upravo taj suv izgled je ono sto kosta zivota najvise takmicara riknu od dehidracije i trpanja diuretika..sto sam imao prilike jednom u bolnici da vidim jedva smo coveku spasli zivot..sto se tice sode izuzetan lek samo sto vecina to ne zna..sto se bcca tice generalno ako gledano sa finansija onda su one neisplative jer tebi treba min 40 g na dan a 400 g kosta oko 35 e ali ko moze da ih isprati dace rezultat..generalno od svih a.k glutamin je najvise hvaljen ali u praksi on ne radi to tvrdim uzimao sam preko 50 g na dan i nista oporavak nula upala nula itd itd..odlican metod taj post ako se jos kombinuje sa boravkom na suncu u ranim satima jos vise se postize bolji efekat..
Слажем се, једино око дозе БЦАА не баш.

Мислим да 40г дневно није потребно. Ко уопште уноси више беланчевина, 20г после тренинга и више и не мора. Осим ако човек сад има више саплемента, па му треба специјалан план уноса појединачних ствари, ту онда треба више БЦАА, али за обично рекреативца, 20г после тренинга су сасвим довољни.
Mrzelo me je da objasnjavam, ali ajmo ovako kad vec hoces...Ovo za obrok svaka 2-3 sata je svakako broscience, radio sam to odavno, sad jedem kad stignem i rezultati su isti ako ne i bolji sada (jer sam poboljsao trening). Bitan je totalni bilans ishrane u vidu makro/mikro nutrienata tokom dana (24 h).
Debunking Blagoje's myths:
1. Tip hrane koju jedes ce ti pomoci za plocice? To je broscience, mozes jesti sladoled svaki dan i imati 6 pack. Ti provali kako pa mi javi.
Dalje,
2. "Хормони се могу тако лако исхраном и тајмингом уноса хране изманипулисати, да стероиди нису потребни, осим ако си прешо 50. годину, па Ти треба мало тесто преко хемије. "
Ko god ti je ovo rekao je idiot. Ishranom mozes marginalno promeniti hormonski profil ali je isti predodredjen genetikom 99.99%. Znaci, da bi neku znacajnu promenu video u izgradnji misica potrebno je da promenis nivo hormona AAS-om, to kombinovanjem hrane jednostavno ne mozes uciniti u stopi potrebnoj za vidno pojacanu izgradnju misica.
3. I ovo sto savetujes decka da je 15 setova previse za 1 dan za 1 misicnu grupu...jesi li ti powerlifter ili bodibilder po stilu treninga? Znas li uopste sta je "high volume"? Cak i 20 setova je solidna ideologija za hipertrofiju. Manje misicne grupe narocito dobro reaguju na veliki broj setova ("high volume"). A i noge obicno jako dobro reaguju iako su velika misicna grupa.
Nidje veze, rodjace...
Srecan?

Ili bolje receno...You mirin?

Yeah, you mirin
Корекција мојих изјава:
1. Где сам ја овде споменуо плочице? И апсолутно не! Колико масти се топи зависи углавном, да ли си у минусу енергије. Док ти тренираш како треба, уносиш довољно беланчевина, онај остатак унешене енергије можеш до одређене границе пунити и сладоледом. Не видим шта ту треба да "проваљујем".
2. Ја кажем, да са веома промишљеним режимом исхране и добро упасованим начином тренинга, тело може да максимира свој хормонски потенцијал, тако да ААС - АКО се спортиста задовољава оним, што се природно може достићи - није потребан. У том контексту сам рекао, да мислим да је ААС апсолутно сувишан и чак непотребно штети здрављу. А хормонски параметри се и тек како могу изманипулисати. Иди код лекара, да ти измери ниво хормона раста, онда одради специфичан тренинг у коме ћеш за 20-так минута произвести што више лактата. Па онда нека ти након тога опет измери ниво хормона раста. Нећу сад да спомињем бројке, али наћи ћеш на интернету, колико се преко нивоа лактата у телу може активирати хормон раста.

То је само један пример. Још лакше је манипулисати инсулин и лептин. Тестостерон нешто теже, али за натуралне рекреативце вреди и тај мањи буст тестоа......
3. Па знаш како, онај ко тренира са 30% од 1 МР, тај може и више од 20 сетова да одради, али онај ко диже мало теже тегове, тај је после одређеног броја сетова једноставно готов. Наравно, да је све то паушално речено и да зависи од мишићне групе и од начина тренинга, али највећа грешка у логици је: више сетова = више мишића. То је грешка, тако смо васпитани, да што дуже дете седи и ради домаћи, то ће боље научити. Та логика је чиста глупост, а исто тако важи и за тренинг. Ако неко тренира као баба, том неће ни 50 сетова бити довољно, а онај ко ефикасно тренира, он одради неких 8-14 сетова и онда је готов. А та фора са "знаш ли шта је high volume" не пали код мене. Фино је да сваки други клинац из неког часописа препише план неког професионалца, али тај професионалац малкице другачије тренира, мало другачије дефинише интензитет, мало гругачије једе и мало другачије му раде хормони од тог клинца, који је његов план из часописа преписао.
Кратко и јасно, онај план оног дечка је чиста глупост, из више разлога.
ПС: U mad? Not mirin.

U mirin?
Blagoje da li je ovaj režim od tri obroka nešto na pricipu "Intermittent Fasting" dijete?
Да, то је уствари тај (на нашем преведено) прекидан пост, а има га у разним шемама.
Пре годину дана сам пробао то пар недеља и уопште ми није лежало.
Пошто сам 1,5 годину паузирао и тек сад од априла, маја опет кренуо да тренирам, ублизо сам почео са кетогеном исхраном, да бих унормалио инсулин. После ми мало кетогена исхрана и досадила, па сам из радозналости опет кренуо са прекидним постом и тек онда се читава слагалица уклопила. Морам рећи да сам апсолутно одушевљем начином исхране. То је сасвим другачији телесни осећај и телесна енергија, коју човек осећа.
Мислим, пре него сад почнем да пишем роман, ако те неки детаљи занимају, слободно питај, колико је у мом знању и искуству, одговорићу.