Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja za korekciju PH vrednosti koristim dosta zelenog povrća.

POVRĆE SA BAZNIM EFEKTOM
Kupus, brokoli, plavi patlidžan, šargarepa, celer, krastavac, zelena salata, zeleni pasulj, zeleni grašak, beli luk, crni luk, pečurke, rotkvice, biber, pšenicna trava, lubenica, spanać, bundeva, krompir, paradajz, karfiol, paškanat, cvekla...

VOĆE SA BAZNIM EFEKTOM
Limun, jabuka, jagoda, malina, kupina, ribizla, kajsija, kokos, suve smokve, grozdje, grejpfrut, pomorandza, mandarina, banana, kruška, breskva, zeleni limun, tropsko voće, avokado, višnje, ananas...

RAZNO SA BAZNIM EFEKTOM
sokovi od voca i povrca(imati na umu da sok nije isto sto i samo voce ili povrce), mineralne vode, probiotske kulture, melasa, granule lecitina, ljute papričice, cimet, kari, djumbir, senf, morska so, jabukovo sirce, začinsko bilje( velika vecina).

Minerali sa baznim pH su kalcijum pH12, magnezijum pH9, natrijum pH14, kalijum pH14, cezijum pH 14.

Blagoje da li je ovaj režim od tri obroka nešto na pricipu "Intermittent Fasting" dijete?

upravo taj suv izgled je ono sto kosta zivota najvise takmicara riknu od dehidracije i trpanja diuretika..sto sam imao prilike jednom u bolnici da vidim jedva smo coveku spasli zivot..sto se tice sode izuzetan lek samo sto vecina to ne zna..sto se bcca tice generalno ako gledano sa finansija onda su one neisplative jer tebi treba min 40 g na dan a 400 g kosta oko 35 e ali ko moze da ih isprati dace rezultat..generalno od svih a.k glutamin je najvise hvaljen ali u praksi on ne radi to tvrdim uzimao sam preko 50 g na dan i nista oporavak nula upala nula itd itd..odlican metod taj post ako se jos kombinuje sa boravkom na suncu u ranim satima jos vise se postize bolji efekat..
Слажем се, једино око дозе БЦАА не баш. :mrgreen: Мислим да 40г дневно није потребно. Ко уопште уноси више беланчевина, 20г после тренинга и више и не мора. Осим ако човек сад има више саплемента, па му треба специјалан план уноса појединачних ствари, ту онда треба више БЦАА, али за обично рекреативца, 20г после тренинга су сасвим довољни.

Mrzelo me je da objasnjavam, ali ajmo ovako kad vec hoces...Ovo za obrok svaka 2-3 sata je svakako broscience, radio sam to odavno, sad jedem kad stignem i rezultati su isti ako ne i bolji sada (jer sam poboljsao trening). Bitan je totalni bilans ishrane u vidu makro/mikro nutrienata tokom dana (24 h).

Debunking Blagoje's myths:

1. Tip hrane koju jedes ce ti pomoci za plocice? To je broscience, mozes jesti sladoled svaki dan i imati 6 pack. Ti provali kako pa mi javi.

Dalje,

2. "Хормони се могу тако лако исхраном и тајмингом уноса хране изманипулисати, да стероиди нису потребни, осим ако си прешо 50. годину, па Ти треба мало тесто преко хемије. "

Ko god ti je ovo rekao je idiot. Ishranom mozes marginalno promeniti hormonski profil ali je isti predodredjen genetikom 99.99%. Znaci, da bi neku znacajnu promenu video u izgradnji misica potrebno je da promenis nivo hormona AAS-om, to kombinovanjem hrane jednostavno ne mozes uciniti u stopi potrebnoj za vidno pojacanu izgradnju misica.

3. I ovo sto savetujes decka da je 15 setova previse za 1 dan za 1 misicnu grupu...jesi li ti powerlifter ili bodibilder po stilu treninga? Znas li uopste sta je "high volume"? Cak i 20 setova je solidna ideologija za hipertrofiju. Manje misicne grupe narocito dobro reaguju na veliki broj setova ("high volume"). A i noge obicno jako dobro reaguju iako su velika misicna grupa.

Nidje veze, rodjace...

Srecan? ;) Ili bolje receno...You mirin? ;)
Yeah, you mirin :cool:

Корекција мојих изјава:

1. Где сам ја овде споменуо плочице? И апсолутно не! Колико масти се топи зависи углавном, да ли си у минусу енергије. Док ти тренираш како треба, уносиш довољно беланчевина, онај остатак унешене енергије можеш до одређене границе пунити и сладоледом. Не видим шта ту треба да "проваљујем".

2. Ја кажем, да са веома промишљеним режимом исхране и добро упасованим начином тренинга, тело може да максимира свој хормонски потенцијал, тако да ААС - АКО се спортиста задовољава оним, што се природно може достићи - није потребан. У том контексту сам рекао, да мислим да је ААС апсолутно сувишан и чак непотребно штети здрављу. А хормонски параметри се и тек како могу изманипулисати. Иди код лекара, да ти измери ниво хормона раста, онда одради специфичан тренинг у коме ћеш за 20-так минута произвести што више лактата. Па онда нека ти након тога опет измери ниво хормона раста. Нећу сад да спомињем бројке, али наћи ћеш на интернету, колико се преко нивоа лактата у телу може активирати хормон раста. ;) То је само један пример. Још лакше је манипулисати инсулин и лептин. Тестостерон нешто теже, али за натуралне рекреативце вреди и тај мањи буст тестоа......

3. Па знаш како, онај ко тренира са 30% од 1 МР, тај може и више од 20 сетова да одради, али онај ко диже мало теже тегове, тај је после одређеног броја сетова једноставно готов. Наравно, да је све то паушално речено и да зависи од мишићне групе и од начина тренинга, али највећа грешка у логици је: више сетова = више мишића. То је грешка, тако смо васпитани, да што дуже дете седи и ради домаћи, то ће боље научити. Та логика је чиста глупост, а исто тако важи и за тренинг. Ако неко тренира као баба, том неће ни 50 сетова бити довољно, а онај ко ефикасно тренира, он одради неких 8-14 сетова и онда је готов. А та фора са "знаш ли шта је high volume" не пали код мене. Фино је да сваки други клинац из неког часописа препише план неког професионалца, али тај професионалац малкице другачије тренира, мало другачије дефинише интензитет, мало гругачије једе и мало другачије му раде хормони од тог клинца, који је његов план из часописа преписао.

Кратко и јасно, онај план оног дечка је чиста глупост, из више разлога.

ПС: U mad? Not mirin. :mrgreen:
U mirin? ;)

Blagoje da li je ovaj režim od tri obroka nešto na pricipu "Intermittent Fasting" dijete?
Да, то је уствари тај (на нашем преведено) прекидан пост, а има га у разним шемама.
Пре годину дана сам пробао то пар недеља и уопште ми није лежало.
Пошто сам 1,5 годину паузирао и тек сад од априла, маја опет кренуо да тренирам, ублизо сам почео са кетогеном исхраном, да бих унормалио инсулин. После ми мало кетогена исхрана и досадила, па сам из радозналости опет кренуо са прекидним постом и тек онда се читава слагалица уклопила. Морам рећи да сам апсолутно одушевљем начином исхране. То је сасвим другачији телесни осећај и телесна енергија, коју човек осећа.

Мислим, пре него сад почнем да пишем роман, ако те неки детаљи занимају, слободно питај, колико је у мом знању и искуству, одговорићу. ;)

ПС: U mad? Not mirin. :mrgreen:
U mirin? ;)

:mrgreen:

Inace se uopste ne slazem s tobom u vezi trening filozofije, ali me mrzi da pisem esej o tome sad pa cu ukratko objasniti ;) :lol: High volume trening ne znaci da si profesionalac na steroidima, stil treninga je jako dobar i za naturalce ako ides na hipertrofiju a ne snagu...Hipertrofija = vreme pod tenzijom misica. Naravno, tezine bi trebalo da budu umerene a ne prelake (50% maksimuma) niti preteske (100% maksimuma)...znaci treba naci balans. Recimo ako radis ramena, da bi pogodio sve 3 glave deltoida 16-20 setova je sasvim normalno. Idealno treba kombinovati high volume i low volume, high reps, low reps, itd.

Poslednja izmena:
:mrgreen:vidi zato sam i naveo tolike doze pitanje koliko ces ti iskoristis od tih 20 g zato uzimam duple doze jer vecina bude sjebana u traktu a samo mali deo dodje gde treba primer glutamina na kutiju pise 5 g pre i posle i oni zaista misle da ce im to pomoci to i nece stici gde treba 30 g bi vec nesto bilo mada ja sam uzimao i do 50 g glutamina nista zato i mislim da je to samo bacanje para uz vetar..

:mrgreen:vidi zato sam i naveo tolike doze pitanje koliko ces ti iskoristis od tih 20 g zato uzimam duple doze jer vecina bude sjebana u traktu a samo mali deo dodje gde treba primer glutamina na kutiju pise 5 g pre i posle i oni zaista misle da ce im to pomoci to i nece stici gde treba 30 g bi vec nesto bilo mada ja sam uzimao i do 50 g glutamina nista zato i mislim da je to samo bacanje para uz vetar..

Glutamin i BCAA se svi vise pokazuju kao pisanje uz vetar prema najnovijim naucnim istrazivanjima :mrgreen:

ako se uzimaju u preporucenim dozama koje pise na kutiju svakako da jesu pa i da se povecaju doze opet diskutabilno pitanje jer se moraju uzimati bar 3 x vece doze da bi radili..sem ako ti znas nesto sto ja ne znam:mrgreen:

Pa dobro, otprilike ko sto si ti rekao :mrgreen:

Ne mogu sad da trazim studije, pre sam imao par na tu temu...al' evo s foruma ovo je neki konsensus u vezi toga:

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=118900951&p=381454761&viewfull=1#post381454761

Ljudi ne tripujte se, a sta bi vi hteli od BCAA i glutamina, da ne jedete nsita, da trenirate 50 treninga nedeljno i da izgledate kao Svarci pa da konstatujete da BCAA i glutamin "deluju" i "rade posao".

Sve je bre to individualno i subjektivno.....Najsmesnije mi ej ono kada neki klinjos kupi whey prvi put u zivotu i popije 2kg-a i kaze uuu ala radi ovaj, i onda kupi drugo pakovanje, drugi prozivodjac popije i kaze - Auuu sto je los, nista me niej uradio....

Mislim ono, a sve je to isto sra nje samo drugo pakovanje, a prica se o tome kao da se uporedjuje uzimanje wheya i steroida....A ne zapita se taj lik dok ej pio ovaj drugi proizvod koliko je promenio nacin zivota, koliko ishranu, koliko trening itd...ne, po njemu je whey druge firme kriv...

eto tako mi vidimo sami sebe...A i ostali nas drugacije vide (nepravilno i nestvarno)....U zavisnosti od nosenja odredjene majice meni su ljudi govorili - Uuuu brate koliki si , prenabildovao si se, ala si se napucao, a ja nikada manji, nikada definisaniji, nikada slabiji......I obrnuto - ja izmenim licni opsi a likovi koji me vide svaki dan - Eto pukao si tolike pare za te suplemente i za hranu stalno palamoodis i sta, sta si uradio - ISTI SI !

Tako da ono, pijte ako imate i ne stvarajte teorije zavere.

Ljudi ne tripujte se, a sta bi vi hteli od BCAA i glutamina, da ne jedete nsita, da trenirate 50 treninga nedeljno i da izgledate kao Svarci pa da konstatujete da BCAA i glutamin "deluju" i "rade posao".

Sve je bre to individualno i subjektivno.....Najsmesnije mi ej ono kada neki klinjos kupi whey prvi put u zivotu i popije 2kg-a i kaze uuu ala radi ovaj, i onda kupi drugo pakovanje, drugi prozivodjac popije i kaze - Auuu sto je los, nista me niej uradio....

Mislim ono, a sve je to isto sra nje samo drugo pakovanje, a prica se o tome kao da se uporedjuje uzimanje wheya i steroida....A ne zapita se taj lik dok ej pio ovaj drugi proizvod koliko je promenio nacin zivota, koliko ishranu, koliko trening itd...ne, po njemu je whey druge firme kriv...

eto tako mi vidimo sami sebe...A i ostali nas drugacije vide (nepravilno i nestvarno)....U zavisnosti od nosenja odredjene majice meni su ljudi govorili - Uuuu brate koliki si , prenabildovao si se, ala si se napucao, a ja nikada manji, nikada definisaniji, nikada slabiji......I obrnuto - ja izmenim licni opsi a likovi koji me vide svaki dan - Eto pukao si tolike pare za te suplemente i za hranu stalno palamoodis i sta, sta si uradio - ISTI SI !

Rambo okači koju sliku da vidimo koliko si nabildovan :mrgreen:

Pa dobro, otprilike ko sto si ti rekao :mrgreen:

Ne mogu sad da trazim studije, pre sam imao par na tu temu...al' evo s foruma ovo je neki konsensus u vezi toga:

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=118900951&p=381454761&viewfull=1#post381454761
:mrgreen:pa tako nekako.vidi moze neko uzimati 10 merica wheya ali ako ne jede ima samo da visi na wc solji isto je sa bcca glutaminom kreatin i ostali no reaktori itd itd..sam suplement nece dati rezultat vec u stacku da..gledam kako ovi iz shopova sisaju klince na foru glutamina od njega ovo od njega ono a to samo jedna a.k da uradi ma nema sanse ista stvar sa tribuls ili tribestan za misicnu masu jeste da oni dizu nivo testa ali nedovoljno za ono sto klinci hoce jedina korist pa patka bolje radi :mrgreen:i odgovorno tvrdim vecina suplemenata su sranje.sem wheya bcca kreatin i animal linija..ovo ostalo gledam kupio decko iz moje zgrade.onaj cell tech pise na kutiji za nedelju dana 3.2 kg misica:telefon: ja to nisam uspeo ni sa metanom i decom da dobijem..

:

upravo tako..sve je do coveka nekome lezi bb nekom powerlifting u skladu sa tim i trenira..

:mrgreen:pa tako nekako.vidi moze neko uzimati 10 merica wheya ali ako ne jede ima samo da visi na wc solji isto je sa bcca glutaminom kreatin i ostali no reaktori itd itd..sam suplement nece dati rezultat vec u stacku da..gledam kako ovi iz shopova sisaju klince na foru glutamina od njega ovo od njega ono a to samo jedna a.k da uradi ma nema sanse ista stvar sa tribuls ili tribestan za misicnu masu jeste da oni dizu nivo testa ali nedovoljno za ono sto klinci hoce jedina korist pa patka bolje radi :mrgreen:i odgovorno tvrdim vecina suplemenata su sranje.sem wheya bcca kreatin i animal linija..ovo ostalo gledam kupio decko iz moje zgrade.onaj cell tech pise na kutiji za nedelju dana 3.2 kg misica:telefon: ja to nisam uspeo ni sa metanom i decom da dobijem..

Hahahha, pocepao sam se kad si napisao :telefon: :rotf:

Zar celltech nije kreatin formula neka? :mrgreen: 3.2 kg misica za nedelju dana :mrgreen: A to nabaci vodu a decko misli nabacio misicnu masu :lol:

Pa to, suplementi su upravo to...suplementi. Niko se nije pregruvao sa suplementima, iako to fitness industrija tako predstavlja da bi klinci bacali pare :lol:

Nestade mi wheya sad sam narucio opet, izadje mi jeftinije od mesa tako da sto da ne...otprilike whey, multivitamin i fish oil jedino uzimam redovno.

Poslednja izmena:
Pa whey (neki sa razumnom cenom) i jesu jeftiniji od mesa generalno, pogotovo ako jos idemo u crevca i sracunamo da kada kupimo meso puno vode ono je ogromno a kada se isprzi skvrci se, pa zatim unistimo deo proteina przenjem, barenjem, pa dok se pojede i svari koliko proteina ce se svariti i ugraditi u misic..... Dok za whey zna se, nema bojazni, tako da whey i jeste veoma isplativ ako tako gledas.....

Smesni su mi i oni vezbaci - pusaci-vikend alkosi.....Kada mu kazes koliko je whey, mnogo mu je da da kintu, i na kraju se sve svede da kupi neki najjeftiniji od 900grama, obicno biotech, i da ne pukne mnogo preko 2000 dinara (i tih 2000 su ono kad vidi cenu izbeci oci ovako :eek::eek::eek::eek: a onda i pored svih mojih saveta hoce da se napravi pametan pa onda planira da taj whey razvuce na 2 meseca :rotf::rotf::rotf: kao zajebace on i svoje telo i kompaniej suplemenata, iako pise da se pije ovoliko, ja cu 3 puta manje, sta me briga, mzoda ce da me ipak uradi :roll:

E znaci takvom liku je mnogo da da kintu i uzme neki veci whey, da ne pricamo o oniam od 5kg-a gde ustedis zapravo kintu ako kupis (ako planiras vise meseci dakupujes whey) ali mu nije zao da kupuej svakog dana 1,5 pakle marlbora i da za vikend baca parustine na tamo neke preskupe koktele i pica, piej to a uospte mu se ne pije, nego mu ej klosarski da celo vece "lize jedno ili dva pica".

A hteo bi sve da uradi samo da se uradi za leto i da mu lepo stoji majicica kada izadje u taj grad.....

:dontunderstand:
:dash:

Hahahha, pocepao sam se kad si napisao :telefon: :rotf:

Zar celltech nije kreatin formula neka? :mrgreen: 3.2 kg misica za nedelju dana :mrgreen: A to nabaci vodu a decko misli nabacio misicnu masu :lol:

Pa to, suplementi su upravo to...suplementi. Niko se nije pregruvao sa suplementima, iako to fitness industrija tako predstavlja da bi klinci bacali pare :lol:

Nestade mi wheya sad sam narucio opet, izadje mi jeftinije od mesa tako da sto da ne...otprilike whey, multivitamin i fish oil jedino uzimam redovno.

:mrgreen:ali cell tech ne navlaci vodu bar tako kazu prodavci:mrgreen: jeste vrsta kreatin formule pomesano sa dex..i celoj prici jeste da bi dao kao svoj pun efekat mora da se pije 4 ned tj 4 kutije da se veze i dobija se 15 kg ciste mase:rotf: bolje od propinata :mrgreen: a sto je najgore njega reklamiraju ljudi koji su na testu cele godine i sad neki klinac ih vidi i napali se i kupuje jbg suplement ind od toga zivi..kao sto rece jay cutler ja ne koristim aas :mrgreen: iskreno ako kupujes neke malo bolje suplemente ove izbegavj jer je bacanje para bolje kupi 5 kg wheya i monohidrat dace bolji efekat..cell tech nitro tech leukic krekic hemotropin i hemo test gomila smeca..npr leukic je leucin na kutiji pise glavni anabolicki stimulator da da samo jedna a.k da pokrene sintezu proteina malo sutra..zato iz mog iskustva i kao vezbaca i lekara od tih kompleksnih suplemenata rade ove iz animal linije stack m stack i animal test najebeniji suplement koji sam probao kao slabe doze aas radi...i mozda testogrow od u.nutrition ovo ostalo:telefon:

Pa whey (neki sa razumnom cenom) i jesu jeftiniji od mesa generalno, pogotovo ako jos idemo u crevca i sracunamo da kada kupimo meso puno vode ono je ogromno a kada se isprzi skvrci se, pa zatim unistimo deo proteina przenjem, barenjem, pa dok se pojede i svari koliko proteina ce se svariti i ugraditi u misic..... Dok za whey zna se, nema bojazni, tako da whey i jeste veoma isplativ ako tako gledas.....

Smesni su mi i oni vezbaci - pusaci-vikend alkosi.....Kada mu kazes koliko je whey, mnogo mu je da da kintu, i na kraju se sve svede da kupi neki najjeftiniji od 900grama, obicno biotech, i da ne pukne mnogo preko 2000 dinara (i tih 2000 su ono kad vidi cenu izbeci oci ovako :eek::eek::eek::eek: a onda i pored svih mojih saveta hoce da se napravi pametan pa onda planira da taj whey razvuce na 2 meseca :rotf::rotf::rotf: kao zajebace on i svoje telo i kompaniej suplemenata, iako pise da se pije ovoliko, ja cu 3 puta manje, sta me briga, mzoda ce da me ipak uradi :roll:

E znaci takvom liku je mnogo da da kintu i uzme neki veci whey, da ne pricamo o oniam od 5kg-a gde ustedis zapravo kintu ako kupis (ako planiras vise meseci dakupujes whey) ali mu nije zao da kupuej svakog dana 1,5 pakle marlbora i da za vikend baca parustine na tamo neke preskupe koktele i pica, piej to a uospte mu se ne pije, nego mu ej klosarski da celo vece "lize jedno ili dva pica".

A hteo bi sve da uradi samo da se uradi za leto i da mu lepo stoji majicica kada izadje u taj grad.....

:dontunderstand:
:dash:
jel treba da racunamo 170 din pakla na dan x 30 dana whey plus monohidrat i aminokiseline od 200 tableta...
ali jbg neko vise voli na vece toliko da pukne a hoce nesto malo sutra da moze...

Inace se uopste ne slazem s tobom u vezi trening filozofije, ali me mrzi da pisem esej o tome sad pa cu ukratko objasniti ;) :lol: High volume trening ne znaci da si profesionalac na steroidima, stil treninga je jako dobar i za naturalce ako ides na hipertrofiju a ne snagu...Hipertrofija = vreme pod tenzijom misica. Naravno, tezine bi trebalo da budu umerene a ne prelake (50% maksimuma) niti preteske (100% maksimuma)...znaci treba naci balans. Recimo ako radis ramena, da bi pogodio sve 3 glave deltoida 16-20 setova je sasvim normalno. Idealno treba kombinovati high volume i low volume, high reps, low reps, itd.

Како се и можеш слагати са мојом филозофијом тренинга, кад је ни не познајеш? ;)
Ја у ствари ни немам нека толико специјална правила, једино што уопштено пропагирам мало вишу фреквренцију (оптерећење мишића сваких 5 умсето 7 дана) и мало нижи волумен сетова у класичној шеми реприза. Значи ништа посебно као што видиш.

Али дефинитивно никад нити ја не бих изводио, нити бих некога саветовао, да одради 16-20 сетова за рамена. Прво сва три делтоида су увек скупа активирана, једино не у истој мери, али једну главу изолирати од друге две није могуће. Али да би их човек добро обрадио, довољно је 3-4 вежбе са укупно 6-8 сетова. Онај коме то није довољно, требало би да поради на интензитету и побољшању менталне везе са мишићем, јер у супротном му ни дупло више сетова неће помоћи.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back