Edmund
Veoma poznat
- Poruka
- 10.117
Evo još jedne
Ne znam čija je
Ćerka ostavila na stolu
Ne znam čija je
Ćerka ostavila na stolu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
For the end of the world was long ago,
And all we dwell to-day
As children of some second birth,
Like a strange people left on earth
After a judgment day.
Moj omiljeni stih/strofa od Čestertona
Na koga me podsetila pesmica o istini
divna pesma!
Samo da potvrdim: Gilbert Keith Chesterton ?For the end of the world was long ago,
And all we dwell to-day
As children of some second birth,
Like a strange people left on earth
After a judgment day.
Moj omiljeni stih/strofa od Čestertona
Na koga me podsetila pesmica o istini
Je jeSamo da potvrdim: Gilbert Keith Chesterton ?
hiljadu osamsto i neka
to znaci da moze da se nadje na gutembergu
Ja sam čitao samo "Orthodoxy" i "Sve iz mog džepa" na srpskom imaju te knjige
Je je
Živeo je i u XX vijeku
Ovo je iz "balade o Belom konju"
Ja sam čitao samo "Orthodoxy" i "Sve iz mog džepa" na srpskom imaju te knjige
Doduše to je literatura onako u vezi hrišćanstva, paradoksa,raznih pojava,... interesantno, malo teško da se uhvati misao. Ali ga naši pravoslavci na primer gotive.
A baladu o Belom konju moram da otšampam i pročitam na originalu
To mi kultno delo
Neobičan veku 18tom veku se zacelo mnogo interesatnih misli koje su mnogo obecavale, s obzirom na to doba danasnje izgleda plitko i glupavo. Ima u tom periodu ideja koje cini mi se jos nisu ni dosle na dnevni red naseg svakodnevnog zivota.
vek sa mnogo industrijskog napretka. Kad ima industrije onda ima raznih proizvoda koje umetnici mogu da koriste.Neobičan vek
Poseban
Slikarstvo tada prelazi na platno baš
Ako se ne varam
EtoKaze ovako:
Canvas has a fascinating history in fine art! It was first used in the Renaissance period, around the 15th century. Here are some key points about its use:
- Early Beginnings: Before canvas, artists primarily used wooden panels for painting.
- Popularity Rise: Canvas became popular due to its lightweight nature and larger working surface.
- Notable Artists: Artists like Titian and Raphael were among the first to adopt canvas for The use of canvas their works in fine art dates.
- back to Durability: the 13th century. Canvas was more durable Here’s a brief overview:
- Early and easier to transport compared to wooden panels Use: Initially used in.
- 15th Century: By the Renaissance, it became a preferred support for oil painting, particularly in Venice. Artists like Titian and Tintoretto utilized canvas extensively.
- 17th Century: The practice spread throughout Europe, with artists like Rembrandt and Vermeer adopting it in their works.
sve iz mog dzepa - https://www.gutenberg.org/cache/epub/8092/pg8092-images.html#link2H_4_0016
'fala!Dobar danUkoliko želite i imate talenat za pisanje poezije, možete da učestvujete u konkursu.
https://forum.krstarica.com/threads/poetski-konkurs-na-temu-ogledalo.1021274/
Pa dobro, pretekao sizamalo da riknem!