caffe magic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Serpre, lonci...sta bilo...ako uspe, nije ni vazno.
Ja ih nisam lupao 90-ih, zato cu sada.
A jasno mi je da ima i mnogo parazita koji su nasli svoje "sise", pa im se ne isplati da ljuljaju camac...neka...sve ce to doci jednog dana na svoje mesto.
Samo mi je zao sto bez krvi ne moze da prodje.Oni kojima je dobro, ne bi dali svoje pozicije ni za zivu glavu!Oni kojima je lose, uzece te pozicije i po cenu zivota!
Moj san je da svi ljudi na svetu prodju kroz katarzu i shvate da kapitalizam nije sreca za svakog coveka.
Treba menjati sisteme, stalno i konstantno da bude samo: PROMENA
Svi ministri i poslanici, pa i predsednik republike ima da garantuje svojom imovinom za uspeh u svom resoru.
Onda ne bi bilo toliko onih koji bi dupe dali samo da budu na vlasti, i dolaskom na vlast da mu ne budu garantovana nista veca prava ili privilegije nego obicnim ljudima.
Ujednaciti zarade u drzavnom sektoru, a privatnici da garantuju likvidnost svojih kompanija jednakom vrednoscu svoje imovine.
Ukoliko propadnu, da se steta ima odakle nadoknaditi.

Nedavno je u Grčkoj jedan čovek uzeo pola ručka ministru, i fino mu rekao ,, pošto si rekao da deliš dobro i zlo sa narodom...'' možeš deliti ručak, jel. No rešenje nije ( samo )promena vlasti. Prečesto smo u istoriji videli da revolucionari postaju još gori lopovi od onih koje su svrgnuli. Da bi napravili bolji svet, mora se potpuno promeniti sistem, a mislim da će ovaj sadašnji sistem kapitalizma, profita i interesa, koji čoveka smrvi dok je mlad ne dajući mu vremena da diše, debelo koštati čovečanstvo. Ljudi u svetu, a pogotovo mladi, sve više shvataju zlo tog sistema.
Mene je samo strah da će vladari sveta iz multinacionalnih korporacija i banaka, ponovo izmisliti neke unutrašnje i spoljnje neprijatelje, i pokrenuti propagandnu mašineriju da ratovima skrenu pažnju sa suštinskih strukturalnih problema sistema, da bi opstalo njihovo bogatstvo. Uzdam se ipak da su druga vremena, postoji internet, mnoštvo informacija, ljudi su navikli na određen komfor, više razmišljaju, valjda im je teže namaći uniformu da ratuju za nekog bankara i industrijalca nego ranije...

Da ne lažem, u stvari, nikad to ne činim;
Da je meni vlast, bogami bih dobro naunio džepove. Ko ga ebe. Narod to ne bi ni osetio, a ja bi se lepo oezbedio.
Samo, ne znam da li bih mogao da stanem. Meni je sa ovog aspekta milion evra ili deset miliona sasvim isto.
Prva cifra bi me sasvim lepo obezbedila, kao i moje sinove i to u smislu da ne leže i troše, nego održavaju ono što imaju.

Ona druga cifra je već ebena. Sa tim čovek dođe u iskušenje da ga boli uvo za sve... :)

Tako svi krenu. Kažu, samo još jedan milion i neću više...)
Al kad se ruka jednom zavuče u taj džep, nema kraja.

Fol je upravo u tom džepu.
Svi misle da je društvena svojina na izvolite... fol je samo doći do nje :)

E, ne bi mi loš plasman u radionici, a? Dva puta po tri glasa, 'eb ti to.
Žao mi je Andreje, nijedan jedini, veli da će se povući sa ZS neko vreme.

posto vidim da je jedina poenta ove kafane medjusobno pljuvanje i provociranje, posto je sve puno prizemnih uvreda i pominjanja necije porodice, a posto kazne i dogovori nisu urodili plodom, smatram da ovde kafana nema ni smisla ni potrebe. lock.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back