Call of Duty: World at War

• Začetnik teme Začetnik teme P.S.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam problem sa Call of Dutu 5 World at War !
Uzeo sam od drugara igru, njemu savrseno radi, cak sam i igrao malo kod njega.
Kada sam doneo kuci instaliralo se normalno, a kada sam hteo da udjem prijavilo mi nekakav error report.
Mislio sam da je do mog kompa pa sam ga odneo kod ortaka u komsiluku, ali ista stvar se desila.
Krene da ulazi u igru i izbaci onu slidzu, ekran potamni (crn), zatim izbaci error report i kliknem naravno don't send, zatim izbaci sledecu konzolu u kojoj pise ovo.
Nisam hteo da postavljam sliku jer se nevidi dobro sta pise, evo ovako.

Obratite paznu na deo teksta na kome izbacuje error, nesto fali, sta je ovo zna li ko i kako da saniram problem ?????

Waited 2 msec for asset 'depthprepass' of type 'material'.
Waited 1 msec for asset 'shadowclear' of type 'material'.
Waited 1 msec for asset 'shadowcookieoverlay' of type 'material'.
Waited 2 msec for asset 'shadowcookieblur' of type 'material'.
Waited 1558 msec for asset 'shadowcaster' of type 'material'.
Waited 4 msec for asset 'stencilshadow' of type 'material'.
Waited 1073 msec for asset 'cinematic' of type 'material'.
Error: Waited 1720 msec for missing asset "water_droplet".
Error: Could not load material "water_droplet".
Error: Could not load material "water_dynamic_spray".
Loading fastfile 'ui'
used 39.48 MB memory in DB alloc

------- sound system initialization -------
Waiting for $init to finish. There may be assets missing from code_post_gfx.

Error during initialization:
Unhandled exception caught

PS. Nisam kopirao ceo Error Report nego samo deo gde je izbacio error, mislim da je to dovoljno.

Kraljevska igra zaista. Osecaj dok gledam kako se lik pati na kraju da zabode zastavu je preteran. Samo kad gledam kako onaj matori kasapi onog Svabu koji me pogodio Lugerom...
Bacac plamena je pun pogodak, al sta ces kad je igra kratka, a tako dobra. Ruska kampanja u CoD5 je najbolja kampanja u celom serijalu. Svaka cast Treyarchu.

Imao sam taj problem skoro svaki put kada sam bio instalirao xp na komp, dok je na visti radilo e sad problem je bio ili do page fajla ili do audia, nije mi ceo raditi ako nema page fajla i ako je audio bio na slab kvalitet, probaj ga podesiti na najveci moguci pa probaj dali radi

Poslednja izmena:
Imao sam taj problem skoro svaki put kada sam bio instalirao xp na komp, dok je na visti radilo e sad problem je bio ili do page fajla ili do audia, nije mi ceo raditi ako nema page fajla i ako je audio bio na slab kvalitet, probaj ga podesiti na najveci moguci pa probaj dali radi

E jesam glup, nisam se toga setio, ovaj drugar sto mi je dao je skoro uzeo novi komp i ima Vistu, a ja XP i ovaj kod koga sam probao takodje. Moracu opet da instaliram pa da probam da podesim page file, posto mi je na D iskljucen, a tamo instaliram igru.
Samo mi nije jasno za audio gde da to podesim i sta, nisam te najbolje razumeo ?

E jesam glup, nisam se toga setio, ovaj drugar sto mi je dao je skoro uzeo novi komp i ima Vistu, a ja XP i ovaj kod koga sam probao takodje. Moracu opet da instaliram pa da probam da podesim page file, posto mi je na D iskljucen, a tamo instaliram igru.
Samo mi nije jasno za audio gde da to podesim i sta, nisam te najbolje razumeo ?

Podji u Control Panel>Hardware and Sound>Sound>speakers
podji u "Advanced"
stavi default format na "24 Bit, 48000 Hz (Studio Quality)"

mislim da je to problem ne znam nisam siguran....

Ja imam problem kada instaliram ovu igru i kada je krekujem neće da radi u single player-u.Jednostavno ne pokrene učitavanje mape.Da problem bude još nerazumljiviji je da ova ista igra instalirana kod ortaka perfektno radi.Napominjem da je njegova mašina prilično slabija od moje a moja je:
Procesor: AMD X2 4800+
Memorija 2 GB
Grafička 8600 GTS

Primetio sam da kod njega na screen-u kada se bira prva misija u gornjem desnom uglu stoji: Offline: aytekin dok kod mene stoji samo Offline: ?!?!?!

Ne znam da li to ima ikakve veze ali pomagajte ljudi još nisam uspeo da je igram.............

Hvala svima!

Ja imam problem kada instaliram ovu igru i kada je krekujem neće da radi u single player-u.Jednostavno ne pokrene učitavanje mape.Da problem bude još nerazumljiviji je da ova ista igra instalirana kod ortaka perfektno radi.Napominjem da je njegova mašina prilično slabija od moje a moja je:
Procesor: AMD X2 4800+
Memorija 2 GB
Grafička 8600 GTS

Primetio sam da kod njega na screen-u kada se bira prva misija u gornjem desnom uglu stoji: Offline: aytekin dok kod mene stoji samo Offline: ?!?!?!

Ne znam da li to ima ikakve veze ali pomagajte ljudi još nisam uspeo da je igram.............

Hvala svima!

E a kako podešavaš taj PAGE FILE?

----- Initializing Renderer ----
execing ragdoll.cfg from disk
----- Client Initialization -----
----- Client Initialization Complete -----
Trying SMP acceleration...
...succeeded.
----- R_Init -----
Getting Direct3D 9 interface...
Pixel shader version is 3.0
Vertex shader version is 3.0
Shader model 2.0 code path is available.
Shader model 3.0 code path is available.
Using Shader model 3.0 code path because it is the best available path on this hardware.
Attempting 640 x 480 fullscreen with 32 bpp at 60 hz
Game window successfully created.
Using 2x anti-aliasing
Creating Direct3D device...
Com_TouchMemory: 0 msec. Using sum: 0
Loading fastfile code_post_gfx
Loading fastfile ui
Loading fastfile common
Initializing render targets...
Requested frame buffer to be 24-bit color with 8-bit alpha
DirectX returned a frame buffer that is 24-bit color with 8-bit alpha
Initializing static model cache...
Initializing dynamic buffers...
Initializing particle cloud buffer...
Creating Direct3D queries...
Loading fastfile 'code_post_gfx'
used 1.13 MB memory in DB alloc
Loading fastfile 'ui'
used 39.48 MB memory in DB alloc
Setting initial state...
DirectX reports 256 MB of video memory and 689 MB of available texture memory.
Using video memory size to cap used texture memory at 240 MB.
Texture detail is set automatically.
Using picmip 0 on most textures, 1 on normal maps, and 3 on specular maps
Error: Could not load material "water_droplet".
Error: Could not load material "water_dynamic_spray".

------- sound system initialization -------

Error during initialization:
Unhandled exception caught

E ljudi ovo mi se pojavi kad pokrenem igru. CoD4 sam perfektno mogao igrati, sa super grafikom i zvukom, a ovo sad ne može. Može li mi neko pomoći oko ovog problema!?!?!?!?

Imam solidnu konfiguraciju
Dual Core 3,2 GHz
RAM 2 GB
ATI XT1550 na 256 MB

Negdje sam na forumu našao da je do zvuka, ali imam najbolji kvalitet podešen na kompu. I još sam našao da treba kreirati nekakav PAGE FILE, ali pojma nemam šta je to!
Jaran mi ima mnogo jači komp od mog ali i kod njega ne može. Nije valjda da moram VISTU da instaliram! HVALA UNAPRIJED

E a kako podešavaš taj PAGE FILE?

Joj ljudi nikako da stignem da instaliram ponovo, evo danas sam ceo dan bio na Zlatiboru i skoro sam dosao, cim nadjem vremena instaliracu, uradio bih odma nego moram da prebacim na HD pa tek da instaliram.......

Sto se tice pitanja.
My Computer desni klik propertis, advanced, performance, settings, advanced, change.
I tu imas particije pa podesi kako na kojoj sta ti odgovara, nadam se da si razumeo redosled, kucam ovo i ocu da se preturim na stolici, krevet me zove......z:mrgreen:

Evo konacno instalirah i uradih sve sto je predlozeno, ali nista, opet isto izgleda da nema spasa, a igra je fenomenalna, igrao sam kod ortaka.........

Evo mozda ovo nekome pomogne, meni nije :

,,Ja sa tom igricom nisam imao nekih vecih problema, samo oko ucitavnja na pocetku, ubi boze koliko traje a hard ne vrti nista. Sad sam otrkio da treba da se iskljuci iz task manager-a rundll32 i sve radi super,intro,ucitavanje,za multiplayer ne znam. I primetio sam da to sa don't send-om se desava na ati karticama, ja imam nvidiu, mozda ovo sa rundll32 vam pomogne nesto.''

ili

,,I was having this issue on XP...

After looking through all the posts here and on other sites, I saw something that worked....go into My Computer...View System Info...Hardware....Device Manager...select Sound, Video, Game Controllers....then DISABLE Unimodem Half-Duplex Audio device....

Went back and started the game....and IT WORKS !!!!''

Srecno. z:mrgreen:

Evo konacno instalirah i uradih sve sto je predlozeno, ali nista, opet isto izgleda da nema spasa, a igra je fenomenalna, igrao sam kod ortaka.........

Evo mozda ovo nekome pomogne, meni nije :

,,Ja sa tom igricom nisam imao nekih vecih problema, samo oko ucitavnja na pocetku, ubi boze koliko traje a hard ne vrti nista. Sad sam otrkio da treba da se iskljuci iz task manager-a rundll32 i sve radi super,intro,ucitavanje,za multiplayer ne znam. I primetio sam da to sa don't send-om se desava na ati karticama, ja imam nvidiu, mozda ovo sa rundll32 vam pomogne nesto.''

ili

,,I was having this issue on XP...

After looking through all the posts here and on other sites, I saw something that worked....go into My Computer...View System Info...Hardware....Device Manager...select Sound, Video, Game Controllers....then DISABLE Unimodem Half-Duplex Audio device....

Went back and started the game....and IT WORKS !!!!''

Srecno. z:mrgreen:

Ovo radi provereno , ko ima u Device manager-u.

A za nas sto nemamo , instaliram najnovije drivere za plocu i graf, i najnoviji directX
i onda radi. :super:

Back