Camac na Tisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad nešto malo drugačije od onog što vam obično puštam, ali baš onako vojvođanski.

Vlada Kanić - Vandrokaš

Vandrokaš je inače onako baš klasičan vojvođanski izraz i označava lutalicu, probisveta ili tako nešto. Poput mnogih takvih poreklo vodi od nemačkog jezika.

Poslednja izmena:
Na Begeju smo trenutačno ;)

IMG_20230401_124147.jpg

Sad nešto malo drugačije od onog što vam obično puštam, ali baš onako vojvođanski.
Vlada Kanić - Vandrokaš

Vandrokaš je inače onako baš klasičan vojvođanski izraz i označava lutalicu, probisveta ili tako nešto. Poput mnogih takvih poreklo vodi od nemačkog jezika.
da, često i Fandrokaš ,.
ali o značenju, tj. prevodu bi se moglo diskutovati: Moj prevod bi bio: ležerno zapušten samac, po zanimanju momak :D .. neuredan .

Na Wiki kažu:
  1. Čovjek koji putuje svijetom radi trgovine.
  2. Skitnica, lutalica,
  3. Raščupani muškarac poderane odjeće.
  4. Čovjek s dugom kosom.
A, za Vladu Kanića je zanimljivo, da je njegov "vanvremenski hit" - i sremačku himnu Kućerak u Sremu napisao u Norveškoj, gde je dugo bio gastarbajter,.. inače je građevinski inženjer, ali kažu da mu je najlepše zdanje, baš taj kućerak :D
Ovde mi je i spot jako lep:

A, meni je vrlo lepa i zanimljiva jedna ciganska koja je isto doneta sa severa Evrope, a doneo ju je Boža Nikolić (Bidal), msm iz Belgije,
a peva je jedan divan doktor,.. isto prezime Nikolić - Zoran ( uz Jovanoviće, najčešće romsko prezime, ali i srpsko)... Mislim i da je "mali Jovica" - Jovica Nikolić, isto rom, šef tamburaškog orkestra RTV Novi Sad, violinu svira.
a za najboljeg tamburaša, valjda važi Bako Jovanović,.. ali tu bi nam nešto bolje znao @buudala ,.. on je ovde naš tamburaš...
I cigani Ivanovići se ustvari prezivaju Jovanović.

..RAJNO -.note su na klik.

( malo mi je bzvz da stoji link brez slike,.. a dva video klipa u jedan post se ne mogu prikazati aplikacijom,..)

Poslednja izmena:
Danas sam slučajno naleteo na ovu sliku. Verujem da čak i oni koji slabo divane švapski (kao recimo ja) svakako znaju šta znači feuer wasser.
Obožavao sam ovog lika i gledao mnoge njegove filmove. Ime je inače uzeo po nazivu nekog piva koje je voleo u mladosti. Rođen je pod imenom Karlo Pedersoli.

IMG_20230409_152020.jpg

Taman da se setim i moje mladosti.

Ovi ljudi vole da ekspreimentišu, a to veoma cenim. Vrhunski muzičari

Dream Theater - Six Degrees Of Inner Turbulence [Full Song/Lyrics]​

Ovo je verovatno najduža studijska pesma koju sam ikad pustio na forumu.

Ah ... iz Rusije s ljubavlju. Moram reći da mi se ovi veoma dopadaju i već sam postavljao neke njihove pesme na druge podforume, ali ne i ovu.

ГРАЙ - Марево / Песня мертвой воды​

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back