" Cake" u kuhinji...

ja ne bih znala nista da umesim da mi nije taperver cinije ,sa njom uvek sve uspe i isto je dobra za izbacivanje besa ,dok je treses sav bes istreses:rotf:

da li bi ti bio problem da detaljno objasnis kako koristis tu vanglu.meni je receno stavis sve unutra dobro je istreskas ,ostavis i kad je gotovo poklopac sam izleti.pre dve godine sam je kupila dva puta probala i niti je testo nesto posebno naraslo,niti se sam cep otvorio.sigurno nesto radim pogresno

Poklopac ti se otvara samo u koliko je testo sa kvascem,kada dovoljno testo naraste,onda dodje do vrha poklopca i otvori ga.U ciniju stavis brasno kvasac,so jaja i sta vec ide,onda kasikom sve to dobro izmesas,onda poklopis i treskas od prilike minut dva,tako dobro zatvoreno ostavis da stoji dok se sam poklopac ne otvori.onda rukom premesis malo samo da se testo smanji i ponovis sa treskanjem.kada se ponovo poklopac otvori testo je gotovo i super mekano.to je to ako nesto nisam dobro objasnila ti pitaj.pozzz

Ово питање је постављено, верујем, небројено пута, али морам ја опет!:D

Како направити глазуру од чоколаде, а да буде онако глатка и сјајна?:think:

NIje u pitanju energicnost...cokolada se samo otopi ili u mikro ili na pari( ili na najslabijoj temperaturi),u nju se dodaje ulje i mesa(bez energicnosti) dok se ne ujednaci.Kvalitet glazure zavisi od temperature topljenja,ali pre svega od same cokolade!

Treba mi savet kako se resiti mirisa limuna iz frizidera.....
Naime, MM je pre odlaska na put zaboravio izbaciti polovicu limuna iz frizidera koja je tu stajala citavih mesec dana i sad kad otvorim friz padam u nesvest...
Sve sam detaljno oprala , izbrisala i sircetom ali ne pomaze.....
Sta mi je ciniti?

Pota probaj stavi na parce hleba sirce i to jabukovo i ostavi ga u frizideru da bude nekoliko dana, ili naprskaj vodom parce hleba i nasoli neki zacin koji ti je prijatnog mirisa i ostavi ga nekoliko dana u frizideru.

ja znam za sodu da uklanja mirise kako iz frižidera tako i iz cipela i svega ostalog. Neznam da li je neko spominjao za mikrotalasnu kako ja čistim, u plastičnu činiju sipate vodu i iseckan limun pa onda to stavite u mikro i uključite je 1 min posle se sve skida.

Back