Cane corso

nasa beba 6 mjeseci
DSC_1518 b.jpg

Poslednja izmena:
Dobrodosao na forum, Neso. Najlakse ces psa nauciti osnovnoj poslusnosti tako sto ces mu nenasilnim, a za njega razumljivim metodama pokazati da si ti glavni. Za pocetak pogledaj koju epizodu Saptaca psima, vrlo je korisno.

Prvo sve da vas pozdravim,pratila sam malo vase postove,ali sam se tek danas prikljucila ;)

Znam da je kod ove rase jako bitna rana socijalizacija. Ja imam problem sa tom socijalizacijom jer ne znam kako to na pravi nacin da odradim. Imam stene 3 meseca koje je u kuci,po nekoliko puta dnevno je izvodim u dvoriste jer jos ne zna da obavlja nuzdu napolju. Medjutim,ona je mnogo plasljiva,imam i 2 mace sa kojima bi se ona verujem igrala,ali one se nakostrese i pobegnu,ona malo potrci za njima i to je to od susreta sa drugim zivotinjama. Komsija ima velikog psa i u pocetku na svaki njegov lavez,ona bi se upiskila od straha. Sad se vec malo navikla,ali kako da je uopste 'upoznam' sa drugim psima kad se boji,a kad sam je jednom prinela komsijinom dvoristu,ona se odmah ukakila. Na povodac jos uvek ne zna jer sam htela prvo da se oslobodi i da seta po dvoristu,pa tek onda da je provedem po ulici. I kako ja onda nju da socijalizujem kad je plasljiva?
Hvala unapred na pomoci i savetima ;)

Zoki kad vec znas sta je i kako je u kinologiji i na izlozbama znaci da poznajes materiju i da si vrlo upucen. Pa gde onda nadje na forumu da trazis papire. Strasne stvari procitah listajuci forum...

Da li je problem sa trecim kapkom opasan i da li je neophodna intervencija? Naime,mom psu je do sad ispao par puta,ali nakon par sati nestane,a sinoc ga je komsija malo gnjavio po glavi,iscimao ga i odmah se pojavio. Nisam primetila nikakve promene rapolozenja i slicno,normalno se ponasa samo sto izgleda malo zastrasujuce sa tim. Cak sam nesto izguglala da se blagim masazama moze vratiti na mesto,ali se ja ne usudjujem. I da li se mogu koristiti neke kapi ili kreme kao preventiva,da bi se izbegla ta operacija?

Neki strucnjaci kazu da stenci mogu da se hrane i 5 puta dnevno ali manjom kolicinom granula. Ja sam mom davala i meso, mleko, bareni pirinac jer mi je veterinar rekao da je dobro kombinovati granule sa drugom hranom. Inace, i kad je porastao pokazivao je znake alavosti. Kolicina hrane moze da s epoveca ako pas ima vise fizicke aktivnosti.

postovanje svim ljubiteljima CC, hteo bih da kupim istog ali me zanima kako da se ne zeznem pri kupovini. Vidim da cene variraju i to bas dosta pa bih molio nekog strucnog da mi ukaze na sta da obratim paznju pri kupovini CC.....hvala lepo

imam stene cane corso starog sedam meseci crne boje.primetio sam da su mu se pojavili braonkasti tonovi na pojedinim mestima.zanima me da li ce mu se boja dlake skroz promeniti ,ili ce ostati crn?

Izuzuetno jak pas .Moras da budes jaci od njega i psihicki i fizicki da se povinuje vodji copora inace on je vodja.Znam coveka koji ga ima vec 4 godine i obozava ga prati ga u stopu i ne daje ni da se rukujes sa njim.Uvek Cane mora da bude u centru paznje i tik uz nogu gazdi.Spavas otkljucan gde god.

Pozz imam stene CC-a 2 meseca ne znam kada da krenem da ga dresiram i sta sada smem sa njim da radim ?
Takodje me zanima koliko grama granula da mu dajem da jede u koje su granule dobre za njega hvala unapred :D :)

Pozz imam stene CC-a 2 meseca ne znam kada da krenem da ga dresiram i sta sada smem sa njim da radim ?
Takodje me zanima koliko grama granula da mu dajem da jede u koje su granule dobre za njega hvala unapred :D :)
Vaspitavanje pocinje od momenta kada stene stigne u svoj novi dom.
Ja ne znam sta je i kako izgleda neka dresura, pretpostavljam da mislish na neku specijalnu obuku, ali to se radi od recimo
sest meseci. Za sada samo igra i kroz igru osnovne komande .

Na svakom pakovanju granula za stence velikih rasa ( a tu je taj tvoj) stoji da je tezina stenita odlucujuca za kolicninu granula.
Posto je CC veci od mog psa, a za mog je sa dva meseca prepruceno 120-140 grama dnevno podeljeno u 4 obroka, za tvoje stene je
to verovatno oko 200 grama, ali stene samo zna koliko mu je dovoljno, nekada ce pojuesti sve, nekada nece, nije to sve presudno.

Pozdrav novi sam na forumu :) imama CC starog 3 meseca, e sad me zanima kada im se kupiraju usi sa koliko tacno i valja li da mu isti dan kupiram usi i rep? i na koji prsljen se kida rep da bude najbolje? :)

dobio malopre cc-a star mesec dana.pa posto nisam iskusan sa tom rasom htedoh da pitam koliko puta dnevno da mu dajem mleko 3 ili vis puta?
i da li da mu dajem vodu posle mleka?
mozda je pitanje smesno ali rekoh da pitam.

dobio malopre cc-a star mesec dana.pa posto nisam iskusan sa tom rasom htedoh da pitam koliko puta dnevno da mu dajem mleko 3 ili vis puta?
i da li da mu dajem vodu posle mleka?
mozda je pitanje smesno ali rekoh da pitam.
Mleko ne smesh da mu dajes uopste.Pitanje nije nikako smeshni, malo je samo tuzno da ti neko daje stene od 4 nedelje.
I tako moras da ga vakcineses pa pitaj veterinara cime da hranis stene od 4 nedelja. Ali mleko nikako.
Samo neka kasica od granula pomesana sa mlakom vodom ili jogurtom.

Back