čovek je bio debil kome je abortus po cenu rođenog deteta neprihvatljiva stvar ikada a ti i dalje briši poruke jer očigledno si na njegovim talasnim dužinama
Izbor reči ti je neprimeren, postoji nacin da se iskaze stav i neslaganje bez vredjanja, a video sam da etiketiras i forumase.
Dalje video sam sta si pisao, i ne vidim kakve veze ima sa temom, al ajd, da analiziramo.
1. Čas biologije: devojcica sa 10 godna ne moze da zatrudni, kao prvo. A silovanje bilo koga, a posebno deteta je strasan zlocin, nedopustiv.
2. Ta histericna voditeljka koja mu je postavila to putanje, ocigledno nije imala dobre namere, te se ponela veoma zlobno, ostrasceno i presla svaki vid profesionalizma, uplitanje porodice, jos maloletnika i postavljanje pitanja uspod pojasa, se kosi ne samo sa etikom, vec i sa zdravim razumom.
3. I finalno, tesko je tu biti pametan, ne mozes gledati crno na belo. Da rascistimo, devojka koja moze da zadrudni je polno sazrela zena, tako da se ne radi o devojcici, a sad da li spada u oedofifliju to zavisi od godina i tu je zakon jasan (varira malo od drzave do drzave, al u grubo).
Argument za abortus bi bio:
silovana je, ne zeli dete silovatelja, ne zeli da gleda silovatelja u tom detetu, podseca je na taj dogadjaj koji je rak rana i oziljak za ceo zivot, trauma. Da ne oricamo o mogucim mentalnim posledicama. I razumljivo je da joj se to dete gadi na neki nacin.
Kontra argument bi bio: to je ipak ubistvo, pricaj ti sta hoces, to dete bi se rodilo, i to dete nije nista krivo i ima pravo na zivot, ima pravo na svoju decu, unuke praunuke.. e sad sta je jace ? to dete je i njeno 50%, dakle, majcinska ljubav ili mrznja prema zlotvoru?
Zakljucak:
dakle za abortus glavni argument je:
njeno blagostanje, tipa brisemo sve tragove, al ono sto se desilo se ne ipak ne moze obrisati.
Protiv:
1 humani razlozi, zivo bice je u ptanju, sto se kaze bezgresno i pred Bogom i pred narodom.
2 moralni razlozi, igrom slucaja znam devojku koja je maloletna abortirala, nije bila silovana, ali roditelji starog kova, i nikad nije prezalila, pokajala se i ne moze sebi da oprosti, da ne uootrebim reci koje je ona upotrebila dok je privala i plakala. Dakle, moguce kajanje, kad se slegnu stvari i rane zalece.
3. Zdravstveni razlozi: abortus uopste nije naivna stvar, i postoje rizici, kako da zena ostane nepolodna za ubuduce, tako i po sam njen zivot.
Paralelno razmisljanje:
9 meseci nije tako mnogo u ljudskom zivotu, a i 9 meseci moze da promeni mnogo i da majka zavoli to dete koje nosi u sebi kroz taj period, pogotovo hormonski to tako ide, majcinski instinkt se javlja itd. I eto kad donese dete na svet, nek odluci da li ce ga zadrzati ili dati na usvajanje. Toliko ljudi koje ne moze da ima decu bi to dete ucinilo presrecnim.
Mislim da je ovo najhumanija opcija.
Tako da naoadas Kirka, a i sam si pokazao veliki stepen iskljucivosti. Tako i nikako.
Sve se da analizirati i sagčedati iz vise uglova.