Čaj u pet...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Red

Kokoška Šanel
VIP
Poruka
73.677
Usled problema sa plućima, počela sam da pijem čaj od podbela. Poznajem ljude koji čaj piju svakodnevno, a ja sama nemam tu naviku, ali se trudim da je usvojim.

Da li Vi volite čaj?
Koji Vam je omiljeni?
Da li znate koji čaj šta leči, za šta se koristi?

greentea.jpg

U poslednje vreme pijem skoro isključivo Crni čaj i to samo od Earl Grey jer oni stavljaju ulje od bergamota (vrsta citrusa) koje mu daje specifičnu aromu.

Ima ga i u kesicama a i bez.

Amazon.com : Harney & Sons Black Earl Grey Loose Leaf Tea, 4 Ounce : Black  Teas : Grocery & Gourmet Food

Dobrobit ovog čaja je
  • spušta krvni pritisak
  • snižava holesterol
  • pomaže kod mršavljenja

U poslednje vreme pijem skoro isključivo Crni čaj i to samo od Earl Grey jer oni stavljaju ulje od bergamota (vrsta citrusa) koje mu daje specifičnu aromu.

Ima ga i u kesicama a i bez.

Amazon.com : Harney & Sons Black Earl Grey Loose Leaf Tea, 4 Ounce : Black  Teas : Grocery & Gourmet Food

Dobrobit ovog čaja je
  • spušta krvni pritisak
  • snižava holesterol
  • pomaže kod mršavljenja
A jel dodaješ malo mleka u njega?

Earl Grey se principijalno ne pije sa mlekom. Obično mu dodaju limun. Neke druge vrste Crnog čaja, kao na primer English Breakfast

Amazon.com : Twinings of London English Breakfast Tea, 20 Count (Pack of 6)  : Grocery & Gourmet Food

su blendirane tako da idu dobro sa mlekom i šećerom.

• Podržavam
Reactions: Red
Ne. Ne dodajem ništa. Obično pijem hladan čaj, a ovaj volim i kad je mlak. Vrlo mi je upečatljiva razlika u ukusu kad je topao i kada je hladan.
Ja sam par puta pila crni čaj, ne znam koje marke pošto nisam baš poznavalac, ali sam uvek dodavala malo mleka i malko šećera. I tako mi se baš dopao. Isto ne volim vruć, ali ja zapravo ništa ne volim pretoplo...

Ja sam par puta pila crni čaj, ne znam koje marke pošto nisam baš poznavalac, ali sam uvek dodavala malo mleka i malko šećera. I tako mi se baš dopao. Isto ne volim vruć, ali ja zapravo ništa ne volim pretoplo...
Nisam ni ja neki preterano dobar poznavalac ali sam probao jedno 20 vrsta crnog čaja dok se nisam odlučio za ovaj.
Crni čaj je isto što i zeleni sa tom razlikom šta se zeleni listovi ostave da oksidiraju gde postaju crni. Neke vrste, naročito one koje reklamiraju kao organske miriišu i imaju ukus sena (trave) i meni se uopšte ne svidjaju.

• Podržavam
Reactions: Red
Nisam ni ja neki preterano dobar poznavalac ali sam probao jedno 20 vrsta crnog čaja dok se nisam odlučio za ovaj.
Crni čaj je isto što i zeleni sa tom razlikom šta se zeleni listovi ostave da oksidiraju gde postaju crni. Neke vrste, naročito one koje reklamiraju kao organske miriišu i imaju ukus sena (trave) i meni se uopšte ne svidjaju.
Nisam to znala!
Sećam se da sam jednom gledala emisiju o nekom Englezu koji je napravio plantažu čaja. Bilo mi je zanimljivo što je tokom cele emisije govorio o čaju, samo tako, čaj. Ne kao kod nas, čaj od nane, kamilice, šipurka... Samo čaj.

Caj pijem jako retko,obicno zeleni sa limetom i cvetovima zove, kad nadjem ceo suseni sipak od njega pravim caj ali ga hladim u frizideru,kao sok.
I iskreno ne razumem caj, mada oko mene mnogo ljudi pije caj i uziva u njemu.
Moja mama bere šipak, majčinu dušicu ima u bašti, imala je i nanu, skuplja cvetove lipe... Ona baš voli, pije svakog dana.

Više voliš kafu?

Koja se vrsta tamo pije?
Ma ovde je klasicna kafa totalno drugacija od nase.Uglavnom arabika, preprzena i krupno mlevena ,oni piju kafu kao i Ameri,obojenu vodu ustvari.Ja pijem instant,kad koju nadjem ali imam tri vrste koje pijem. (Jakobs monarh,Neskafe gold i 117 ,poslednja je Japanska i ima je samo ovde na ostrvu). Kuci inace espresso :)
Ovde ima jedna vrsta caja, Ivan caj ili Ivan trava, izuzetno zdrav i koristan za imunitet,cak tvrde da je zbog tog caja negde u 18 ili 19 veku skoro pa poceo trgovinski rat izmedju Engleza i Carske Rusije. Ustvari je to trava koja raste u skoro celom Sibiru, a priprema se karakteristicnom metodom,pece se ili przi,pa se svaki list trlja rukama,susi...I tek zadnjih 20ak godina su ponovo poceli da ga masovnije proizvode.

Ovde ima jedna vrsta caja, Ivan caj ili Ivan trava, izuzetno zdrav i koristan za imunitet,cak tvrde da je zbog tog caja negde u 18 ili 19 veku skoro pa poceo trgovinski rat izmedju Engleza i Carske Rusije. Ustvari je to trava koja raste u skoro celom Sibiru, a priprema se karakteristicnom metodom,pece se ili przi,pa se svaki list trlja rukama,susi...I tek zadnjih 20ak godina su ponovo poceli da ga masovnije proizvode.
Nadam se da si ga pio. Zvuči zanimljivo i neobična je priprema, mislim da se kod nas svaka trava ili plod kao što je šipak, samo osuši, eventualno usitni i to je to.

ja i pijem čaj umesto vode. Hladan, nezasladjen. Ne pamtim kad sam zadnji put popio čistu vodu. Mogu da trpim bez vode satima i po najvećoj žezi...
ja u caj i limunadu nikada ne stavljam secer.. posebno sto secer pokvari ukus caja , bar meni
leti skuvam caj od nane dodam malo soka od limuna, rashladim ga u frizideru i pijem kao sto ti rece kao vodu

Back