cobi63
Aktivan član
- Poruka
- 1.393
ajde sine kao sto sam ti rekoa posalji telefon na pp da te pozovem pa da me "napucas"malo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bilderi da ne otvaram temu bezveze pa da vas pitam PODLAKTICA-NADLAKTICA
Kada vi bilderi radite podlakticu i nadlakticu
Meni nesto ne ide nikako umara mi ruke a ne bi da uzmem poseban dan samo za to
Kako vi ???
Nadlakticu radim tj biceps posle grudi u pon a podlakticu OBAVEZNO u sredu kao posebnu mis grupu posle ramena....
e brate vidis ja sam neke grupe misica zapostavio kao klinac kako ti kazes mislio sam razvice se to samo od sebe polako itd i sada vidim da to nista ne valja
pa sam sada resio da se pozabavim ozbiljnije rukama,jes da sam ja amater i da me nista sem amaterizma me zanima,nisam rigorozan itd kako kaze moj cale nema leba od tebe sinko![]()
i sada kada radim podlakticu nadlakticu BOLI baki i premara mi ruke ali eto vidis zasto, zapostavljeno godinama itd
Ustvari ja znam sta treba i kako treba ali malo pre sam dosao sa treninga ruke bole i bilo mi krivo i zato reko vise da podelim bol na forumu nego da dobijem neko mirakularno resenje jer resenje svi znamo sta je RAD I DISCIPLINA
HVALA BRUS NA BRZOJ INTERVENCIJI![]()
Nadlakticu radim tj biceps posle grudi u pon a podlakticu OBAVEZNO u sredu kao posebnu mis grupu posle ramena....
e brate vidis ja sam neke grupe misica zapostavio kao klinac kako ti kazes mislio sam razvice se to samo od sebe polako itd i sada vidim da to nista ne valja
pa sam sada resio da se pozabavim ozbiljnije rukama,jes da sam ja amater i da me nista sem amaterizma me zanima,nisam rigorozan itd kako kaze moj cale nema leba od tebe sinko![]()
i sada kada radim podlakticu nadlakticu BOLI baki i premara mi ruke ali eto vidis zasto, zapostavljeno godinama itd
Ustvari ja znam sta treba i kako treba ali malo pre sam dosao sa treninga ruke bole i bilo mi krivo i zato reko vise da podelim bol na forumu nego da dobijem neko mirakularno resenje jer resenje svi znamo sta je RAD I DISCIPLINA
HVALA BRUS NA BRZOJ INTERVENCIJI![]()
E pazi ovako - pogresne reci stvaraju konfuziju, ratove svadje itd.....Reci su lose orudje da se sporazumeju 2 ljudska bica zato sto imaju po 100 znacenja...Ali sta cemo...Jos uvek nemamo telepatiju kao marsovci iz SF!
ZAVISI STA ZNACI DA TEBE "BOLE" RUKE?
Bol nije bas normalan! Mene ne bole ruke....
E sad ako mislis da je bol kad ti mlecna kiselina udje u misice a tuke se nadule i pune krvlju pa si dobio odmah upalu ( atesko se dobija upala bicepsa a podlaktica jos i teze) TO JE I DOBRO - ZNACI URADIO SI JAK KVALITETAN TRENING!
Svaki put kad imas upalu znaci da si "pocepao" misicna vlakna i to je dobro da tako kazem!
E sad ako je taj bol druge prirode ko zna sta moze da bude...Mozda se nisi lepo zagrejao, mozda si potkacio neki nerv, mozda te zezaju ligamenti ili zglobovi i kosti!
Moras da definises sta znaci taj bol!
Jer ako si dosao na forum da to prijavis kao nelagodu ne verujem da je to onaj sportski normalan bol koji se i javlja....Nego neki zdravstveni patoloski, ne znam ni ja kako da kazem!
Evo ja sam prosle nedelje "izuo" ledja, T sipka 110 kila i posle 2 dana istripujem se da me bole bubrezi i slicno ali provalim dobio sam upalu dobu donjih ledja kao i gornjih...Kad je prosla upala prosao i bol, tj to i nije bio bil nego upala misica - STO JE DOBRO A NE LOSE JER SE MISICI ONDA HIPERTROFIRAJU I SLEDECI PUT SU VECI JACI BOLJI ITD!
Pogledaj ti pazljivo sta kako!
Ne nikakav bol u smislu bole me ruke nego bol u smislu tada dok sam radio tj vec zadnjih nedelju dana krenuo sam ozbiljnije na podlaktice i nadl.. ali kako sam to radio na kraju posle svih vezbi znaci ruke mi iznemognu par minuta ali 10 minuta posle vec ne osecam nista do sutra dan kad naidje upalaah ta upala to je vec prica za sebe
Pa zato reko da pitam kako drugi rade dali imaju snage da treniraju npr posle bicepsa i te stvari
Jer ja sam uzeo tezinu od 20kg i uradio sam 3x12 pa mi bilo tesko da uradim malo vise pa sam razmislao reko da uzmem neki drugi sistem jer mi stvarno ruke male i nije to to
i sto kazes ti, mislim da me podlaktice i nadlak.. usporavaju u nekom mom napredovanju fali mi snaga da povucem da stisnem
A ja sa smartfona direkno sam pisao jer u tom trenutku teze od telefona nisam mogao da drzim u ruke
A hteo sam da te pitam kada radis ti ledja taj dan sta radis sa njima jos
Ne nikakav bol u smislu bole me ruke nego bol u smislu tada dok sam radio tj vec zadnjih nedelju dana krenuo sam ozbiljnije na podlaktice i nadl.. ali kako sam to radio na kraju posle svih vezbi znaci ruke mi iznemognu par minuta ali 10 minuta posle vec ne osecam nista do sutra dan kad naidje upalaah ta upala to je vec prica za sebe
Pa zato reko da pitam kako drugi rade dali imaju snage da treniraju npr posle bicepsa i te stvari
Jer ja sam uzeo tezinu od 20kg i uradio sam 3x12 pa mi bilo tesko da uradim malo vise pa sam razmislao reko da uzmem neki drugi sistem jer mi stvarno ruke male i nije to to
i sto kazes ti, mislim da me podlaktice i nadlak.. usporavaju u nekom mom napredovanju fali mi snaga da povucem da stisnem
A ja sa smartfona direkno sam pisao jer u tom trenutku teze od telefona nisam mogao da drzim u ruke
A hteo sam da te pitam kada radis ti ledja taj dan sta radis sa njima jos
Samo nemoj sada da napraviš (onu) grešku. Da ako ti je neka partija slaba, uzmeš pa je razvališ sa više vežbi. Evo ovo su ti neke osnovne vežbe za biceps (kopirano sa teme vežbe za biceps)
Da bi imao lep i veliki izgled nadlaktice moraš da vodiš računa i o tricepsu. Konkretno za biceps i biceps brahialis (on ti daje onaj lep debeo izgled bicepsa) :
1. Stojeći pregib sa EZ šipkom podhvat - biceps
2. Pregib na kosoj klupi sa EZ šipkom podhvat - biceps
3. Naizmenični pregib sa bućicama - biceps
4. Pregib sa bućicama na kosoj klupi - biceps
5. Koncetracioni pregib - biceps
6. Stojeći pregib sa EZ šipkom nadhvat - brahialis
7. Uski zgibovi (u širini ramena) podhvat - biceps
8. Uski zgibovi (u širini ramena) nadhvat - brahialis
Naravno ne sve u jednom treningu, nego sam kombinovao po 2-3 vežbe po treningu. I jako ti je bitno da biceps doguraš do granice bola tj. da dobro zapeče.
A što se tiče podlaktice ja sam stiskao onu gumu, ali i u teretani imaš razne mogućnosti meni se najviše svidelo ono namotavanje.
Sa bicepsom je dosta dobro iskombinovati leđa, odnosno leđa pa biceps.
Moj trening leđa izgleda ovako: pet super-serija lat+sklekovi+hiperekstenzija za zagrevanje, 5 radnih serija širokih zgibova, 4 serije T-šipka, 2 serije veslanja u pretklonu i na kraju 6 serija mrtvog dizanja. E onda ubaci biceps nešto od onoga gore.
Ursus sta ce ti sklekovi za ledja?
umrimuski:
Neko radi ledja i biceps kao npr Ursus jer je biceps vec pola uradjen pa jos malo i gotovo......Ja ne volim tako.....Ja maksimalo odvojim sto duze ledja i biceps pa npr u pon radim grudi biceps a u pet ledja triceps.... Volim da odradim biceps u fulu hahah tj ne da ga dopumpavam pomalo posle ledja, nego onako ljuCki da ga uradim kao posebnu misicnu partiju!
A neko radi rame + cele ruke.....Mada ni ovo nikada nisam radio.....Ali sam uvek imao najveci biceps na telu hahahahah tj najvise procentualno napredovao od svih ostalih....Mada i genetika...
Ursus sta ce ti sklekovi za ledja?
umrimuski:
Neko radi ledja i biceps kao npr Ursus jer je biceps vec pola uradjen pa jos malo i gotovo......Ja ne volim tako.....Ja maksimalo odvojim sto duze ledja i biceps pa npr u pon radim grudi biceps a u pet ledja triceps.... Volim da odradim biceps u fulu hahah tj ne da ga dopumpavam pomalo posle ledja, nego onako ljuCki da ga uradim kao posebnu misicnu partiju!
A neko radi rame + cele ruke.....Mada ni ovo nikada nisam radio.....Ali sam uvek imao najveci biceps na telu hahahahah tj najvise procentualno napredovao od svih ostalih....Mada i genetika...
Надам се да ћу се вратити на старо,***,капирам да 99 посто свега идеKažeš da od leta nisi trenirao, a pitaš se šta se dešava sa telom.Pa, naravno da si počeo da gubiš mišićnu masu, jer nema više fizičke aktivnosti koja dovoljno stimuliše mišiće i tera ih na rast. Posle nedelju dana netreniranja, pa se oseti pad u tonusu i mekši mišići, a kamoli posle pola godine. No, kad se vratiš treninzima, ovoga puta ćeš brže vratiti prethodnu formu nego kada si prvi put počinjao.

Поздрав људи,добро је што набасах на овај подфорум,
почео сам да вежбам прошле године у марту,кућна варијанта,
2 бућке од по 7кг,равн.бенч клупа са тегом од око 50ак кила и
још један дворучни тег од око 25-30кг за стојећи прегиб (ваљда
се тако зове).Е сад,вако:имао сам баш мало кила цела века,негде
око 70 на висину од 190,што је сложићете се,наркомански мршава
грађа.Ипак,до лета сам успео да повећам масу,што исхраном што
тренинзима,скоро на 85 кила.Онда сам пуко нешто и престао да вежбам
и од летос сам изгубио 5 кила (мерио се јуче,79).И руке,које су највише
напредовале,некако су спласле,издувале се,па сам се сад укенјо да се
не вратим на стари изглед и одма се доватио тегова.Јел могуће да се услед
невежбања човек тако мало 'издува'ко балон?Знам да сам чкефи што сам
престао да вежбам,али имао сам неких других ствари у животу да решавам,
***Надам се да ћу се вратити на старо,***,капирам да 99 посто свега иде
из лобање.
Хвала унапред народе!

kad npr. radim vise vrsta vezbi za misicne partje, jel da odradim odjednom sve za jednu partiju ili je bolje da radim jednu pa onda nesto za drugu pe se opet vratim na ovu i tako...?
OK. Hvala. U kakvom treningu se ogleda povecanje snage misica ? i koja je razlika u odnosu za masu, jel to nesto dodje do broja ponavljanja u seriji, tezine, broja serija, velicine i vreste pokreta...