Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam trcao sat i koji kusur vremena (nekih 7.5 km), pa sam roknuo glutamin odmah, bukvalno momentalno deluje, mada ima malo bljutav ukus.

ako si :ok:

mada vidi kupi dex energy pa vidi da ga pomesas sa njim kad pijes,jer ti treba i neki UH da ti dopuni istrosenu energiju a glutamin tu je naravno kao protein tj amino kiselina cija je uloga anti katabolicka tj sprecava razgradnju isica prilikom trcanja....

Trcanje+glutamin i dizanje tegova + whey i kreatin su najbolji nacini za sticanje sto vece misicne mase a ujedno i gubljenja veeelikog procenta sala.....

Nije samo fora da se smrsa....Svi tako misle ali nije to to.....Ja dal smrsao 5 kila ili 10 klasicnim putem i sa klasicnom ishranom ja i dalje imam isti procenat sala...Samo sam manji i laksi i slabiji.....

Sa trosenjem sala ide i trosenje misica i uvek se ise potrosi misic nego salo

Znaci fora je trcati i trositi salo a ovamo se uzmu suplementi blkatori katabolizma misica i tek tada se dolazi do uspeha - misici se pomalo razgrade a salo se puuno istrosi i onda ono sto ostane je prelepo -ZATEGNUTO CVRSTO MISICAVO TELO NA KOME STUDENTI MEDICINE MOGU DA VEZBAJU KOJI JE MISIC KOJI I KAKO SE ZOVE,I ODAKLE DOKLE SE PROSTIRE I GDE SE NALAZI......

.....a posebno studentkinje medicine.....:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Nema to veze koliki je niti je to vazno...Pa nemamo mi smi iste ruke i istu duzinu prstiju pa je sad br 30 bogom dan broj a sve ostalo je lose....Posto pravis i mozes da biras uzmi izaberi ono sto tebi najvise odovara.....Nekom vise odgovara deblja sipka(manje sece ruke ko ima oko 100+ kila) i pravi zuljeve a nekom pak vise odgovara tanja,moze bolje da je uhvati i stegne....

Hvala na savetima. Korisim dekstrozu (onu sa ukusom limuna :D).
Smrsao sam skoro 20-ak kilograma, ostalo je jos nekih 4-5 kg do cilja. Onda se prepustam teretani i ozbiljnijem radu.
Muku sam mucio sa kilogramima posto sam ostavio pusenje i zapustio se zbog faxa. Jedem dosta proteinske hrane (znaci neizostavni su belo meso, fileti,tunjevina, kuvano meso, jaja) a od suplementacije naravno whey, dekstroza i od sad glutamin. Kupio sam i par onih vitaminsko-mineralnih kompleksa u pansportu pa i to cepam. Kreatin sam koristio ranije dok sam isao teretanu, pa sad iskreno ne znam kako bih ga uklopio u ovaj program sa trcanjem, tako da cu ga ostaviti kad zavrsim sa svojim ciljem.

Srdacan pozdrav,

Vuja!

Hvala na savetima. Korisim dekstrozu (onu sa ukusom limuna :D).
Smrsao sam skoro 20-ak kilograma, ostalo je jos nekih 4-5 kg do cilja. Onda se prepustam teretani i ozbiljnijem radu.
Muku sam mucio sa kilogramima posto sam ostavio pusenje i zapustio se zbog faxa. Jedem dosta proteinske hrane (znaci neizostavni su belo meso, fileti,tunjevina, kuvano meso, jaja) a od suplementacije naravno whey, dekstroza i od sad glutamin. Kupio sam i par onih vitaminsko-mineralnih kompleksa u pansportu pa i to cepam. Kreatin sam koristio ranije dok sam isao teretanu, pa sad iskreno ne znam kako bih ga uklopio u ovaj program sa trcanjem, tako da cu ga ostaviti kad zavrsim sa svojim ciljem.

Srdacan pozdrav,

Vuja!

U odlicno,blago tebi za sve to sto imas........

20 kila???

Super,ali pazi da ne odu i misici....Najbolje j kad oba istovremeno radis

Kad smo vec kod programa treninga, napisacu moj cisto da vidim sta ne valja...

Pon: Ledja-biceps

Uto: Ramena-triceps

Sre: Noge-grudi-trbusnjaci

Treniram leti 6 puta nedeljno, tokom skolske godine 3 puta nedeljno, ponekad 4...

Neki ce reci ne valja sto su grudi dan posle tricepsa, ali probao sam i druge varijante programa, i mislim da mi ova najvise odgovara...

Ishrana: 5 obroka dnevno, bez slatkisa, masti i ostalih nepotrebnih stvari...

Pojedem jednu proteinsku cokoladicu posle treninga i to je to...ostavite komentar ako imate ;)

1s.jpg

2s.jpg

3s.jpg

4s.jpg

5s.jpg

6s.jpg

http://www.building-body.com/Velika-trojka.html

Posto ste mi pomogli za vratilo,izvinite ako pravim digresiju na forumu,ali ineresuje me jos jedna
stvar.Posto pravim sam neke sprave sa profilnim cevima,interesuje me da li npr. profilna cev 5x5 cm ciji je zid 2mm moze da prodje,posto na mestu gde kupujem nema od 2,5mm,vec od 2 i 3mm,a posto je od 3mm znatno skuplja cev...moze li da prodje ova cev ciji je zid od 2mm???

Unapred zahvalan.

Imam 25 godina i mnogo sam mrsav. Zanima me da li nije kasno da pocem da se bavim ovim sportom kako bih povecao malo telesnu tezinu? Pokusavao sam sa promenom rezima ishrane i uspem da dodam 2-3 kg ali ih vrlo lako izgubim, takav mi je metabolizam. Inace pre nekoliko godina sam isao u teretanu nekoliko meseci ali nisam imao neke vidljive rezultate iako sam davao sve od sebe.

Imam 25 godina i mnogo sam mrsav. Zanima me da li nije kasno da pocem da se bavim ovim sportom kako bih povecao malo telesnu tezinu? Pokusavao sam sa promenom rezima ishrane i uspem da dodam 2-3 kg ali ih vrlo lako izgubim, takav mi je metabolizam. Inace pre nekoliko godina sam isao u teretanu nekoliko meseci ali nisam imao neke vidljive rezultate iako sam davao sve od sebe.

Nije kasno...Idi ili u Ivanko gym u centru ili u 2m na bulevaru....2 najbolje teretane u gradu a ujedno i najjeftinije....Kupi gejner u Pansportu i dobices kilazu

Onda si ti ektomorf. Imas jako brz metabolizam.

Predpostavljam da znas kako treba da jedes i koliko puta da jedes dnevno,ako ne,reci mi da ti napisem jelovnik ;)

Za masu ubaci i creatine monohidrat.

Ako nije do jela,onda je do treninga. Pokusaj da vezbas sto krace a jace,a jedi sto vise i kvalitetnije.

Ako se premisljas u vezi treninga,opet mi kazi da ti napisem program. Mozda tvom telu treba vise odmora?

Nikad nije kasno,da se vezba strasno ;)

Nije kasno...Idi ili u Ivanko gym u centru ili u 2m na bulevaru....2 najbolje teretane u gradu a ujedno i najjeftinije....Kupi gejner u Pansportu i dobices kilazu
Ko te to izlaga Bruz li da su to 2 nabolje tretane u gradu majke ti?pre ce biti najgore:hahaha:
Ako siNislija bolje ne moj da se brukas vise.Idi u Vozdovu pa pogledaj Olymp shop i teretanu u sklopu pa javi.I sto se tice prepatata definitvno je olymshop i jeftiniji i mnogo mngo veci izbor nego onaj jadan pansport u koji niko ne ulazi

cao ja imam 14 godina 90 killa i 176 cm visina poceo sam da idem u teretanu posto hocu malo da se razvijem i izgubim koju kilu koja ishrana i koje vezbe ? unapred hvala! :)

Zdravo,pozdrav i dobrodosao u teretanu.....

Znas kako da bi i odgovorili a da biti rekli nesto konkretno morali bi da se ubijemo pisuci......

Ajde nije ni to problem nego posle tebe ce doci opet neko nov i postaviti isto pitanje a posle njega opet jos njih nekoliko pa za neki dan opet njih 100 i tako dalje......

Tako da je fizicki neizvodljivo da ti odgovorimo.....

Mozda ti sad ocekujes neki lak kratak odgovor ali to u praksi nije tako....

Zato bih ti preporucio prvo da iscitas ovu temu - bar zadnjih 15 strana i da iscitas teme na rekreaciji mnooogi pocetnici koji su poceli sa teretanm su tamo pitali i ja sam im odgovarao cak i pravio teme za njih sa planom i programom i sta da jedu i sta da rade i kako...Tako da prvo to doooobro iscitaj i informisi se, pa se posle polako obrazuj A ONO STO TAMO NEMA I STO TE ZANMA I ONO STO BI VOLEO VISE DA ZNAS MOZES OVDE SAZNATI TAKO STO CES DA DODJES I DA NAS PITAS NESTO KONKRETNO NPR STA DA RADIM ZA LATISIMUSE ILI KAKO DA URADIM UNUTRASNJU STRANU TRICEPSA...........

Ako te zaista zanima ova tematika t ces se upustiti u istrazivanje i obrazovanje a mi smo tu da te usmeravamo i da ti pomognemo za ono sto nisi lepo razumeo......

Ali ne mozemo sve da vam damo na tacni na izvolte sta kako koliko kada zasto jer je to izuzetno veeeelika tema i morali bi da napisemo celu knjigu da bi ti rekli.....

Jedino sto mogu da te posavetujem kao pocetnika koji je veoma mlad je da ne srljas sa velikim tezinama bodybuilding nije sport snage nije tu fazon dignuti sto vise nego napraviti,izgraditi telo....
Prema tome za pocetak samo polako radi i sa manjim tezinama.Koncentrisi se da naucis i da radis pravilnu formu pokreta i da ne krivis kicmu i da pravilno dises...Znaci za sada nema veeelikog naprezanja,ne disanja da ti izlaze vene na celo i da pocrvenis u licu itd...Znaci nema napinjanja.....Nego polako da savladas formu pokreta....Radi 4 vezbe 4 serije od 15-20 ponavljanja za svaki misic za sada za pocetak.....

Prve 2 nedelje radi bas lagano i pomalo na svim spravama cisto da se celokupn telo ojaca i da se upoznas sa spravama - znaci cisto lagano - ovo cak ne treba ni da bude vezbanje nego fizicka priprema misica i zglobova za rad sa opterecenjem......Na svakom ovakvom treningu radi dosta trcanja po traci i trbusnjaka i pomalo za ruke ramena grudi ledja i noge...Radi tri puta nedeljno....

Posle ove 2 nedelje poceces sa treninzima koji razdvajaju misicne grupe po danima

Primer

Pon Grudi i biceps samo

Uto - odmor (ili trcanje samo i trbusnjaci)

Sre Ramena i podlaktica

Cet odmor (ili trcanje samo + trbusnjaci)

Pet - Ledja + triceps

sub+ned=(moze trcanje opet trbusnjaci ali ne tegovi)

Od ishrane izbaci pice beli hleba (uzmi cri i integralni) pljeskavice brzu hranu, ubaci pilece belo meso jaja jogurt mleko ribu (ziva i tunjevina konzerve) i moras da jedes na svaka bar 3 sata znaci oko 5 puta dnevno ali kvalitetno i ne puno (ali ne i malo kao prticica) ali ne ono klasicno da po obroku pojedes 3 tanjira supe pa 3 tanjira punjenih paprika pa 3 tanjira voca pa torta pa litar kokakole.....nego lagani obroci ali veoma kvalitetni)

Eto to je za sad i zapamti samo polako ima vremena za tebe i zapamti ne postoji lak put i ne postoji nista preko noci i nemoj neko slucajno da te prevario da uzmes steroide iliti "hemiju"....

Ko te to izlaga Bruz li da su to 2 nabolje tretane u gradu majke ti?pre ce biti najgore:hahaha:
Ako siNislija bolje ne moj da se brukas vise.Idi u Vozdovu pa pogledaj Olymp shop i teretanu u sklopu pa javi.I sto se tice prepatata definitvno je olymshop i jeftiniji i mnogo mngo veci izbor nego onaj jadan pansport u koji niko ne ulazi

Pazi ovako...Prvo jako si subjektivan jer su ti to drugari ili sta vec i kakav dil imas sa njima....
Znaci tvoj savet se ne moze uzeti kao objektivan

Pod 2 bio sam u Olimp i nije losa ni ta teretana ali kada se sve sabere nije opet najbolja.....
Ne gleda se samo tu da su najskuplje sprave i neke trake za trcanje koje imaju lcd ekran osetljiv na dodir pa masina kosta 10 000 3 a clanarina zato kosta 7000 din (primer)

Sta ce to prosecnom korisniku???

Ja ocenjujem teretane ni po babu ni po striceve nisam Nislija i prema tome ispunjavam uslove da budem totalno objektivan i nepristrastan.......

Kada kazem najbolje teretane mislim najbolje u smislu da nude najvise za ono sto platis bez nekih tu sad palamudjenja i komplikovanja........

Jer najvise vezbaca je studenta i srednjoskolaca i poneki stariji kad ga pusti zena :mrgreen:

Niko od nas nema novac za bacanje i svako gleda da za najmanji moguci novac dobije sto vise.....
Prema tome po meni "najbolja" teretana treba da bude/ispnjava sledece

1) Bude sto jeftinija - ovo je mnooogo vazno

2) Da kad jednm skupis taj novac i platis da mozes da dolazis mesecno kad hoces i koliko puta hoces bez ikakvih tripovanja od 5-9 je toliko a od 7 ujutro do 2 je tliko ali samo pon sre pet a ako oces i uto cet i sub onda mora doplata....
E a ako oces sad i kardio e onda i to se dodatno placa.....

Ma mislim ko ce bre da se tripuje sa time.....

Danas se brzo zivi i te najvece ciljne grupe - studenti i stednjoskolci usled ispita i pismenih zadataka ne mogu da ispostuju svoj trening i da dodju i kad imaju mogucnost da dodju ceo mesec kad god hoce koliko god hoce a kamoli da im se isprogramira kad moze a kad ne moze......E pa bas za i nat po Murfijevom zakonu kad imaju termin za teretanu ispace im obaveza a sutra kad nemaju termin za teretanu bice slobodni.....I odmah se nerviras....

A takav je olimp...I to je tebi najbolje teretana......Upises se a nemas pravo da radis kardio....hahah koja je bre to fora...Sta i to cu da placam kao posebno...Jok sad cu da pljunem 10 000 mesecno za sve ukupno da me izadje.....Jos me gazda ubedjivao kako on ima bas "fine" uslove i kako cak bi trebalo napraviti ugovore na godinu dana kao dodjes u teretanu da se upises i napravis ugovor da ces "morati " da treniras godinu dana.....A sta ako te udari sutra bus na ulici..Ugovor je ugovor...:hahaha:

Pa sta on sanja nije ovo Amerika nismo mi Roni Koulmani koji nista drugo ne radimo nego zivimo da bi jeli......I najveca obaveza u toku dana da nam je da stignemo da ispijemo tabletice iz svih 15 kutijica/kantica/teglica....

Ovo je Srbija i tesko se zivi neka pusti on taj Diznilend u kome se istripovao da zivimo....

Znaci Olimp nije u tom smislu dobar......A za one trake za trcanje i sumski enterijer i potok sa vodom i veliki LCD TV koji ti simulira kako trcis kroz sumu i motivise mislim svaka cast ALI DZABA KAD GA OVAMO PALAMUDI MNOOOGO ima 10 vrsta placanja clanarine i meri ti svaki trening koji odradis.......Neka hvala.....Necu ni da "kupim" ni 10 ni 12 ni 18 treninga mesecno...Ocu da platim za mesec (a da je ok kinta) i da dolazim kad ja hocu i koliko ja hocu i da radim na spravama na kojima ja hocu (tj na svim)

U tom smislu je Olimp los i pre bi se reklo da je pozerska teretana za mamine i tatine sincice i cerkice fenserke koje hoce da kazu ja imam pare a i ne vezba mi se nesto.....

A to sto oni finansiraju Dalibora Stesevica i rane ga i poje a ovaj im zauzvrat radi u teretani i promovise proizvode NE ZNACI DA JE TERETANA NAJBOLJA JER JE ON KAO ODABRAO JER JE NAJBOLJA.....To je samo marketinski trik.....Oni njega poje za dzabe,on njima radi i reklamira ih i svima dobro.......Marketing je marketing......

Kada sam rekao da su 2m i Ivanko Gym "najbolje" teretane mozda tebi izgleda smesno ali ovo jeste tacno kada se sve sabere i oduzme.....

Ako si bio nekada u Ivanko Gym-u znas da je to KULTNA NISKA hard kor teretana u koju dolaze mafijasi i svi oni koji su dosli da dizu gvozdje a ne da poziraju!!!!!!!!!!
Vlada odlicna atmosfera i kul je ekipa.....Sprava ima puno i taman ono sto treba a nikakva nepotrebna fenseraja i svemirski enterijer.....

Placa se samo 1000 din i onaj lik Igor sa plavom kosom koja je kultna figura teretane nikada i ne pazi dal ti istekla clanarina pa treniras opusteno i ne cimas se i das kintu kad imas......Bas mi je doslo da ih castim jedan mesec jer su izuzetno fer......

2m isto - velika teretana na nekoliko nivoa kao i ivanko - mnooogo sprava traka biciklica imaju cak 2 vrste dzaka za udaranje i boxersku kruskicu i to sve u posebnoj prostoriji....Mislim da olimp to nema..bar onaj u Vozdovoj.....

Dalje - studenti imaju popust - 900 din za mesec dana a kad odes kuci ili imas ispitni ok i ne dolazis po 7 dana u teretanu imas mogucnost da umrznes karticu tj clanarinu da ti se ne trosi.......Pa gde to ima i takvi uslovi........

Znaci suma sumarum - kada se sve oduzme i sabere kad vidis sta i kako dobijas za ono sto das meni je najbolje ono sto sam rekao.......

Kada te kinta stisne nema mnooogo glupiranja,tripovanja i zanosenja.....

decko je pitao i ja sam mu prdlozio sta bi bilo najbolje za njega jer verujem da ni on nema novac za bacanje.........

Sto se tice Pansporta njih sam predlozio prvi mi pali napamet......A i tu se vidi tvoja subjektivnost jer vidi se iz aviona da mrzis pansport ne znam zasto mozda ti daju neki procenat ovi iz olimpa da ih promovises tj njihove suplemente.........Vecina proizvoda su slicni i u Pansortu i u Olimpu....A i cena je relativno slicna tako da tu nemam bas nekog favorita.......Mada olimp vise gura ultimate nutrition a Pansport vise Scitec........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back