Car vertical

Nemam iskustvo s njima, ali po ovome koliko sam gledao donekle može da pomogne, ali uz ogradu da podaci postoje samo ukoliko je vozilo servisirano u ovlašćenim servisima i recimo za poslednje godinu ili dve podataka ih i nema. U međuvremenu se moglo desiti svašta.
Evo jedan orijentir - samo 35% nemačkih vozača po statistici održava vozilo u ovlašćenim servisima. I kod njih naravno važi da su oni mnogo skuplji.
Pošto ta provera košta valjda 10 evra mislim da se ipak isplati jer ponekad zahvaljujući tome možeš eliminisati recimo auto koji je pre 3 godine imao veliku štetu. Međutim, ne uvek.

Nalaze se po meni u sivoj zoni poslovanja jer funkcionisu po sledecem principu, ti nama plati, a mi cemo mozda da ti damo neke podatke za vozilo koje trazis.
Mene su odradili pre par godina za vozilo koje je kupio tata, dobio sam nula informacija, i jedino mi je zao sto nisam platio preko PayPal-a i zatim trazio refundaciju.

Tako da ako se koristi ovaj servis samo preko PayPal-a jer drugacije nece moci da se vrati novac u slucaju da ne pruze nikakve informacije sto se desava mnogo cesce nego sto ce ti zvanicno priznati.

Iako je ovaj vid poslovanja mozda po zakonu i dalje je neeticko i bezobrazno jer oni tacno znaju da li imaju ili nemaju podatke za vozilo i pre placanja.

Cena nije 10 evra, vec 25 evra i 35 evra (paket sa "popustom") samo je pitanje na sta popust kada se dobije nula informacija u brojnim slucajevima, a brojna negativna iskustva se mogu naci veoma lako.

Poslednja izmena:
Za Hundai 2007 god
За то може да се нађе, под условом да је све до сада рађено у овлашћеном сервису.

Када сам говорио о старијим возилима, мислио сам на аутомобиле старости 25 и више година. Нпр. неко хоће да купи голф 3 '92 или '93 годиште.

Brate tada ni kompjuteri nisu postojali :lol:
Јесу. :D

Постоје кола која су ишла у сервисе, али се то није уносило. Постоје новији аутомобили, који нису ишли у сервисе итд.

Ево једна анегдота:

Пријатељ купио полован аутомобил из увоза, који је имао километражу од преко 180 000 км. Када је отишао у овлашћени сервис да провери, колико је аутомобил прешао, тамо су му рекли да је урађен велики сервис на 200 и кусур хиљада километара. Последњи велики сервис је урађен у иностранству и тамо је уредно забележен (не знам која је земља у питању).

Колико је аутомобил прешао у међувремену, нико не може да потврди.

Тако је исто и код ове апликације. Може да се уђе у траг, само ако је возило редовно ишло у одговарајући сервис, где су радници уносили исправне податке. Све остало не можемо да знамо.

По мом мишљењу, треба гледати млађе аутомобиле, марке које су заступљене (VW, Audi, Renault, FIAT и сл.) и видети да аутомобил није провео доста у Србији после увоза, јер тада може да иде по разним местима и радионицама. Непознате марке и возила која су престала давно да се производе избегавати.

Back