Branko Lori
Zaslužan član
- Poruka
- 108.557
Неверовање Светог Томе, 1602 Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Неверовање Светог Томе, 1602
Karavađo čudak svoga vremena,ili još bolje veliki genijalac.Još za njegova života smatrali su ga tajanstvenom, začuđujućom, buntovnom i opasnom osobom.
Na umetničku scenu Rima stupio je 1600. godine i otada je uvek imao naručioca i zaštitnika i dobro
prodavao svoja dela, ali se i ponašao kao razmažena zvezda. Podaci iz 1604. godine govore kakvog
je bio karaktera: "Nakon dvonedeljnog rada on bi se vucarao mesec dana od bala do bala s mačem
za pojasom i slugom uz sebe, uvek spreman za svađu ili tuču i veoma je teško bilo biti s njime u društvu".
Zato ćemo pogledati kako je slikao usne kao detalj sa slika ovog velikog baroknog slikara
![]()
Znam ja svidela ti se,i meni ali treba biti dobar poznavalac slikarstva i shvatiti ,baš mnogo toga.Nije na odmet malo skrenuti pogled na nešto nesvakidašnje,ja obično sebe uhvatim da se zablenem u gluposti pa mi ovo dođe kao osveženjene znam sto sam klikno na ovu temu uopste..![]()

Ma to sam se salio samo, Karavadjo je rok-star pred-renesanse.Znam ja svidela ti se,i meni ali treba biti dobar poznavalac slikarstva i shvatiti ,baš mnogo toga.Nije na odmet malo skrenuti pogled na nešto nesvakidašnje,ja obično sebe uhvatim da se zablenem u gluposti pa mi ovo dođe kao osveženje![]()