Carahunge(Karahundza) i petroglifi...

Moze li mi neko reci koja je ovo vrsta coveka sa izrazito razvijenim obrvama i ceonim kostima ,izrazitim celom ,kosih ociju ...Inace ova vrsta petroglifa se nalazi u Jermeniji.
Ili se nekome cini da je rec o vanzemaljcu ?!
Pogledajte prilog 248743klik na sliku

Znaci od silnih forumasa ,koji se samo sprdaju ili glupiraju ,niko ne zna da mi kaze koja je ovo vrsta ljudske rase ?!
Cim neko pomene vanzemaljce ,pocnu pljuvanja i osude ,ili se postavljaju slike majmuna da bi se humoristickom notom priblizlo slici .....
Ok, normalno je da ima ljudi koji ne veruju ....Njihovo pravo ,ali neka mi neko objasni ,koja je ovo vrsta coveka na slici?

Znaci od silnih forumasa ,koji se samo sprdaju ili glupiraju ,niko ne zna da mi kaze koja je ovo vrsta ljudske rase ?!
Cim neko pomene vanzemaljce ,pocnu pljuvanja i osude ,ili se postavljaju slike majmuna da bi se humoristickom notom priblizlo slici .....
Ok, normalno je da ima ljudi koji ne veruju ....Njihovo pravo ,ali neka mi neko objasni ,koja je ovo vrsta coveka na slici?

Kako da ti se objasni nesto o cemu niko ne zna nista...? Tesko da cemo dovesti eksperta arheologa da ti to objasni...

Moje misljenje je da je to neko bice u koje su verovali (da li su ih posetili vanzemaljci nebitno) i koje su uklesali u kamen, kao sva ne hidre i ostala bica u grckoj mitologiji.

Kako da ti se objasni nesto o cemu niko ne zna nista...? Tesko da cemo dovesti eksperta arheologa da ti to objasni...

Moje misljenje je da je to neko bice u koje su verovali (da li su ih posetili vanzemaljci nebitno) i koje su uklesali u kamen, kao sva ne hidre i ostala bica u grckoj mitologiji.

Tesko da ce iko znati objasniti ,a da se ne glupira sa takvim temama. I,kad bi doveli eksperta da im objasni ,bio bi popljuvan.....

I,moj stav je da su ili imali prilike videti vanzemaljska bica pa su verovali u njih ili su imali i kontakte sa njima ,pa su ih ljudski receno ovekovecili u kamen

Tako kazi...pa cak i ako niko ne podrzi tvoj stav. A ne da vices na nas koji verujemo samo u ono sto vidimo.....

?Gde sam ja to vikao,na nekoga? O,cemu ti to? Ako ti se kosa zategla od vikanja na tebe ,to nije moj urlik,mozda te neko zvao od ukucana iz susedne sobe:mrgreen:

Pa,mogao si skontati po mojoj temi da da verujem i kad sam ti odgovorio na tvoj post malo iznad....A, to sto niko ne podrzava moj stav ja sa tim nemam problema ,mene samo zanima zasto mi niko od vas vrlih NE-Ufologa ,ne zna reci koja je to vrsta coveka na slici ?!

Pocni od sebe .....Da li znas koja je to vrsta coveka (Zaobidjimo sada da je rec o vanzemaljcu )??

?Gde sam ja to vikao,na nekoga? O,cemu ti to? Ako ti se kosa zategla od vikanja na tebe ,to nije moj urlik,mozda te neko zvao od ukucana iz susedne sobe:mrgreen:

Pa,mogao si skontati po mojoj temi da da verujem i kad sam ti odgovorio na tvoj post malo iznad....A, to sto niko ne podrzava moj stav ja sa tim nemam problema ,mene samo zanima zasto mi niko od vas vrlih NE-Ufologa ,ne zna reci koja je to vrsta coveka na slici ?!

Pocni od sebe .....Da li znas koja je to vrsta coveka (Zaobidjimo sada da je rec o vanzemaljcu )??

Ma to je samo likovni izraz,obican covek,ako je Pikaso mogao razbacivati organe i da ga niko ne pita koja je to tako apstraktna vrsta bica zasto se onda ovde toliko polemise o nekoj malo sabijenoj faci,mozda im je alat bio rdjav pa je tako bilo najlakse :lol:

A na koju "vrstu" tebe asociraju Dalijeve slike? ili Pikasove?A na koji univerzum Moneove?

Umetnicki dojam je jako cudna stvar, i ne ceni se uvek koliko je realistican, vec kako ocrtava karakter, kakav osecaj budi kod posmatraca...Jednom sam imao priliku da vidim sliku zene sa pipcima na glavi umesto kose, i na moje opazanje" to je hidra?", umetnica mi je rekla:" ne , to je moj portret zene i njenih misli..."

U Lepenskom viru imas nadjene figurice, pa mi kazi kojoj vrsti pripadaju ona guzata i sisata zena bez face i onaj napucenih usta bez ruku i nigu? ... Mislim da si preozbiljno uleteo u zakljucke...
Na nasim, cuvenim, krajputasima imas isklesane figure ratnika...i ako bi sudio strogo o realisticnom prikazivanju, bili bi to portreti nekih patuljaka iz bajki....

a ti si mi pa nasao da trazis odgovore od nas polupismenih na krstinom forumu o nekoj "rasi" za koju i ne postoje zvanicna objasnjenja :roll:

msm sta bi ti? :think:

:hahaha1:

A,cemu toliki smeh ? Sta je smesno ? Ali ,reci mi sa nekim dobrim humorom ,da se i ja nasmejem....Gde je to pomenuto da je neko polupismen ?! Budi toliko ljubazan ,i ne trpaj nesto sto nije receno .

Zvanicna objasnjenja postoje,ali tebi niko nece zameriti ako u njih ne verujes .Ali ,ako ti sarkazam ide od prstiju ....Slobodno se izrazi ,a ako nemas odgovor ili ti se ne daje onda daj svoje vidjenje ,pa da diskutujemo .

Ti ,koji ne verujes ....Reci mi onako svojim jezikom ,o kojoj se ljudskoj vrsti radi ?

Ček malo... pa i nije baš tako.
Ja sam uzela u obzir i tu mogućnost. "... vidjeno biće, ugošćeno biće..." tako rekoh, izmedju ostalog.

Elem, ko bi ga znao. Ima dosta znakova, ne samo ovi likovi u kamenu, već dosta drugih, koji bi mogli ukazivati na nekadašnju, daaaaavnu posetu nekih drugačijih bića. Čak i neki pećinski crteži.
Opet, ja na osnovu toga ne mogu zasigurno tvrditi da je Zemlju nekada neko posetio, kao što ne mogu ni tvrditi - ma to je umetnička sloboda, vanzemaljci ne postoje i nikada nisu bili ovde.
Verujem da "negde tamo" postoji, ili je postojao život. Inteligentan oblik života. Verujem, ali ne mogu da tvrdim.
Meni je misterija sama po sebi i činjenica da kad noću pogledaš u zvezdano nebo, u nebeska tela udaljena hiljadama svetlosnih godina, zapravo gledaš u daleku prošlost! Sve zvezdane karte su zapravo - karte prošlosti. Tako je to nekada izgledalo, a mi to tek sad vidimo. Jedino ako svetlost, krećući se svojom standardnom brzinom, nije našla neku prečicu... ;)
Moguće je, i ja verujem u tu mogućnost. Zašto bi, zaboga, to bilo toliko neverovatno?

A na koju "vrstu" tebe asociraju Dalijeve slike? ili Pikasove?A na koji univerzum Moneove?

Umetnicki dojam je jako cudna stvar, i ne ceni se uvek koliko je realistican, vec kako ocrtava karakter, kakav osecaj budi kod posmatraca...Jednom sam imao priliku da vidim sliku zene sa pipcima na glavi umesto kose, i na moje opazanje" to je hidra?", umetnica mi je rekla:" ne , to je moj portret zene i njenih misli..."

U Lepenskom viru imas nadjene figurice, pa mi kazi kojoj vrsti pripadaju ona guzata i sisata zena bez face i onaj napucenih usta bez ruku i nigu? ... Mislim da si preozbiljno uleteo u zakljucke...
Na nasim, cuvenim, krajputasima imas isklesane figure ratnika...i ako bi sudio strogo o realisticnom prikazivanju, bili bi to portreti nekih patuljaka iz bajki....

Pikasovi i Dalijevi likovi ili umetnost je na oko vidjen faktor da je rec o umetnicima sa ekscenticnim karakterima ,zanimljivo ,ali ne i cista umetnost .....
Da su imali kontakte sa vanzemaljcima ,budi siguran da bi njihova umetnost bila svedok ,kao i njihovi dnevnici ,prijatelji i clanovi familije ,jer su u svima njima videli beg od realnosti onog vremena ,zivotne teskobe i sl.Sto ce reci ,oni ne bi dugo izdrzali ,da su imali bliski kontakt ....To bi se znalo.
Umetnici onog vremena koji su iskucali petroglife o cemu pricamo su iste osobe koje su klesale razne stvari sa ciljem da ostave svedocanstvo o onome sto su videli ili dotakli.Ti umetnici nisu patili od sindroma savremenog zivljenja ,niti su morali prenositi na kamen svoje crne misli ili slutnje ,umetnicku depresiju....Naprotiv bili su vrli realni ,jer za razliku od danasnjeg coveka i ondasnjeg ...Sujeverje im je isti nacin komunikacije,moderan covek je patogen prikaz proslog coveka sa jasnim ciljem,a ipak zivi u 21 veku:cool:
Suludo je pomisliti da smo sami u kosmosu ,univrezumu ,jos ludje pomisliti da ta bice nikad nisu dosla na zemlju....Umetnici su te figure,ono sto su videli preneli na kamen ili sta god....Masta im bas toliko ne moze doci do izrazaja ,kao modernom coveku .
Da verno isklesu skafander i sl elemente.
Da li ti znas ,ako nije rec o vanzemaljcu ,o kojoj je umetnosti ili ljudskoj rasi rec??
Ili ,mi objasni kako to da su u pecinama znali biti pronadjeni crtezi dinosaurusa? Kako to da je pecinski covek znao na osnovu butne kosti da nacrta brontosaurusa??
Zasto ,ako History ili Discovery ne prikaze te emisije ljudi misle da je to sve prevara ,ali ako doticne kuce prikazu ,eto razloga da svi poverujemo?!!
Crkva je doslovno priznala postojanje vanzemaljaca ,ili je i to novinarska patka,s tim sto sam gledao davno emisiju gde vatikanski sluzbenici priznaju postojanja vanzemaljaca,ili je mozda i ta emisija lazna ??

Poslednja izmena:
Stari narodi su ostavljali tragove o onom što su videli, šta su poštovali i od čega su strahovali.

Ima ponešto i izmišljenog, ali oglavnom se radi o viđenom.

Bas o tome i pisem .....Kako je moguce da umetnik ima razvijenu mastu pre nekoliko hiljada godina ili pre hiljadu-dve,i da isklese figuru sa skafanderom,koja je verodostojna skafanderu danasnjih astronauta.
Ili ,kako su znali napraviti figure koje nemaju veze sa antropoloskim karakteristikama humanoida,a asociraju na nesto sto je vanzemaljsko?!
Da su videli Vallhalu,Budu i sl....Cisto sumnjam da bi od paralisanja imali mentalne snage da to prenesu kroz umetnost,ali videli su nesto sto su mogli na sto verniji nacin preneti na ovozemaljski materijal.
Slazem se da ima i izmisljenih elemenata,ali to bih dodao preuvelicavanju kroz ritualne forme ili ajde da kazem nekoj vrsti Hickokovog kompleksa ,da covek ima potrebu za samo-plasenjem.

Bas o tome i pisem .....Kako je moguce da umetnik ima razvijenu mastu pre nekoliko hiljada godina ili pre hiljadu-dve,i da isklese figuru sa skafanderom,koja je verodostojna skafanderu danasnjih astronauta.
Ili ,kako su znali napraviti figure koje nemaju veze sa antropoloskim karakteristikama humanoida,a asociraju na nesto sto je vanzemaljsko?!

A, kako mi znamo šta je to vanzemaljsko?
Kanda i nas asocira ono što je i njih?
Ili bar nešto tome nalik
Sasvim je moguće da je umetnik dobro poznavao te stvari, bilo da ih je video svojim očima, interpretirao neku "svetu" istinu koja mu je saopštena, ili preneo svoja iskustva koja bi se danas jenostavno zvala nadčulnim.
Ako pretpostavimo da su ljudi tih vremena vladali tehnikama i uopše umećima koja su nama danas ne samo nepoznata nego jednostavno nepojmljiva, a za to postoje prilična svedočanstva, sasvim je moguće da su na neki način stupali u vezu i sa astronautima, ko zna koje fele. Mogli su biti i ronioci, npr. Sudeći po izgledu, moglo bi se sa malo više sigurnosti jedino reći, da su bili odeveni u odela koja su služila da se biće koje ih nosi, izoluje od neposrednog uticaja okoline, ali ne i koje okoline. Ove naše, nama normalne, pa otuda Denikenov zaključak, da je neko naslikao došljake, podvodne, svemirske, radijacione, možda neke koje ni ne kapiramo, statističke, multirealne npr. ko će ga znati?

Dalje, pitanje je zašto bi neko klesao u kamenu aktuelnu tehnologiju. Malo banalno, ali kome danas pada na pamet da iskleše astronauta ili šatl, tako da to njegovo svedočanstvo potraje što duže?

Da li poznajete ikoga, ko je makar imao samo ideju, da ostavi neki trag iza sebe, koji bi ga uveliko nadživeo, pod uslovom da to nije nešto što bi svedočilo samo o postojanju njega samog, poput nadgrobnog spomenika?
Morala je kod njega da postoji nekakva namera, verovatno konkretnija od puke želje da se potomcima miniraju "naučna dostignuća", nekakva želja da se potomstvu nešto saopšti.

Da su videli Vallhalu,Budu i sl....Cisto sumnjam da bi od paralisanja imali mentalne snage da to prenesu kroz umetnost,ali videli su nesto sto su mogli na sto verniji nacin preneti na ovozemaljski materijal.
Slazem se da ima i izmisljenih elemenata,ali to bih dodao preuvelicavanju kroz ritualne forme ili ajde da kazem nekoj vrsti Hickokovog kompleksa ,da covek ima potrebu za samo-plasenjem.

Inače, to Hičkokovo samoplašenje ostavilo je debelog traga u svim danas poznatim religijskim dokumentima. Praktično ni nema proroka koji čim zine ne krene da plaši raju, da je bezbožna, tako da ne može biti gore.
Dobar deo današnje populacije oseća nasušnu potrebu da se nečega plaši i/ili nekoga nečim da plaši. Na osnovu te rasprostranjene, a u mase pojedinaca ničim kontrolisane potrebe, Adolf Hitler je izgradio svoju imperiju u pogodnom trenutku. Posle su ga mnogi imitirali, a rade to i dalje. Čak i bez takvih manipulatora, evo ti danas, sile katastrofologa, zavereničara, od globalnih, pa sve do lokalnih policajaca i portira.
Samoplašenje je jedna od veoma značajnih sila koja je oblikovala mnoga društva i civilizacije u prošlosti, a oblikuje i ovo današnje društvance. Ako bi se ona nekontrolisano neutralisala, sadašnje ustrojstvo vrednosti bi postalo nstabilno i to na nivou individualnog odlučivanja, što bi dovelo do velikih nestabilnosti i drastičnh promena u društvu, tako da je pravo pitanje da li bi civilizacija preživela takve promene. Nešto nalik tome se i dešava, jedino se ne da primetiti, da tu neko nešto radi, a da tačno zna šta radi. Problem sa tim silama je što se njima ne može upravljati kao nekim neživim ehanizmima, one pokazuju osobine živih bića koje valja krotiti.

Isti umetnik je klesao to po Africi ,pa je onda isao malo do Jermenije ,pa do Himalaja...Egipta...Juzne Amerike. Njegov stil je prepoznatljiv, velike glave su u pitanju.

Ovo je umetnik : http://www.flickr.com/photos/23165290@N00/7283199754/in/photostream/

Posto je isarao sve zidove po pecinama umetniku nije preostalo nista nego da se jednog jutra probudi i gradi piramide.

Poslednja izmena:
To je jedna vrlo smela pretpostavka, naravno malo je verovatno da je reč o jednoj osobi.
Svakako, broj tih neobjašnjivih pojava je uprkos očekivanom naučnom zataškavanju povelik.
Pitanje je šta bi od svega toga moglo danas da se usvoji.
Mi, niti mislimo niti osećamo kao oni, stoga je lako pretpostaviti da ni naša percepcija okoline nije ni blizu njihovoj.
Ma ko da su (bili).

Back