Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To bas i nije tacno... Naravno ne moze se gubiti salo samo sa stomaka, ali taj pojas vredi. Pojas veoma podize temperaturu stomacnog pojasa a samim tim i celog tela. Posto se temperatura podize vise kalorija je potrebno za rad organizma, sto vodi do alternativnih izvora energije(masti), sto vodi do gubljenja masnih naslaga. Naravno kao i kod svakog drugog procesa redukovanja telesne tezine, nema nista bez jakog treninga i dobre klope.
Moje licno iskustvo sa pojasem kaze da je on mnogo efekasniji od recimo ekstra para odece(duksa) na sebi, jer mi je u duksu toliko vruce da ne mogu da vezbam, a pojas ni ne osetim, osim vreline oko stomaka i dodatnog znojenja.

Pa i to sto kazes ;)
Lepo je to izgleda, da zagreva celo telo od predela stomaka pa nadalje, pritom se takodje i osoba vise znoji (sto vodi do gubljenja masnih naslaga) ali mislim eto ako bih koristio taj takozvani "gumeni pojas" dva meseca kad god bih isao u teretanu, nebih napravilo neke dramaticne razlike i da se trenira bez tog pojasa. Verujem da je mnogo bolji od duksa, sto se tice zagrevanja.

...Pitanje za sve vas koji redovno vezbate - kako se vracate u formu posle duze pauze?Mislim,jel ide postepeno sa brojem ponavljanja i tezinama,a narocito me zanima - jel nastavljate sa treninzima tipa - jedan dan jedna misicna grupa - ili prvo neko vreme morate da odradjujete celo telo?

Nikola mani egzotiku, drži se osnovnih vežbi i slobodnih težina a za promenu juri intenzitet imaćeš mnogo bolje rezultate.

Lafče, u prva 2-3 treninga radim sve pomalo (1-2 serije 60-70% od maximuma) nakon toga normalno. Bitno je da ti početak psihički ne bude opterećenje, radi ono što ti se radi tog momenta i nećeš pogrešiti.

Što se pojasa tiče:
1.Cilj vežbanja nije da se izbaci voda nego sagore kalorije, oprema treba da je uvek lagana (pravilo plus 10 stepeni - uvek se oblačiš za trening kao da je 10 stepeni toplije) jer tad telo najlakše reguliše temperaturu, pa su performanse i izdržljivost maximalne, i automatski se sagori više kalorija.

2. Obavijanje pojasa oko struka tokom trčanja, vožnje bicikle i sl. otklanja opterećenje sa stomačnih mišića što je katastrofalno za telo i mogući izvor povreda kada se pojas ne bude nosio.

Hormon rasta....

Hormon rasta nastaje u hipofizi i reguliše rast tkiva, obnovu ćelija, nivoe energije, gubitak masti i rast mišića. Inače, najnoviji je dodatak (medikament) kod bodibildera.
Hormon rasta (growth hormone) je glavni hormon, zato što nastaje u glavnoj žlezdi, prednjoj hipofizi. Iako nije neophodan za preživljavanje, GH igra glavnu ulogu u razvoju čoveka. Tokom puberteta, nivoi GH određuju čovekovu visinu i veličinu kostiju. Posle puberteta, GH nastavlja da reguliše telesni metabolizam.
Nivoi GH opadaju nakon 30. godine života. (BB) HGH nivoi zajedno sa sa pripadajućom količinom IGF-1(faktor rasta-1, metabolički hormon jetre), moraju se povećati da bi mišići mogli maksimalno da rastu. HGH nivoi povezani su sa smanjenjem masti, povećanom mišićnom masom i visokom energijom. Navedeno implicira da usled smanjenja HGH, čovek što je stariji, teže skida masti (relativno).
Dalje, GH je odgovoran za regulaciju insulina (metabolizam glukoze), sintezu proteina, prenos aminokiselina kroz ćelijske membrane, IGF-1, Igf-2 (faktor rasta koji stimuliše ćelije mozga na razvoj...), rast kostiju i metabolizam masti,... ima veliki uticaj na imunološki sistem.......
.....i tako dalje.....Da, HGH utiče i povećanjem seksualne želje...
.......

Carla
Registrovan korisnik

Učlanjen:: 30.04.2005.

Podrazumevano Re: Bodybuilding
BARBI, jel te neko pitao chime se hranish i u kolikoj meri ? Nemoj da shvatish pogreshno, ali pochnimo od toga.

Jel ovo za mene????

e saljem ti na private
ako je za mene
jel moze????

______---- Koliko mi treba(meseca,godina...) da uradim ruke i da dizem 50kg k'o od shale,pazi od SHALE!!!-----Bitno mi je prvestveno ti bicepsi,pa kasnije oblikovanje .....ne znam grudi,tricepsi i chega josh.....samo se zategnem u rukama....vidim da mi fali snaga,oslabio sam...nisam aktivan osim sto trchim ponekad......i ISHRANA__-----><iskusni solite mi pamet slobodno.....samo ne neke lekove,nego sta mi trba...znate vec AKO ste pravi bilderi ochekujem odg.! Pozz

negde sam citao da nepravilno disanje za vreme vezbanja sa vecim teretom moze da daovede do problema sa srcem.
jasno mi je kako treba da disem dok radim sklekobe, benc,pa i zgibove ali mi nije naj jasnije kako da disem dok radim,neke od vezbi za ledja koje neznam kako se zovu(one vezbe kada vucem teret prema sebi) i nisam bas najsigurniji kako treba da disem dok radim noge.

Poceo sam pre dve nedelje da koristim Dymatize creatine i vec su vidljivi rezultati i prezadovoljan sam.A sad pitanje:koliko dugo smem da ga koristim bez pauze i koliki je gubitak mase u procentima po prestanku koriscenja(zbog izbacivanja vode).
I sta bih mogao da uzmem kada potrosim creatine?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back