22.jula mi je bio termin.
Otisla sam na redovnu CTG kontrolu i pregled posto mi je bio dan termina. Rekli su mi da mi je CTG los i imala sam visok pritisak 150/100 te su me poslali u porodjajnu salu.
Posle vizite u porodjajnoj i jos jednom uradjenog CTGa, spustili su me na odeljenje "da prate stanje"
U ponedeljak 25. jula mi je radjen pregled, porodjaj nije poceo, upucena sam na CTG, UZ..i onda su me pozvali na konzilijum.
Bilo je "prvorotka, los CTG (afikcija), visok pritisak, prebacen termin"..pregledao me je dr Darko Plecas i rekao "nema ovde nista od prirodnog porodjaja, da ne bismo mucili ni tebe ni bebu, carski u cetvrtak, ako ne krene nesto da se desava do tada" ja sam samo rekla "ako Vi tako kazete" i dobila odgovor "ne zato sto tako kazem, nego zato sto mislim da je tako najpametnije, da ne cekamo nista"
Ivan se rodio 28. jula.
Nikome ni dinara nisam dala.
Niti mi je ko trazio, a mnogo cura sa odeljenja me je posle tog konzilijuma pitalo "a ko ti je veza"
E sad, izgleda da sam bila 'vise sretna neg' pametna' (tako govorila moja baka) i da sam skoro usamljen slucaj...al eto...
Sve se desilo u Visegradskoj.