne zanima imas skajp pa moze i tako, koliko ja znam ne moras da znas kineski jer ih ucis neke osnovne stvari tipa boje zivotinje i tako to

Mozes da drzis casove preko skajpa i to cak mislim da moze i bez ikakve diplome satnica je oko 7 dolara, a imas i opciju da predajes u Kini sto je verovatno i najcesci posao nasih tamo zarada je oko 1500-2000 s tim sto ti filoloski u bg ne bi nista znacio ako nemas neki kembridzov ispit npr TOEFL, SAT, GRE mozda cak i FCE mada ne verujem i taj posao mozes tamo lako da nadjes al ako te to ne zanima imas skajp pa moze i tako, koliko ja znam ne moras da znas kineski jer ih ucis neke osnovne stvari tipa boje zivotinje i tako to

Svi oni već imaju neko znanje engleskog, ali im je ovako jeftinije i tako usavršavaju jezik.
Ima tu i učenika i studenata i zaposlenih a i nekih koji jednostavno hoće s nekim da pričaju na engleskom, čitaju se novine, diskutuje o određenim stvarima...
Za ovaj BIBO se vrši polaganje pismenog testa pa onda usmeni isto preko skajpa, i onda oni odlučuju da li će primiti nekoga ili ne.
Uglavnom biraju mlađe nastavnike.

Svi oni već imaju neko znanje engleskog, ali im je ovako jeftinije i tako usavršavaju jezik.
Ima tu i učenika i studenata i zaposlenih a i nekih koji jednostavno hoće s nekim da pričaju na engleskom, čitaju se novine, diskutuje o određenim stvarima...
Za ovaj BIBO se vrši polaganje pismenog testa pa onda usmeni isto preko skajpa, i onda oni odlučuju da li će primiti nekoga ili ne.
Ima i toga al to je na nekom visem nivou, cini mi se da vecina drzi klincima od 10 god mozda i mladjim i ne znaju kineski nego ih uce osnovnim pojmovima preko slika

Upravo si objasnio: Učenje jezika ili USAVRŠAVANJE jezika kada si savladao osnove, a onda samo proširuješ fond reči i baviš se FINESAMA jezika!?

Pozdrav svima!

Pazi, nemoj ni slucajno da radis u BIBO. Ja sam tamo radio 5 meseci i izludeo sam jer da bi zaradio 400 dolara(ne evra), moras da radis full time. Taj posao je nemoguce raditi full time, barem ne za tako male pare jer je satnica bila $2.8 sat. Nema bonusa nikakvih. Kad sam polozio TEFL i trazio povisicu na barem $4 sat, ladno su mi rekli da se moja plata nece povecati niti ju je moguce promenuti ni u bilo kojem slucaju, makar imao i diplomu iz engleskog.

Uglavnom ocekuj da ces morati da se majmunises, izigravas budalu, emitujes energijom kao da si dobila sedmicu na lotu(monoton glas je no-no) i da se ulizujes deci. Imao sam situaciju kad dete nece da prica sa mnom jer ne zeli da bude tu, a ako ga ne zabavis, dace ti 1(ima cak i sistem ocenjivanja).

Nije sve negativno, bilo je jako kul osoba i srecom, oni su mi i bili "stalni" ucenici pa sam se kolko tolko uspeo iskontrolisati da ostalim ne izredjam sve po spisku.

Ako ces vec trazis posao, trazi u VipKid ili DaDa Abc ili 41Kids. Placaju dobro i okej su uslovi.
https://www.goodairlanguage.com/non...1xgcEJak2lbmuDlxHq3LBcDxxKhDf7Mm4dX69Xc3BEGEc
Ovde ti je lista svih tih kompanija pa imas i recenzije i kad vec znas engleski, citaj i proucavaj :P

Pravi CV i salji svima redom i gde te prime, super. Takodje, nemoj ni slucajno prihvatati platu od tipa $5 ili tako nesto, rusis celokupnu cenu radnika. Ima cak i neka nemacka firma koja placa nesto tako oko $7, pokusaj je naci. Razlog zasto sam ja pristao na onih $2.8 jeste jer mi je hitno trebao posao kako bih mogao nastaviti studije, ali to je neka druga prica.

Back