Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa gde ste drustvo, veceras se druzimo
yahoo.gif
...
gamer1.gif

Ova tema moze da ima i podnaslov "kafic Sulawesi"...
disco.gif

JC_ThankYou.gif
za divne komentare.

p.s. Moze Daca i lepse od mene... samo...
girl_haha.gif

este stvarno polupali one u odbojci? :)

:hahaha: ma pokusavali su i da nam uvale tamo neke sto nemaju pojma u ekipu kako bi nas dobili ali bezuspesno naravno ...bas nam je bilo zanimljivo :zcepanje: verovatno vise nama nego njima :whistling: ali ko gubi ima prava da se ljuti ...mada dobila sam malu kritiku od ljubceta da ne znam da gubim ali i on je takav ,sto se kaze mi i u go... da igramo ubili bi se da pobedimo:zag: :zag:

...Spremam rizu za drustvo u kafeu Sulavezi , da grickamo i pratimo vecerasnju "projekciju" :klap::mrgreen: i ja jedva cekam

E pa ovako... za pocetak da kazem nesto o Baliju, jer je to ipak mnogima interesantna destinacija, pa mogu izvuci nesto sto bi im mozda moglo pomoci da prodju sto povolnije, ako se podluce da ga posete
crazy_pilot.gif

Ne znam da li ste vi upoznati, i kako ga zamisljate sto se velicine tice, ali mi smo tu "podbacili" i u znanju i u predpostavkama.
dash3.gif
.. znaci ostrvo je veoma veliko sa duzinom od 153 km, i sirinom 112 i ima oko 4 miliona stanovnika, od cega glavni grad Denpasar pola miliona.. Uporede radi skoro 10 puta je veci od Singapura, 12 puta od Sejsela, 20 puta od Malte...
Udaljeni je od Jave samo 2km, pa ako idete prvo u Jakartu i obilazak vulkana Bromo, Jogikarte i ostalih zanimljivih stvari na Javi, mozete kopnom doci do Balija...

bali17.jpg

Da bi dobili Indonezijsku vizu , mi smo morali da imamo rezervisan smestaj za vreme kompletnog boravka od 20 i nesto dana, pa smo bukirali hostel na Baliju, koji smo po dobijanju vize otkazali, a skinuto nam je samo 10% od ukupne cene...
pogledajte smestaj i cenu tog hostela, od 3,5 eura dnevno...
http://www.hostelbookers.com/hostels/indonesia/bali/29442/

Mi smo se sto se nasih 5 dana tice, odlucili za "Kutu"- jedan od najstarijh gradova, i najpopularnijh mesta na Baliju...
Izlazimo iz aerodromske zgrade i ceka nas klasika... desetine dosadnih taxista, koji do Kute koja je 10 minuta voznje od aerodroma naplacuju 50 hiljada indonezanskih rupia, sto je oko 5 dolara
bali12.jpg

Ne bi ni mogli sebi da priustimo ovakva putovanja, ako nismo spremni i informisani da na ovakvim i mnogim drugi stvarima ustedimo... ipak smo mi iz Srbije
3911.gif

uzimamo ranceve s kolica, i pesaka krecemo prema izlazu iz aerodroma udaljenim oko 200 metara, odakle mozemo da zaustavimo lokalni minivan, i do Kute dodjemo za samo 5irm, sto je 10 puta jeftinije
Laie_42.gif

Posle 15 minuta cekanja nailazi jedan i videvsi da smo stranci trazi 20, ali posle kraceg ubedjivanja
sarcastic_blum.gif
parting.gif
ipak pametnij popusta... 5 IRM
yahoo.gif

Vrlo brzo stizemo do Kute, gde izlazimo na glavnom putu, odakle pesaka nastavljamo da trazimo kvart zvani "popies", u kome se nalazi mnostvo jeftinog smestaja... posle 5-6 pogledanih hostela, odlucujemo se za jedan kome je cena za finu sobu sa kupatilom, oko 5 eura...
Plaza je udaljena 5-10 minuta hoda, pored raznih butika i radnjica sa svim i svacim:D
450px-Bali-Kuta-Map.png.jpg

Jedino sto nas je nerviralo su uske ulice po kojima idu vozila i "hiljade" skutera, pa se do plaze ne moze doci ako se ne posvadjate sa nekim
fool.gif
...
JC_whack.gif

bali19.jpg

Poslednja izmena:
Evo "maskote" MC donaldsa u Kuti...:D

bali14.bmp.jpg

Rucali smo u restoranima, a za veceru i dorucak kupovali u velikom supermarketu, trznog centra "matahari", gde ima bukvalno svega sto vam srce zeli, vise vrsti hleba, eurokrem, salama, mleko, cajna, trapist... ma vise artikala nego "maxi", i sve je jeftinije nego kod nas... na primer tropsko voce iseckano i aranzirano u tacnicama, prekrivenim celofanom kosta od pola eura pa na vise... :zjede:....
Cherna_11.gif

FinouCat_03.gif
drustvo, sutra nastavljamo, a ja cu se truditi da na detaljisem previse, privodim temu kraju, i otkrijem vam tuznu "tajnu, kako se na kraju sve zavrsilo...
explode.gif

ipak je proslo mesec i po dana od otvaranja teme... vreme je
2nh3q8l.gif

Pisao bih sada jos, ali jednom prilikom kad sam se zaneo do 2-3 sa vama, zakasnio sam na posao...
d_clock.gif

Veliki pozdrav svima sa "caffea Sulawesi"
yahoo.gif

Poslednja izmena:

Back