Brzi Bravari Srbije
Veoma poznat
- Poruka
- 12.987
mislis: postacemo istorija? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mislis: postacemo istorija?![]()
Moze li mi neko reci koja je ovo vrsta coveka sa izrazito razvijenim obrvama i ceonim kostima ,izrazitim celom ,kosih ociju ...Inace ova vrsta petroglifa se nalazi u Jermeniji.
Ili se nekome cini da je rec o vanzemaljcu ?!
Pogledajte prilog 248743klik na sliku
Znaci od silnih forumasa ,koji se samo sprdaju ili glupiraju ,niko ne zna da mi kaze koja je ovo vrsta ljudske rase ?!
Cim neko pomene vanzemaljce ,pocnu pljuvanja i osude ,ili se postavljaju slike majmuna da bi se humoristickom notom priblizlo slici .....
Ok, normalno je da ima ljudi koji ne veruju ....Njihovo pravo ,ali neka mi neko objasni ,koja je ovo vrsta coveka na slici?
Kako da ti se objasni nesto o cemu niko ne zna nista...? Tesko da cemo dovesti eksperta arheologa da ti to objasni...
Moje misljenje je da je to neko bice u koje su verovali (da li su ih posetili vanzemaljci nebitno) i koje su uklesali u kamen, kao sva ne hidre i ostala bica u grckoj mitologiji.
Men' to liči na jednog papana iz Titela.
Kako da ti se objasni nesto o cemu niko ne zna nista...? Tesko da cemo dovesti eksperta arheologa da ti to objasni...
Moje misljenje je da je to neko bice u koje su verovali (da li su ih posetili vanzemaljci nebitno) i koje su uklesali u kamen, kao sva ne hidre i ostala bica u grckoj mitologiji.
Tako kazi...pa cak i ako niko ne podrzi tvoj stav. A ne da vices na nas koji verujemo samo u ono sto vidimo.....
?Gde sam ja to vikao,na nekoga? O,cemu ti to? Ako ti se kosa zategla od vikanja na tebe ,to nije moj urlik,mozda te neko zvao od ukucana iz susedne sobe
Pa,mogao si skontati po mojoj temi da da verujem i kad sam ti odgovorio na tvoj post malo iznad....A, to sto niko ne podrzava moj stav ja sa tim nemam problema ,mene samo zanima zasto mi niko od vas vrlih NE-Ufologa ,ne zna reci koja je to vrsta coveka na slici ?!
Pocni od sebe .....Da li znas koja je to vrsta coveka (Zaobidjimo sada da je rec o vanzemaljcu )??
?Gde sam ja to vikao,na nekoga? O,cemu ti to? Ako ti se kosa zategla od vikanja na tebe ,to nije moj urlik,mozda te neko zvao od ukucana iz susedne sobe
Pa,mogao si skontati po mojoj temi da da verujem i kad sam ti odgovorio na tvoj post malo iznad....A, to sto niko ne podrzava moj stav ja sa tim nemam problema ,mene samo zanima zasto mi niko od vas vrlih NE-Ufologa ,ne zna reci koja je to vrsta coveka na slici ?!
Pocni od sebe .....Da li znas koja je to vrsta coveka (Zaobidjimo sada da je rec o vanzemaljcu )??
a ti si mi pa nasao da trazis odgovore od nas polupismenih na krstinom forumu o nekoj "rasi" za koju i ne postoje zvanicna objasnjenja
msm sta bi ti?
![]()
A na koju "vrstu" tebe asociraju Dalijeve slike? ili Pikasove?A na koji univerzum Moneove?
Umetnicki dojam je jako cudna stvar, i ne ceni se uvek koliko je realistican, vec kako ocrtava karakter, kakav osecaj budi kod posmatraca...Jednom sam imao priliku da vidim sliku zene sa pipcima na glavi umesto kose, i na moje opazanje" to je hidra?", umetnica mi je rekla:" ne , to je moj portret zene i njenih misli..."
U Lepenskom viru imas nadjene figurice, pa mi kazi kojoj vrsti pripadaju ona guzata i sisata zena bez face i onaj napucenih usta bez ruku i nigu? ... Mislim da si preozbiljno uleteo u zakljucke...
Na nasim, cuvenim, krajputasima imas isklesane figure ratnika...i ako bi sudio strogo o realisticnom prikazivanju, bili bi to portreti nekih patuljaka iz bajki....
Stari narodi su ostavljali tragove o onom što su videli, šta su poštovali i od čega su strahovali.
Ima ponešto i izmišljenog, ali oglavnom se radi o viđenom.
Bas o tome i pisem .....Kako je moguce da umetnik ima razvijenu mastu pre nekoliko hiljada godina ili pre hiljadu-dve,i da isklese figuru sa skafanderom,koja je verodostojna skafanderu danasnjih astronauta.
Ili ,kako su znali napraviti figure koje nemaju veze sa antropoloskim karakteristikama humanoida,a asociraju na nesto sto je vanzemaljsko?!
Da su videli Vallhalu,Budu i sl....Cisto sumnjam da bi od paralisanja imali mentalne snage da to prenesu kroz umetnost,ali videli su nesto sto su mogli na sto verniji nacin preneti na ovozemaljski materijal.
Slazem se da ima i izmisljenih elemenata,ali to bih dodao preuvelicavanju kroz ritualne forme ili ajde da kazem nekoj vrsti Hickokovog kompleksa ,da covek ima potrebu za samo-plasenjem.