Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao so rekoh, ako ne preteruješ, uopšte nije problem. Možeš u te špagede da dodaš nekog mesa, pa da tako napraviš dobar odnos proteina i ugljenih hidrata u jednom obroku. Najjednostavnije sto možeš da uradiš jeste da skuvaš špagete i da sručiš konzervu tunjevine, dodaš nekog povrća,... 130g tune ima u sebi oko 30g proteina, racunao sam.

Šta god ljudi pričali o glutaminu, ja mogu samo da ga hvalim.:) Jedina neprijatnost može da se desi prilikom mešanja sa nekom teže varljivom hranom, nadujem se,....Ali ništa lepše od toga kad osetiš kako su mišići tvrdi. Eh,....mogu pesmu da mu napišem.....:D

@Uroš
Jao što si ti negativan.
Neto količinu ribe sam pročitao na kutiji, a količinu belančevina sam izračunao koristeći podatke dobijene iz jedne knjige izdate od strane INSTITUTA ZA OPTIMALNU ISHRANU. Pošto vam pišem sa MAŠINSKOG fakulteta, trenutno nemam uvida u stručnu literaturu, pa ne mogu da vam kažem imena autora, kada je izdato, recezent,...ali najbitnije je da su u pitanju proverene informacije. Mislim da nema potrebe da sumnjaš u moje informacije, pošto sam se baš trudio da dođem do njih, a dobijene čaprkanjem po dosta različitih knjiga, boljih rekao bih.
Ja sam te i ranije posavetovao da ako nemaš šta pametno ili konstruktivno da kažeš, bolje je da ćutiš. Nije zbog mene, ili zbog nekog ovde sa foruma, ali tako može da se desi da se izblamiraš pred nekim tebi bitnijim. Stara dobra poslovica kaže:"ispeci pa reci"!
Ne zameri zbog ovoga, budi pozdravljen!;)

@Uros
Brate, izvini!
Hajmo sad nesto konkretno:
Do kakvih si sve podataka o efedrinu, bilo da je prirodni ili sinteticki?
Pitam iz cistog razloga sto sam ja dolazio do bas svakakvih i dosta razlicitih informacija.
pozz
p.s. Jesi li koristio nesto na bazi efedrina? Kako ti se cini?

E zdravo.Malo sam ceprkao po ovim temama pa bih hteo nesto da pitam.
Ja sam visok 196 i tezak 75 kg.Imam veoma brz metabolizam.Idem u teretanu vec 3 meseca i otkad sam krenuo ugojio sam se 5kg.Zeljena tezina bi mi bila oko 85kg.Napominjem da nisam pio nista od raznih suplemenata itd.

Ali sada sam resio da pocnem da uzimam neke proteine,....
U teretanu idem 4 puta nedeljno (ponedeljak,sreda,petak,subota)

Zeleo bih da pitam nekoga ko se razume da mi napise sta bih trebao da pijem, koliko cesto, kada, i gde mogu da po normalnim cenama nadjem te proizvode(znam da cene nisu male).HVALA UNAPRED

POZDRAV SVIMA

O takvim stvarima smo vec dosta pricali na ovoj temi.... Ako nesto od suplemenata treba da pijes, onda je to visokoprocentni whey protein....
Pijes ga posle treninga pomesanog sa dekstrozom i vodom, s tim da dekstroze treba da bude duplo vise. ...Dobro je uzeti ga pred spavanje.....
Evo, ja cu sad uzeti Prostar whey (Ultimate),...tako....

Levrone, letos pre nekih sedam meseci sam koristio efedrin u kombinaciji sa asprinom i kofeinom. Takozvani E/C/A stack. Uglavnom se koristi kao stimulans, ali i kao veoma dobar sagorevac masnih naslaga. Mene kao sagorevac nije mnogo zanimao, vec kao psihicki i fizicki KICK.
Uzimao sam jednom dnevno 50mg efedrina sa oko 200mg kofeina i 150mg aspirina. Prvo sam probao 25, ali bas i nisam osetio. 50mg sam itekako osetio. Uzimao sam u poslednjoj nedelji priprema pred ligu i pred neke utakmice.

Kao sagorevac je najbolje da se uzima dva ili tri puta nedeljno po 25mg tri ili cetiri puta nedeljno. Naravno nije najpametinija ideja uzeti ga posle recimo 19 casova, osim ako planiras da ne spavas celu noc.
Citao sam da efedrin podstice sagorevanje masnih naslaga pre nego sto se potrose zalihe glikogena. Podize temperaturu tela, ubrzava metabolizam i time jos vise podstice sagorevanje masti. Blaga drhtavica, uznemirenost, euforija su posledice efedrina. Efekat dugo traje.
Niposto ne uzeti vise od 75mg dnevno. 50mg je sasvim dovoljno. Ovde ne vazi pravilo sto vise to bolje, jer od prekomerne doze mozes imati samo stetne posledice, a preformanse se nece popraviti.

Sve u svemu, po mom iskustvu prilicno je dobar. Planiram da ga uzmem i ovog leta. Ne preporucujem pocetnicima.

posto ga izgleda nisi uzimao za teretanu (mada i ne znam cemu kloristi) ne shvatam kojim si pocetnicima rekao da ne uzimaju jer sam mozda medju njima??? i jos nesto dali mogu da cisto odem u apoteku i kupim te stvari ili se to drugacije uzima??? mislim dali sve to moze da se kupi tako zasebno? hvala unapred

UrosWasHere:
Levrone, letos pre nekih sedam meseci sam koristio efedrin u kombinaciji sa asprinom i kofeinom. Takozvani E/C/A stack. Uglavnom se koristi kao stimulans, ali i kao veoma dobar sagorevac masnih naslaga. Mene kao sagorevac nije mnogo zanimao, vec kao psihicki i fizicki KICK.
Uzimao sam jednom dnevno 50mg efedrina sa oko 200mg kofeina i 150mg aspirina. Prvo sam probao 25, ali bas i nisam osetio. 50mg sam itekako osetio. Uzimao sam u poslednjoj nedelji priprema pred ligu i pred neke utakmice.

Kao sagorevac je najbolje da se uzima dva ili tri puta nedeljno po 25mg tri ili cetiri puta nedeljno. Naravno nije najpametinija ideja uzeti ga posle recimo 19 casova, osim ako planiras da ne spavas celu noc.
Citao sam da efedrin podstice sagorevanje masnih naslaga pre nego sto se potrose zalihe glikogena. Podize temperaturu tela, ubrzava metabolizam i time jos vise podstice sagorevanje masti. Blaga drhtavica, uznemirenost, euforija su posledice efedrina. Efekat dugo traje.
Niposto ne uzeti vise od 75mg dnevno. 50mg je sasvim dovoljno. Ovde ne vazi pravilo sto vise to bolje, jer od prekomerne doze mozes imati samo stetne posledice, a preformanse se nece popraviti.

Sve u svemu, po mom iskustvu prilicno je dobar. Planiram da ga uzmem i ovog leta. Ne preporucujem pocetnicima.
Ovaj... definisi kick :confused: Uzgred,sta ce ti to?

idza:
posto ga izgleda nisi uzimao za teretanu (mada i ne znam cemu kloristi) ne shvatam kojim si pocetnicima rekao da ne uzimaju jer sam mozda medju njima??? i jos nesto dali mogu da cisto odem u apoteku i kupim te stvari ili se to drugacije uzima??? mislim dali sve to moze da se kupi tako zasebno? hvala unapred

Vidi, to nije bas naivna stvar.
Ako se uzima kako treba, sve je u redu. Ali ako se pretera, posledice nisu bas zanemarljive.
Efedrin je postao ilegalan pre nekoliko godina i ne moze se kupiti u slobodnoj prodaji. Postoje razni suplementi za mrsavljenje na bazi efedrina (efedra) koji se mogu naci u prodavnici suplemenata. Takodje efedrin se koristi i u nekim kapima za nos.

Ne razumem sta mislis pod "kojim sam pocetnicima rekao"? To je stvar koja ti(ukoliko nisi sportista koji juri vrhunske rezultate) ne treba.

Kaa:
Ovaj... definisi kick :confused:

Psihicko-fizikci stimulans koji se dobija povisenjem krvnog pritiska, sirenjem krvnih sudova(bolje disanje) i jacim pumpanjem srca. To je u kombinaciji sa taurinom koji dospeva do mozga i umanjuje osecaj umora.

Kaa:
Uzgred,sta ce ti to?

Cuj, ovde nikog nisam nagovarao da uzima nista. Levrone mi je postavio pitanje i ja sam mu odgovorio. Da li to meni treba ili ne to je vec moja stvar. Kada igram protiv Americkih reprezentativaca i najboljih igraca iz Amerike koji su vecina na anabolickim steroidima, jedan efedrin je kao soljica kafe....

UrosWasHere:
Psihicko-fizikci stimulans koji se dobija povisenjem krvnog pritiska, sirenjem krvnih sudova(bolje disanje) i jacim pumpanjem srca. To je u kombinaciji sa taurinom koji dospeva do mozga i umanjuje osecaj umora.

Ekseri,belo... a ne moras da se mucis da ih mesas... isti efekti.Mani se toga,jeb.es glupe amere,njih ionako tretiraju vise kao konje - pogledaj im atleticare,i koliki im je rok trajanja.

Nemoj da se ljutis Kaa, ali mislim da nisi bas merodavan za ovakve savete.
Ja znam sta radim i nikada ne bih uneo nesto u sebe sto ne znam sta je, kako organizam reaguje, kakve bi mogle da bude eventualne posedice i kako ih izbeci.

Sa druge strane, ako ces ti da mi das 25000 dolara godisnje koliko mi iznosi sportska stipendija, onda cu te rado poslusati, ali dotle...

Sa druge strane, to sam uzeo nekoliko puta proslog leta, nije da sam bio na tome non-stop.

Ljudi, nemojte da se svađate!:)
Ja sam koristio unydine (20mg efedrina, 200mg kofeina,... po kapsuli) x 3-4 dnevno. Bio sam više nego zadovoljan...... ali svašta sam čuo od farmaceuta, lekara......Naravno, mislim da su i oni mislili da su štetne posledice izvesne ako se pretera u dnevnoj dozi. ....
Meni je bio problem te vrste što sam, ohrabren dobrom ishranom i voljom, ukombonovao teretanu, trčanje,... tako sam se pretrenirao da tri dana nisam mogao da ustanem iz kreveta... I u tome treba imati meru. "napravi pauzu"! :D

linford.gif

Evo coveka koji je medju prvima koristio Kreatin... i zbog koga cu ja dozivotno imati kompleks manje vrednosti. :-?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back