Caffe "Paklena Pomorandža"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hmmm..shta od ovog da gledam..nina shta ti predlazesh?:lol:

untraceable,burn after reading,in bruges,gran torino,the genetic opera,chemichal wedding,there will be blood,no contry for old men,street kings,the day the earth stood still,payucheck,the day after tomorrow,v for vendetta,lucky number slevin,pans labyrinth,the last legion,shoot em up,flawless,righteous kill,the oxford murders,a teachers crime,awake,butterfly on a wheel,city of ember,cloverfield,derailed,hitch,juno,my bluberry nights,the mourge,hell ride,keith,miss pettigrew lives for a day,boot camp,the cleaner,death defying acts,the bank job,babylon ad,the bucket list,the x files-i want to belive,the happening,appaloosa,strange wilderness,over her ded body,tropic thunder,the reader,be kind rewind,death tacer,waz,dead water,teeth ili clean break?

:lol:

evo i ja ako mogu da dam neke svoje predloge...

kako god,cinejnica je da se oni tretiraju loshe i po bolnicama.
ali bas da ce im batine pomoci...nema shanse.

E, kako su mediji izveštavali o ovom slučaju, ispalo je da su batine terapija, da ih tuku za doručak, ručak i večeru... pre spavanja i po buđenju... Što se mene tiče, ja potpuno verujem Banetu (hah, odadoh se) da je to izuzetan slučaj i da se primenjivao samo kad je bilo potrebno održati disciplinu, kad neko pokuša da unese drogu ili prekrši neka bitna pravila... Lako je biti politički korektan i sve radi po zakonu, a u isto vreme znati da to baš i ne funkcioniše... Lepo je čovek i rekao, bio je svestan da je to krivično delo, ali je odlučio da se stavi van zakona kako bi uradio ono što misli da je ispravno (ko je rekao Nik Sloter?) i da za to preuzima potpunu odgovornost i da je spreman da snosi posledice. To što zlonamerni mediji od toga prave nešto drugo, to je problem. Kao i pitanje zašto su ti mediji zlonamerni.

E, kako su mediji izveštavali o ovom slučaju, ispalo je da su batine terapija, da ih tuku za doručak, ručak i večeru... pre spavanja i po buđenju... Što se mene tiče, ja potpuno verujem Banetu (hah, odadoh se) da je to izuzetan slučaj i da se primenjivao samo kad je bilo potrebno održati disciplinu, kad neko pokuša da unese drogu ili prekrši neka bitna pravila... Lako je biti politički korektan i sve radi po zakonu, a u isto vreme znati da to baš i ne funkcioniše... Lepo je čovek i rekao, bio je svestan da je to krivično delo, ali je odlučio da se stavi van zakona kako bi uradio ono što misli da je ispravno (ko je rekao Nik Sloter?) i da za to preuzima potpunu odgovornost i da je spreman da snosi posledice. To što zlonamerni mediji od toga prave nešto drugo, to je problem. Kao i pitanje zašto su ti mediji zlonamerni.

Cinjenica je da se za to zna godinama,da je i on pricao o tome,da sve to ima neke veze sa ovim majskim zasedanjem...ali bolje sto se,ipak,posvetila paznje tome.
Ne moze tako,pogotovo jer postoje centri,npr. Kovilj,takodje pod zastitmo crkve,pa tamo ne primenjuju takve metode kaznjavanja i imaju slican uspeh.
nisam za zatvaranje centra,ionako ih je malo,samo da se promeni uprava i ukine takav nacin kaznjavanja,pogovo,onakvog brutalnog :eek: kao na snimku,ono je strasno i kosi se sa nacelima hriscanstva.

Joj,ne mogu vise o ovoj temi,ostavila sam svoj skromni doprinos od stotinak postova tamo na religiji :lol:

Poslednja izmena:
Kad pomenu NCFOM i Burn After Reading, moraću ponovo da se bacim na gledanje tih filmova... Prvi put nisu mi se svideli :eek: Svi, ali baš svi, drugi tvrde da ih obožavaju, tako da verujem da sam nešto propustio... A i tek pre neki dan sam odgledao Fargo koji je briljantan, pa moram da revidiram svoje stavove... Na ''There Will Be Blood'' sam se navuko iz prve...

Cinjenica je da se za to zna godinama,da je i on pricao o tome,da sve to ima neke veze sa ovim majskim zasedanjem...ali bolje sto se,ipak,posvetila paznje tome.
Ne moze tako,pogotovo jer postoje centri,npr. Kovilj,takodje pod zastitmo crkve,pa tamo ne primenjuju takve metode kaznjavanja i imaju slican uspeh.
nisam za zatvaranje centra,samo da se promeni uprava i ukine takav nacin kaznjavanja,pogovo,onkavog brutalnog :eek: kao na snimku,ono je strasno i kosi se sa nacelima hriscanstva.

Joj,ne mogu vise o ovoj temi,ostavila sam svoj skromni doprinos od stotinak postova tamo na religiji :lol:

Meni je u najmanju ruku čudno što nismo saznali razlog prebijanja onog čoveka na snimku... A baš sad gledah ovu emisiju na b92 i baš bi sveštenik iz Kovilja i reče da ih tamo primaju isključivo detokstikovane i prethodno ''medicinski obrađene''... U Crnu Reku primaju odmah i na neviđeno... A naravno, ako smo se dogovorili da se igramo države i da poštujemo zakone, onda ih treba i primenjivati... Da li je to dobro ili ne, nije tako trivijalno odgovoriti... Kao ni na to da li se kosi sa načelima Hrišćanstva (dobro, prebijanje pred ikonama jeste ogavno)... ili da citiram Marksa ''da bi znao šta je dobro za psa, moraš poznavati njegovu prirodu''. Isto tako, da bi znao šta je dobro za čoveka moraš poznavati čovekovu prirodu. A ko se od nas usuđuje da kaže da je poznaje. A za čoveka nije uvek dobro samo ono što mu je ugodno... Pazi, ja ne tvrdim da je to prebijanje opravdano ili korisno, ali ni suprotno, jer to ne mogu da znam, ne znam ni okolnosti u kojima se to primenjivalo, ni efekat kakav je imalo... Imamo samo jedan snimak, koji apsolutno ništa ne govori, ali se njime pokušava sve objasniti... A ja sam po definiciji alergičan na tu jednosmernost i izvlačenje iz konteksta, što je u ovom slučaju evidentno...

Al' dobro, nećemo o tome...

... A ja sam po definiciji alergičan na tu jednosmernost i izvlačenje iz konteksta...

Takodje...ali ovde nema sta izvlaciti iz konteksta,to je sto je.
uopste ne mora da znaci da ako je neko pop,automatski je dobar covek.
pogotovo jer se od njegovog ponasanja spc ogradio i osudio ga.to prosto nije hriscanski.
detoksikacija ionako traje nedelju dana,bitno je kako kasnije.

Takodje...ali ovde nema sta izvlaciti iz konteksta,to je sto je.
uopste ne mora da znaci da ako je neko pop,automatski je dobar covek.
pogotovo jer se od njegovog ponasanja spc ogradio i osudio ga.to prosto nije hriscanski.
detoksikacija ionako traje nedelju dana,bitno je kako kasnije.

Po meni, za pravosuđe dileme nema, sprečiti i procesirati. Isto tako i za Crkvu, jer i ona ne propagira autsajderske metode.

Ali, da li je to bilo opravdano ili ne, ljudski, ne zakonski, ne možemo zaključiti. I nije to što je. I šta je uopšte? Odjednom odlučili da nekog premlate? Ili ne? Možda i jesu, ali o tome nemamo informacija. Po zakonu, niko nema pravo da spreči narkomana da napusti lečenje. I to je jasno kao dan. Ali da li ima ljudsko pravo? E to nije baš jasno ko dan. Možeš reći da niko nema pravo da ograničava slobodu drugog čoveka, ali šta ako taj čovek nije slobodan na prvom mestu? Opet, verujem da je Peranović radio to što je radio iz namere da pomogne, da li je stvarno pomagao, ne znam, a da li treba za svoje postupke da odgovara - treba, jer nisu bili zakoniti i jer je na sebe preuzeo ulogu da razrešava dilemu ograničavanja slobode. Ali, da li je bio U PRAVU što je to radio, da li je time stvarno pomagao, pravosuđe na to odgovor ne daje. Pokušavaju avangardni mediji da nam objasne šta je ispravno, a šta ne, a ti pokušaji su sami po sebi patetični... posebno kada dolaze od b92...

I nećemo više o tome... Imaš još jednu repliku i ja na nju ne odgovaram, bez obzira na sve. Imo šta reći ili nemo... :)

e ubicu se...u kuci pored slave nesto,izneli zvucnike na terasu i ide mile kitic.
nema spavanja nocas.:besan2:

Ha, dobro došla u moj svet... Tako je meni 5/7 vremena... Ili slave polaganje ispita ili slave rođendan ili slave dedinu penziju ili pun mesec... ili nekom jednostavno padne na pamet da u 5 ujutro kad se vrati sa derneka pusti na sav glas muziku, dere se i budi ceo sprat... Ili pak, sluša mu se muzika u tri ujutro, ali sa otvorenim vratima od sobe i zvučnicima pojačanim do vrha...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back