Cakana

Ocito da sam bio nejasan u prethodnom postu, mozda i u ranjim. Htedoh reci lako ce Cakana da voli, samo je potrebno da nadje onoga ko ce nju voleti, a to je problemos, inverzija, ko ce joj i kako uzvratiti ljubav, i da li ce, i naravno ukoliko se takav muskarac uopste pojavi do kad ce ako ce.

Kako to mislis..nije lako, pogotovo ako je presla tridesetu...:lol:

Ljubav nema veze sa godinama...

Nisam bas sigurna u to.
Imam doduse primere u drustvu gde su se zreli ljudi nasli, otvorili, vole se ko tinejdzeri ali
oni su retkost i sumnjicava sam kad je iskrenost medju njima u pitanju, nisam sigurna sta i koga sanjaju kad se roletne spuste...:lol:
Ne znam zasto su neki ljudi sposobni za ljubav u "kasne sate" a neki ne..

Nisam bas sigurna u to.
Imam doduse primere u drustvu gde su se zreli ljudi nasli, otvorili, vole se ko tinejdzeri ali
oni su retkost i sumnjicava sam kad je iskrenost medju njima u pitanju, nisam sigurna sta i koga sanjaju kad se roletne spuste...:lol:
Ne znam zasto su neki ljudi sposobni za ljubav u "kasne sate" a neki ne..

Moja je teorija da ako se ne otruješ greškama, ako opraštaš, možeš da zavoliš i da voliš u svim godinama.
A što su stariji, ti bleskasti, jače prigrle ljubav.
I ne sanjaju druge.

Mislim da je presudno da se ne mrzi, onda se lakše voli.

Njen je stav bio bolje bez muškarca nego sa bilo kojim i bilo kakvim.

A onda se svi "zabrinuti" za nju što je sama, savetovali da što pre nađe nekog jer biće kasno, prolazi vreme, idu godine blablabla

I ponadala se, al eto..
posle deset strana ja cakanu vidim kako stoji u marketu ispred rafa sa vrucim hlebovima, stoji tako caki i misli se koji je od njih najbolje pecen, ko ima najhrskaviju koricu koji ima najlepsi oblik i dok se naposletku odluci kakav hleb hoce da odnese kuci rafovi sa hlebom se isprazniše

Cakana je prototip. Koliko žena ima samih koje se nalaze u sličnoj situaciji.
Pominjao je neko razvedene koleginice koje imaju seks partnere..
Verujem da većinu avantura izmisle..
Jer onda ne izgledaju kao paćenice.

Ako ćemo da budemo iskreni, sama žena ne pripada nigde. Porodične proslave, letovanja, putovanja, izleti..
Lakše je da izmisle neku avanturu nego da ih gledaju sažaljivo ili na svaku reakciju da im zalepe"nedohebana".
Čak je prihvatljivije da je smatraju promiskuitetnom. Apsurd.

I taj inercija društva ih gura u veze. Loše, pogrešne, frustrirajuće.

Zato je dilema zvana Cakana dilema slobodnih žena.
Pripadnica Nepripadajućih.
zašto ne vidiš potencijal u nepripadanju jer pripasti nekom uz vencani list
nije samo puki otklon od porodicnih proslava na kojima ces sedeti sama.
mnogo vece komplikacije se valjaju iza tog pripadanja nekom.
prvo nauci kako da pripadnes samoj sebi imala partnera ili ne
a onda ce te stvarno ,boleti, da li ce neko da te gleda cudno sto si u bioskop povela XL kesicu kokica
i sto ti na slavama cuvaju trinaesto mesto za stolom

zašto ne vidiš potencijal u nepripadanju jer pripasti nekom uz vencani list
nije samo puki otklon od porodicnih proslava na kojima ces sedeti sama.
mnogo vece komplikacije se valjaju iza tog pripadanja nekom.
prvo nauci kako da pripadnes samoj sebi imala partnera ili ne
a onda ce te stvarno ,boleti, da li ce neko da te gleda cudno sto si u bioskop povela XL kesicu kokica
i sto ti na slavama cuvaju trinaesto mesto za stolom

Ja sam pobornik Nepripadajućih.
Ja sam dovoljna sebi, ali mnogo je više žena koje to ne mogu i ne umeju i lutaju.
Većina žena koje poznajem su se nakon razvoda ili raskida ubrzo ponovo vezale i svaka je nezadovoljna.
Koliko god im ja govorila ovo što i ti, one to prihvataju.
A ja sam i dok nisam bila sama umela da odem sama u bioskop, pozorište.. Jer, idem da gledam film a ne da pričam sa nekim?
Ali mnogo je više onih žena koje se osećaju manje vredno ako same treba da popiju piće ili večeraju.
Cakana je za njih.

posle deset strana ja cakanu vidim kako stoji u marketu ispred rafa sa vrucim hlebovima, stoji tako caki i misli se koji je od njih najbolje pecen, ko ima najhrskaviju koricu koji ima najlepsi oblik i dok se naposletku odluci kakav hleb hoce da odnese kuci rafovi sa hlebom se isprazniše

Bolje da se rafovi i isprazne dok Cakana razmišlja koji hleb je NJOJ najbolji i najukusniji.

Zamisli da se rafov isprazne dok razmišlja da li će onom bilmezu koji čeka kući, pije pivo i gleda utakmicu odgovarati hleb ili će prigovarati celo poslepodne jer je korica bila prehrskava a sredina nedovoljno pečena.

Naravoučenije:
Uvek je mnogo bolje i zdravije biti sam nego s bilmezom (ili rospijom, naravno :mrgreen:).

Ja sam pobornik Nepripadajućih.
Ja sam dovoljna sebi, ali mnogo je više žena koje to ne mogu i ne umeju i lutaju.
Većina žena koje poznajem su se nakon razvoda ili raskida ubrzo ponovo vezale i svaka je nezadovoljna.
Koliko god im ja govorila ovo što i ti, one to prihvataju.
A ja sam i dok nisam bila sama umela da odem sama u bioskop, pozorište.. Jer, idem da gledam film a ne da pričam sa nekim?
Ali mnogo je više onih žena koje se osećaju manje vredno ako same treba da popiju piće ili večeraju.
Cakana je za njih.
Незадовољне баш зато што нису себи дале времена да схвате шта им треба, да се врате себи и кад постану коначно добре саме себи онда могу да нађу човека који ће бити добар и њима.
Упадање у нови брак и везу након озбиљне дуге везе/брака без периода самоће најчешће резултује проналажењем особе која је , и ако за длаку објективно боља, а и то је питање, у почетку делује као да је немерљиво боља. А то буде само варка базирана на претходној трауми и без ревизије претходно срозаних критеријума, још један скок у бунар.

Незадовољне баш зато што нису себи дале времена да схвате шта им треба, да се врате себи и кад постану коначно добре саме себи онда могу да нађу човека који ће бити добар и њима.
Упадање у нови брак и везу након озбиљне дуге везе/брака без периода самоће најчешће резултује проналажењем особе која је , и ако за длаку објективно боља, а и то је питање, у почетку делује као да је немерљиво боља. А то буде само варка базирана на претходној трауми и без ревизије претходно срозаних критеријума, још један скок у бунар.
Или нова особа буде излаз, светлост на крају тунела,... Јер не уме, не зна сама. А мора сама. Сама је у лош однос ушла, сама из њега мора и изаћи. Сама у глави и срцу. Без репова, без гнева, без огорчености, без страха. И када се одмори од свега, стане пред огледало и себи опет буде позната, онда може да упознаје и друге.
По мени је такође лоше правити избор кроз бег.

Mnoge žene nisu bile u stanju da prekinu dok nisu našle nekog muškarca da im bude podrška. E tek tu naprave katastrofalnu grešku.

Previše poznajem Cakanih.Cakane najčešće završe sa vanbračnim detetom ili razvedene,sa detetom a onda je dobar bilo koji i bilo kakav ko bi je uzeo,sa detetom.
Budi pametna.Ne budi Cakana.
Naravno meni je ovo lako reći a vama nemoguće učiniti.

Cakana je obična žena. I sama.
Ume da se skocka i da se okreću za njom, ali često je mrzi..

Cakanu su ubedili da joj je potreban muškarac.
Jedni joj savetuju da uživa i grabi svaku priliku..
Drugi je ubeđuju da joj je neophodan pravi muškarac za nju.
E tu je problem.
Ovi jednostavni (seksualno upotrebljivi) su dosadni i brzo počnu da prave planove pa mora da se pravi mrtva dok je ne zaborave.
A onaj kakvog bi ona htela, interesantan, duhovit...
E taj bi tek hteo da od nje pravi sexy lady..
Provlačenje kroz vruć vosak, svila, čipka, svetla operacione sale, akrobacije u krevetu.. ili mu se neće. Sa njom.
Šta da misli, šta da radi...

Da se žrtvuje za interesantnog ili da se vrati na obične..
Nju su "ubedili" da joj je potreban muskarac ali da li je to zaista tako? Mozda joj treba neka introspekcija za pocetak...

Back