Card Error

leprosy

Aktivan član
Poruka
1.899
Drugar mi se javio da ne moze da prebaci slike sa foto aparata na racunar i da mu izbacuje poruku "Card Error". Jedine opcije koje mu racunar nudi jesu da izadje i da formatira karticu. Dosli smo sa seminara i na kartici su vazne forografije.Probao je preko kabela da ih prebaci, kao i da samu karticu stavi u laptop i izbacuje istu gresku.
Ima li spasa tim fotografijama?
Da li da rizikuje da formatira pa da kasnije sa nekim programom pokusamo povratiti fotografije sa kartice?

Postoji veoma mala mogucnost za to.Govorim iz iskustva jer mi se isti problem pojavio pre godinu dana, ustvari ista situacija.Na netu sam nasao neki programcic, posle formata sam uspeo da vratim nekoliko slika, ali nista vise od toga.Ajde ako Vam nije hitno da potrazim sutradan ujutro kuci da mi nije ostala barem instalacija istog, jer sam sada na poslu, pa vam javljam koji je prg. u pitanju. Pozz.

Drugar mi se javio da ne moze da prebaci slike sa foto aparata na racunar i da mu izbacuje poruku "Card Error". Jedine opcije koje mu racunar nudi jesu da izadje i da formatira karticu. Dosli smo sa seminara i na kartici su vazne forografije.Probao je preko kabela da ih prebaci, kao i da samu karticu stavi u laptop i izbacuje istu gresku.
Da li da rizikuje da formatira pa da kasnije sa nekim programom pokusamo povratiti fotografije sa kartice?

Jeste li probali na vise kompova?
Tesko da cete moci programom da povratite slike.

Mislim da je HDD druga stvar po pitanju toga.Ovo jeste dobar program ali neverujem da ce se ista postici ni kod HDD-a ako se uradi full format.Low level format je druga prica ali ipak su mem. kartice o5 treca stvar.Desavalo mi se na primer da kupim memorijsku za fon, radim joj svasta jedno par nedelja, a potom stane i ne pomaze vise nista, a npr u N73 koju imam mini SD radi vec evo godinu ipo skoro i nema sta nije upisivano i brisano sa nje pa opet radi,jbga cista lutrija....neznam sta da ti kazem...

Da,lutrija je.Sad se secam da sam koristio quick format kada sam formatirao kod komsinice. Sacekacemo da vidimo da li jos neko ima neku ideju, ako ne bude nista "bezbolnije" formatiracemo,probati povratit sa PC Inspector pa sta nam Bog da.

Posto nazalost znam sta znaci gubitak vrednih podataka pa bilo to makar slika, text,muzikica ili sta drugo , zelim Ti puno srece druze moj i da to obavis sa uspehom ali javi sta si radio jer si me sada zaintrigirao za Tvoj problem.Pozdrav, Dr Nebojsa.

Имао сам скоро идентичан проблем када сам мењао батерије на фото апарату. Из не знам ког разлога апарат је побрљавио и понудио ми само формат картице са малим "милионом" слика на њој. Наравно нисам урадио формат већ сам га угасио и сачекао да дођем кући и потражим адекватан програм за повраћај скоро изгубљених слика са картице и наравно нашао. Апсолутно све слике без икаквих проблема ми је повратио Art Plus-ov Digital Photo Recovery програм. Нека проба, мислим да ће му помоћи.

Још један који може бити од помоћи је малте не идентичног назива - Digital Photo Recovery само друге "издавачке куће". :)

П.С. Програми нису бесплатни!

..ah to sam i ja hteo da pitam....pretekao si me ATI.....
:mrgreen:
Komsinici su formatirali hard disk zbog virusa i nesto nisu dobro namestili te sam morao o5 da formatiram.Dakle 2x formatirano i sa ovim programom http://www.pcinspector.de/Sites/file_recovery/info.htm?language=1 sam uspeo skoro sve fotografije,muziku i td da vratim.
Toga se nisam setio da mu predlozim-da probamo na drugi komp. :think:
Znaci kartica je kaput?

Pa probajte na drugom kompu prvo,mozda ipak ima nade.;)

Back