Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
'Ajde i ovde da turim...:
Ne znam iz koje godine, ne znam koje izdanje, ali cuo sam da u udzbeniku o sportskoj medicini za Sportsku akademiju pise "masti se tope na vatri ugljenih hidrata" sto su neki shvatili kao:"rokaj ugljene hidrate da bi smarsao..."...Mislim stvarno...

ma ja bih samo da se spoje teme vezane za BB (ako me razumes :) )
Imas topic bodibilding i na forumu "rekreacija " i na forumu "ostali sportovi", a ovde na "ostali sportovi " imas i topic "bodibilding 2".
ja bih to da se spoji!
npr. ja sam dugo vremena isao samo na forum "rekreacije" topic BB a ovaj ovde nisam ni pogledao.. kapiras.
pooozzz

Upravo treba uraditi obrnuto. Svaki aspekt BB je prica za sebe(suplementacija, ishraha, trening, kardio). Treba bas ih tako razgranati. Ovako se prica o svemu na istom mestu, i svaka dva dana dodje neko i pita pitanje koje je vec sest puta detaljno prozvakano. Zasto? Zato sto je sve nabijeno i ne zna se gde je sta.

UrosWasHere:
Upravo treba uraditi obrnuto. Svaki aspekt BB je prica za sebe(suplementacija, ishraha, trening, kardio). Treba bas ih tako razgranati. Ovako se prica o svemu na istom mestu, i svaka dva dana dodje neko i pita pitanje koje je vec sest puta detaljno prozvakano. Zasto? Zato sto je sve nabijeno i ne zna se gde je sta.
E ja se s ovim predlogom skroz slazem! :-D

Znaš, ima ljudi koje zanima. Postoje ljudi koje zanima astrologija, filozofija, hemija, košarka... e tako ima i ljudi koje zanima BB.
I još nešto, gomilu stvari koje su vezane za BB možeš da upotrebiš i na drugom mestu, u drugom sportu...

1. Moze li neko malo bolje pojasniti pojmove "misicna masa" i "misicna definicija?"
2. Kakav je trening snage a kakav trening izdrzljivosti, u cemu se razlikuju?
3. Da li je istina da visokoprocentni protein (preko 35%) sluzi za dobijanje cistih misica, a onaj drugi (ispod 35%, sa uglj. hidratima) za dobijanje mase (misica i masnih naslaga zajedno)?

za relativno malo vremena sam dobio dosta mase, recimo nekih desetak kilograma za 3 meseca, pa mi je stomak postao malo masniji. mislim, to je stvarno mala kolicina masnih naslaga i u sustini se jos i ne vidi sem sto mi trbusnjaci nisu vise toliko izdefinisani. uglavnom, ne bih da to ode dalje, a par likova mi rece da pomaze recimo obmotavanje celofana oko stomaka za vreme treninga i sl. ne znam da li to funkcionise, sta bi mi vi preporucili?

Ništa nemoj obmotavati. Reklamiraju se razni pojasevi, ali veruj mi da do sad nigde nisam pročitao da treba da se bilo šta obmotava oko stomaka. Verujem da ljudi koji se profi bave fitnesom ili BB-om znaju da li treba ili ne treba bilo šta da se nosi, tom logikom idem...

E, ljudi, mene je stvarno smaralo da chitam sve sto je svako pisao da ovu temu. Protrchala sam preko textova i nisam mogla da ne prokomentarishem. Zasto se neko uopshte upushta u raspravu o tome dali je lepo biti "nagruvan" ? Oni koji su probali ( i uspeli ! ) to najbolje znaju. A ko je frustriran svojim neuspehom nek se potrazi u nekom drugom sportu, ako ga sport uopshte zanima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back