Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Moze li mi neko reci koja je ovo vrsta coveka sa izrazito razvijenim obrvama i ceonim kostima ,izrazitim celom ,kosih ociju ...Inace ova vrsta petroglifa se nalazi u Jermeniji.
Ili se nekome cini da je rec o vanzemaljcu ?!
Moze li mi neko reci koja je ovo vrsta coveka sa izrazito razvijenim obrvama i ceonim kostima ,izrazitim celom ,kosih ociju ...Inace ova vrsta petroglifa se nalazi u Jermeniji.
Ili se nekome cini da je rec o vanzemaljcu ?! Pogledajte prilog 248743klik na sliku
Ako su isti autori, onda bi i face trebale biti iste: http://1.***************/-GGjok7CknQw/TkN0ZweeP-I/AAAAAAAACUQ/2A2X5qMm7qA/s1600/alien+carving.JPG
Ili se nekome cini da je rec o vanzemaljcu ?! Pogledajte prilog 248743klik na sliku
Neko je probao da prikaže detalj iz neke legende.
Ko kaže da su drevni crteži obavezno rađeni na živim modelima?
Meni izgleda sve drugo verovatnije od toga.
Treba vremena da se bilo šta iskleše u kamenu, a dok radi dleto radi i fantazija.
Letnji dan do podne.
Neko je probao da prikaže detalj iz neke legende.
Ko kaže da su drevni crteži obavezno rađeni na živim modelima?
Meni izgleda sve drugo verovatnije od toga.
Treba vremena da se bilo šta iskleše u kamenu, a dok radi dleto radi i fantazija.
Letnji dan do podne.
Cenis da im je masta radila 100kmh,po letnjoj zhezi?!
Da su bili toliko dokoni da se obavezno sete nekog lika i da to iz zabave prenesu na period od nekoliko hiljada godina?!
Bilo šta, od obične dečije mašte, preko udaranja sunca u glavu, pa sve do upotrebe, halicinogena moglo je da proizvede pomenuti efekat, kao i da je crtač neposredno video to što je nacrtao.
Takođe je moguće da čovek jednostavno nije bio talentovan za taj posao, a morao je da preuzme radnju od oca mu.
Da su bili toliko dokoni da se obavezno sete nekog lika i da to iz zabave prenesu na period od nekoliko hiljada godina?!
Bilo šta, od obične dečije mašte, preko udaranja sunca u glavu, pa sve do upotrebe, halicinogena moglo je da proizvede pomenuti efekat, kao i da je crtač neposredno video to što je nacrtao.
Takođe je moguće da čovek jednostavno nije bio talentovan za taj posao, a morao je da preuzme radnju od oca mu.
Što da ne?
Pa tako isto, ili približno na taj način, nastala su današnja hrišćanstva.
Ne bih znao tačno, ali u to doba su klesari bili robovi, kao i sve zanatlije, što sužava njegovo ispoljavanje na odavanje počasti gospodaru svom, inače se ne bi posezalo za kamenom.
E sad, njegov gospodar je mogao da bude neki svetovni drmator ili je radio po nalogu sveštenstva, što bi značilo da je ima da kleše onako kako je zvanična religija videla to što treba da se iskleše.
Ko zna u šta je Mikelanđelo verovao kada je oslikavao Sikstinku kapelu?
Važno je bilo da namoluje šta mu je pontifeks nalagao.
Jednoga dana će možda nekakav inženjer za veru i religiju, na studijskom putovanju, gledati to njegovo delo i pitati se kako je moguće da su u tom nazovi zlatnom dobu, kada su učinjeni značajni prodori na polju svakovrsnih saznanja, neki ljudi imali tako naivne i ikompetentne predstave o 4d zakonitostima i njihovom delovanju.
Prošlost je nedokučiva, ponekad, samo zato što je prošla.
Ako su isti autori, onda bi i face trebale biti iste: http://1.***************/-GGjok7CknQw/TkN0ZweeP-I/AAAAAAAACUQ/2A2X5qMm7qA/s1600/alien+carving.JPG
Gledam i uporedjujem ove tri slike.
Prva nema mnogo detalja, mala je i samo je glava prikazana. Na drugoj, ovoj velikoj, ne mogu da jasno vidim, ali na trećoj se već vidi još nešto osim glava i lica. Naravno, pod pretpotavkom da su sve tri slike iz istog razoblja i sa istog mesta ( ako nisu, onda pada u vodu i ovo moje razmišljanje ), jedno me baš intrigira: umeli su lepo i precizno da isklešu krug, što se jasno vidi na trećoj slici, a ipak je glava, nazovi, srcolikog oblika. Nije baš, ali to mi je prva asocijacija. Tj. ne liči baš na oblik ljudske glave, zar ne? Tela nisu baš proporcionalna, ali mogu proći kao ljudska, ili pak i nisu?
Dosta duge ruke, takodje, mogu da znače nešto, ili pak ništa. Primitivno orudje, neiskusan klesar, takav stil... ali glave su baš, baš upečatljive. Pa bar da imaju oblik ljudske glave, kružan, loptast, ali...
Pitam se....
Da su se baš igrali i puštali mašti na volju - i ne verujem nešto. Biće da je ovo neko mitsko biće, ili neko vidjeno biće, ili neko ugošćeno biće, ili neko biće kome su se klanjali, ili neko biće koje je predstavljalo pretnju, ili neko biće koje je predstavljalo spasitelja... Kako bilo, teško da je mašta i lična umetnička sloboda.
Ata...daj klincima olovke i reci da nacrtaju tatu i mamu kako se drze za ruke...Meni kada je cera nacrtala, nisam znao ni sta gledam, a kamo li koga gledam na crtezu...
Ata...daj klincima olovke i reci da nacrtaju tatu i mamu kako se drze za ruke...Meni kada je cera nacrtala, nisam znao ni sta gledam, a kamo li koga gledam na crtezu...
Znam, naravno, imam i ja malu decu... dobro, bebili još nije dorastao do olovke, a ćerkica crta hijeroglife...
Ali ovo nisu radila deca. Ovo su radili odrasli ljudi. A pogledaj i sam treću sliku, ti si je okačio, krug su umeli da isklešu. I deca, ona malo starija, ako ne umeju da nacrtaju lice, telo, prste, kada crtaju čoveka, glavu bar, u 99% slučajeva, umeju da nacrtaju kao krug.
Ovde su i glava i crte lica malo... čudni Hajde, za crte lice nisam cepidlačila, primitivan alat, tvrd kamen... mada.... ali oblik glave - upada u oko, a pogotovo to što se ponavlja taj čudan oblik.
Ne bih znao tačno, ali u to doba su klesari bili robovi, kao i sve zanatlije, što sužava njegovo ispoljavanje na odavanje počasti gospodaru svom, inače se ne bi posezalo za kamenom.
E sad, njegov gospodar je mogao da bude neki svetovni drmator ili je radio po nalogu sveštenstva, što bi značilo da je ima da kleše onako kako je zvanična religija videla to što treba da se iskleše.
Ko zna u šta je Mikelanđelo verovao kada je oslikavao Sikstinku kapelu?
Važno je bilo da namoluje šta mu je pontifeks nalagao.
Jednoga dana će možda nekakav inženjer za veru i religiju, na studijskom putovanju, gledati to njegovo delo i pitati se kako je moguće da su u tom nazovi zlatnom dobu, kada su učinjeni značajni prodori na polju svakovrsnih saznanja, neki ljudi imali tako naivne i ikompetentne predstave o 4d zakonitostima i njihovom delovanju.
Prošlost je nedokučiva, ponekad, samo zato što je prošla.
A, sta ako jednog dana za recimo 20 godina padne zavesa prema svemu ....i ,pocne da se vrte druge pesme sa naslovima ,vanzemaljci postoje ili vanzemaljci su nas posetili ,ova vrsta petroglifa su vanzemaljci ,evo vam svi dokazi o kontaktima vanzemaljaca i starih civilizacija,i tako redom...