Casopis Gameplay

U pochetku beshe Bonus, i Bonus beshe u Boga... pardon, zaneh se.

Daklem, prvo Bonus, pa Gamer, a sad chitam Svet Kompjutera, i ovo iz naslova.

Kuzma je svakako odlichan novinar. Takodje, njegov opis Bioshock-a je za desetku. Pisao je za Bonus jedan Urosh Tomic, odavde, iz mog kraja. On i Kuzma su mi najbolji novinari iz tih chasopisa o video igrama. Dodushe, i bivshi urednik Gameplay-a je imao jako dobre textove.

Screenfun je iz tog "Bravo" sveta. Nemachki chasopis. Chak mislim da samo prevode textove. Mada je moguce da se varam. Uglavnom, natrpaju gomilu slika, shto bi bilo dobro da su im strane vecih dimenzija, i to zachine "cool", "in", "out", i "extra" komentarima. Mnogo bljutavo, i deluje kao da pishu osnovci.

Ocene u Gameplay-u i SK-u jedine uzimam u obzir pri odluchivanju da li cu neku igru da kupim. Dopalo mi se shto su se slozhili oko prvih utisaka o igri "Heavy Rain" koja bi trebalo da izadje tokom 2009 za PS3. Mada se nadam da ce je biti i za PC.

Najjaci tekst koji sam procitao u SK-u je opis Bioshocka...
Nalozeni Kuzmanovic joj dao 99...a 90% kritike je bilo puko filozofiranje sa tvrdnjom "ako bi ista rekao o igri, to bi bio spoiler"...ne gotivim lika nesto posebno (stavise, nemam ni neki stav prema njemu) ali ovaj tekst je do jaja!

Sto se tice ScreenFuna, stvarno bih voleo da upoznam njihovog urednika. Onda bih ga zapucao sakom da mu se glava vrti dve godine. Ne mogu da verujem kakve retose on ima tamo, ajde sto glume neke "gamere", ali barem da su pismeni toliko da napisu NORMALAN review igre. Ceo taj Bravo je za klince od 10 godina koji su takvim casopisima ciljna publika.
Kada citam ScreenFun, potpuni utisak mi je izbledela slika neke igre koja je predstavljena na jako pogresan nacin. Listati taj casopis daje utisak neozbiljnog. Ti ljudi jednostavno nisu dirnuli nit koja u citaocu budi ono "Vau!"
Ocena 4 je vrlo sirok pojam, a da ne pominjem da su 80% kritike screenshotovi. To se tako NE RADI.
Jedino pravi gamer moze objektivno da predstavi neku igru, a ne neko ko sebe smatra "gamerom". Treba doziveti igru, svaki njen aspekt, a ne dati masi sarenu papirnatu bljuvotinu kao sto je ovakav casopis.

GaMe® je bio mama za svoje vreme. Dizajn, tekstovi, i nevidjena opustencija u pisanju istih (poslednji brojevi su zracili psovkama), te unikatni humor. Skidam kapu Urosu Jojicu i ekipi. Ljudi, najbolji ste! Jedva cekam da stavim ruke na novi Gameplay, nedostaju mi sati i sati provedeni uz GaMe®.

No, back to Gameplay ;)

potpuno se slazem

osim...Gamer sam citala prije nekoliko godina i svidjao mi se,ali cim sam pocela da citam SK ozbiljnije Gamer mi se svidjao sve manje i manje...nekako se sve svodilo na fore i fazone i besumucno lupetanje...a kad su otisli ranko i uros pavlovic postalo mi je potpuno bezveze...ipak, imali su sve na jednom mjestu, najbolji dizajn tako da i danas uzmem i procitam neki stari broj :)

GAmeplay, iako ima istu redakciju kao Gamer, je meni bezvezan...
Jeste, dizajn je dobar,ali nekako lici na Screenfun , mrtva trka koji je djetinjastiji i gluplji...

Dok su Gamer mogli da citaju i stariji,a SK oni od 7-107, Gameplay ima svoju ''age group'' kao i Screenfun.

svet kompjutera , iako ima mali broj strana o video igrama,meni ipak najbolji

toliko od mene :)

Gamplay je katastrofalan casopis za koji pisu ljudi koji su prvi put videli igre pre 2-3 godine.Pre par meseci rekoh aj da vidim kakav je , dal` se popravio i naleteh na divan opis Turoka kao ultra teske:hahaha: igre , (deo igre sa liftom je nemoguce preci po recima autora teksta , a tek grozni blur kada ste ranjeni nista se nevidi ) i naravno casopis prosledih u kantu jer mu je tu i mesto .

Screenfun ko da pisu penzioneri za dodatni prihod svojoj penzijici. Oni nemaju pojma o igrama , pa izgleda da neznaju ni Google da koriste da se informisu (opis Metal Gear Solida 3 pobrkase imena i radnju njima je MGS serijal izgleda poceo bas od 3 dela ) .

Svet kompjutera me nazalost iritira , a pogotovo Kuzmanovic sa svojim propalim forama ( tip utripovao da je neznam sta , kao neki japi ) . Opis hardvera im se svodi na 2 prodavnice u gradu i sta im prodavci kazu to napisu . Daju i bezvezne savete , kao kupi jeftiniju grafiku al uzmi zato 4 gb rama , coveku koji koristi XP 32 bit:dash: .

Sve u svemu i dalje cekam neki normalan casopis da se pojavi .
Bonus sam kupovao samo zbog Urosovih tekstova , a mrzeo sam Beosoft (koji je pokrenuo casopis):super:
Da nebude zabune igram igre vec 23 godine pocev od prvog atari home sistema ( pong , ljubicasta kocka koja trci po ekranu a ti je gadjas puskom itd.. i ZX spectruma ) :)
wonderwizard7702.jpg

Ljudi spectrum je imao CITAVIH 48 kilobajta Memorije :P
250px-ZXSpectrum48k.jpg

Poslednja izmena:
Читам SK, мада мислим да је за оне које интересују само игре бољи GP. А у SC - у као да пишу Стиви Вондер :cool: и Саша Матић :cool: .

Back