Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa zavisi od toga shta ti je cilj...
ako si na lowcarb dijeti onda idesh 1.5-2gr proteina po kilogramu tezine svoje, ~100gr UH dnevno, i ostalo dopunish mastima da dobijesh kalorijsku cifru koja odgovara tvojoj potroshnji da bi napravio deficit. Sa carb varijacijom idesh isto tako, s tim shto jedan dan idesh 25, pa 50, pa 75, pa 100gr UH i tako pravish piramidu, ako si na keto dijeti, idesh 0 carb, a znachajno povecash unos masti...
itd... pogledaj na netu ima detaljan opis svake dijete koja ti treba...

p.s. u masti ubaci fishoil!! s u proteine pilece belo meso (ne znam da li pod prsa podrazumevash meso, ili ono suhomesnato... suhomesnato izbegavaj!!!), moze nemasna teletina, i ponekad konjsko meso, ali proveri prvo krvnu sliku, ne treba preterivati sa time...

U maloj sam nedoumici oko ishrane...znam da treba da unosim masti, uljohidrate i proteine, ali sam u teretani cuo razne price...

Za proteine sam uzeo: tunjevinu, jaja, pileca prsa, nemasni sir, mleko
za uljohidrate: pirinac, paradajz, jabuke, griz, ovsene pahuljice, suvo grozdje
za masti: maslinovo ulje, kikiriki, bademi, lesnici

Da li je svejedno kako cu ovo iskombinovati? Znam da treba 4-5 obroka dnevno da imam....

I cuo sam da treba da jedem odmah posle treninga? Navodno, da misic ne bi jeo ono sto nema i time se smanjivao....

Pomagajte :)

za UH mozes da dodas banane,sadrze i Uh i proteine vise nego ostalo voce a bogate su i raznim vitaminima i mineralima.....Mislim da je banan omiljeno voce Bbildera i ostalih koji vezbaju.......

Ok ti je ishrana....

Sto se tice kombinovanja gledaj da preko dana pojedes sve masti i Uh a od 7 uvece pa na gore samo proteinsku ishranu ,naravno proteine i preko celog dana ali uvece nikako UH....

Da najvazniji je obrok posle treninga...treba da bude proteinski....Najbolje neki whey protein sejk ODMAH ali ok moze i hrana.......Da tako je misic sam sebe jede jer u njemu vise nema glikogena pa sam sebe jede da bi napravio energiju......A i misic je razoren i rascepan posle treninga pa se treba dipuniti sa aminokiselinama kako bi se zacelio i postao veci i jaci i bas zato jedes odmah proteine koji se razgradjuu u aminokiseline i ugradjuju u misic........

Da tako je,rascepkaj obroke na 5-6.....

p.s. U teretani postoje razne buale i ja sam se bas skoro cudio sta sve neki pricaju......Jos kad pocne prepricavanje nekih mitova i necega sto je neko cuo od nekoga a taj neko je cuo od onoga pa svako malo doda i izmeninastaje CIRKUS.....

Bas sam se cudio skoro ima i nekih koji vezbaju godinama samo telesno a intelektualno nisu odmakli od pocetka.....tj samo dizu bez ikakve logike......Samo fizikalisu,a od suvog fizikalisanja bez kako zasto zbog cega nema vajde.......Ja sam se cudio da neko ko nekoliko godina vezba jos uvek nije "provalio neke stvari" ali izgleda da nisu svi pametni.....A ima i neki tvrdoglavi koji se vode devizom "ma bre dodjes da radis i radis a ne mislis i ne filozofiras"...:hahaha::hahaha::hahaha:Zato izgledaju kako izgledaju - nikako a za mene kazu da koristim steroide a ne koristim.....Kazu ma to nije prirodno kako ti izgledas,sto ja tako ne izgledam i mnogi drugi.......Pa zato jer nemaju veze sa mozgom i samo fizikalisu za dzabe:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

:bye:

za UH mozes da dodas banane,sadrze i Uh i proteine vise nego ostalo voce a bogate su i raznim vitaminima i mineralima.....Mislim da je banan omiljeno voce Bbildera i ostalih koji vezbaju.......

Ok ti je ishrana....

Sto se tice kombinovanja gledaj da preko dana pojedes sve masti i Uh a od 7 uvece pa na gore samo proteinsku ishranu ,naravno proteine i preko celog dana ali uvece nikako UH....

Da najvazniji je obrok posle treninga...treba da bude proteinski....Najbolje neki whey protein sejk ODMAH ali ok moze i hrana.......Da tako je misic sam sebe jede jer u njemu vise nema glikogena pa sam sebe jede da bi napravio energiju......A i misic je razoren i rascepan posle treninga pa se treba dipuniti sa aminokiselinama kako bi se zacelio i postao veci i jaci i bas zato jedes odmah proteine koji se razgradjuu u aminokiseline i ugradjuju u misic........

Da tako je,rascepkaj obroke na 5-6.....

p.s. U teretani postoje razne buale i ja sam se bas skoro cudio sta sve neki pricaju......Jos kad pocne prepricavanje nekih mitova i necega sto je neko cuo od nekoga a taj neko je cuo od onoga pa svako malo doda i izmeninastaje CIRKUS.....

Bas sam se cudio skoro ima i nekih koji vezbaju godinama samo telesno a intelektualno nisu odmakli od pocetka.....tj samo dizu bez ikakve logike......Samo fizikalisu,a od suvog fizikalisanja bez kako zasto zbog cega nema vajde.......Ja sam se cudio da neko ko nekoliko godina vezba jos uvek nije "provalio neke stvari" ali izgleda da nisu svi pametni.....A ima i neki tvrdoglavi koji se vode devizom "ma bre dodjes da radis i radis a ne mislis i ne filozofiras"...:hahaha::hahaha::hahaha:Zato izgledaju kako izgledaju - nikako a za mene kazu da koristim steroide a ne koristim.....Kazu ma to nije prirodno kako ti izgledas,sto ja tako ne izgledam i mnogi drugi.......Pa zato jer nemaju veze sa mozgom i samo fizikalisu za dzabe:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

:bye:

pa zavisi od toga shta ti je cilj...
ako si na lowcarb dijeti onda idesh 1.5-2gr proteina po kilogramu tezine svoje, ~100gr UH dnevno, i ostalo dopunish mastima da dobijesh kalorijsku cifru koja odgovara tvojoj potroshnji da bi napravio deficit. Sa carb varijacijom idesh isto tako, s tim shto jedan dan idesh 25, pa 50, pa 75, pa 100gr UH i tako pravish piramidu, ako si na keto dijeti, idesh 0 carb, a znachajno povecash unos masti...
itd... pogledaj na netu ima detaljan opis svake dijete koja ti treba...

p.s. u masti ubaci fishoil!! s u proteine pilece belo meso (ne znam da li pod prsa podrazumevash meso, ili ono suhomesnato... suhomesnato izbegavaj!!!), moze nemasna teletina, i ponekad konjsko meso, ali proveri prvo krvnu sliku, ne treba preterivati sa time...

Hvala vam obojici, pogledacu jos malo na netu...i probacu da ubacim fishoil...cilj mi je da se sto bolje izdefinisem hvala na pomoci :ok::super::hvala:

bruz li ajde da ne pocinjemo ispocetka,to sto ti kazes bez ikavih arumenta ne pije vodu,razumes?Znaci citaj lepo,polako,stuiozno,pazljivo,sta sam napisao.Ja NIGDE nisam napisao da se od kofeina umire,vec ono sta on radi u organizmu.Sad ti izvoli i daj argumente o stetnosti efedrina 1-2 tableta dnevno

U decko pa ti jos nisi naucio ni vezbe kako se rade a kamo li da pricas o rezultatima,poranio si dosta,javi se za godinu dve kada dodje do limita proridnog potencijala tela.

A onda ćemo malo proteine, kreatine, stereoide .... . Ozbiljno, koja je svrha nabijati tolike mišiće. Meni to nikad nije bilo jasno. Budi ono što jesi i gotovo a ne forsiranje organizma za nešto što ono nije u stanju da prihvati. Čitam jednog na drugom forumu tuče 5g proteina po kg mase. Pitam se da li je to normalno. Čovek je verovatno udario u proteinski limit, sledeća stanica su stereoidi. Jer to tebi ima smisla?

Pa kad ti nema smisla koji mandrak trazis u teretani ili na ovoj temi je li?A ima smisla da neka budala sa osnovnom skolom,juri ko blesav za loptom i ti ga gledas i skaces ko majmunce od radosti(izvini na izrazu) i on za to bude placen recimo 100.000evra nedeljno!
Njegova svrha je da juri za loptom,bilderova svrha je da izgradi sto vise misicne mase.Tacka.Ako ti se ne svidja povecanje misicne mase igraj sah i nemoj da se sekiras za misicnu masu

A onda ćemo malo proteine, kreatine, stereoide .... . Ozbiljno, koja je svrha nabijati tolike mišiće. Meni to nikad nije bilo jasno. Budi ono što jesi i gotovo a ne forsiranje organizma za nešto što ono nije u stanju da prihvati. Čitam jednog na drugom forumu tuče 5g proteina po kg mase. Pitam se da li je to normalno. Čovek je verovatno udario u proteinski limit, sledeća stanica su stereoidi. Jer to tebi ima smisla?

Pazi svako ima svoje misljenje i to postujem iako se ne slazem sa tvojim...ako ne primecujes promasio si forum. Pise Bodybuilding! PoZzdrav!

Da, zaboravih, kad pitas pita se Jel'? Ne jer ;)

Pa kad ti nema smisla koji mandrak trazis u teretani ili na ovoj temi je li?A ima smisla da neka budala sa osnovnom skolom,juri ko blesav za loptom i ti ga gledas i skaces ko majmunce od radosti(izvini na izrazu) i on za to bude placen recimo 100.000evra nedeljno!
Njegova svrha je da juri za loptom,bilderova svrha je da izgradi sto vise misicne mase.Tacka.Ako ti se ne svidja povecanje misicne mase igraj sah i nemoj da se sekiras za misicnu masu

Nemam ja ništa protiv povećanja mišićne mase (sem enormno velike mišićne mase), ono što govorim je da možeš dobiti na mišićnoj masi i bez suplemenata čak je to i preporučljivo jer se proteini iz hrane bolje absorbuju od proteina koje kupuješ u prahu ne samo zato što su kvalitetniji već zato što sve proteine koje unosiš u organizam uzimaš iz svi mogućih izvora : meso, mleko i mlečni proizvodi, soja, riba, .... Meni lično je logičnije da pojedem jednu tunu nego da popijem whey protein.

Nemam ja ništa protiv povećanja mišićne mase (sem enormno velike mišićne mase), ono što govorim je da možeš dobiti na mišićnoj masi i bez suplemenata čak je to i preporučljivo jer se proteini iz hrane bolje absorbuju od proteina koje kupuješ u prahu ne samo zato što su kvalitetniji već zato što sve proteine koje unosiš u organizam uzimaš iz svi mogućih izvora : meso, mleko i mlečni proizvodi, soja, riba, .... Meni lično je logičnije da pojedem jednu tunu nego da popijem whey protein.
pa vidis tvoja logika je proizvod tvog elementarnog nepoznavanja niti bodybuildinga niti nitricionizma.To sto si rekao je totalni promasaj,upravo je potpuno obrnuto,jer bez suplemntacije nebi mogla da se prozivede veca misicna masa,jer telo NIJE u stanju da PRERADI toliku kolicinu proteina iz HRANE i onda slede whey napici koji su NAVECE biloske vrednosti sto znaci da imaju NAJVECI procenat iskoristljivosti u organizmu.Whey iz surutke ima biolosku vrednost oko 135-136 dok soya ima ispd 80 sad mi decko reci sta je iskoristljivije u nasem telu od ova 2, s time sto je ovaj prvi vec u polusvarljivom obliku

Pansport,sad ne znam gde se nalaze?

Brate mislim stvarno.....Zelimo mi da pomognemo i sve to ali ovo je izivljavanje......

Ok nisi znao gde ima da se kupi pitao si,jedan novi beskorisni komentar na temi ali nema veze.....Mogao si sam to da saznas samo da si ukuca na googlu Gde da kupim proteine,Suplemente mozete kupiti u ...., Prodavnica suplementa u Beogradu....

Ali nema veze....Ne ljutimo se....Dobio si odmah informacije iz prve ruke da je to Pansport...

A ti sad pitas a gde je Pansport????:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Vidim imas net vidim registrovan si na Krstarici......Zar je toliko tesko majku mu da na googlu ukucas yebenu rec Pansport i dobices rezultate.........

Ako bas toliko ne mozes da se snadjes pored toga sto imas google i internet evo ja se izvinjavam onda bio si u pravu sto si pitao A gde je Pansport nacrtajte mi i odvedite me tamo drzeci me za ruku.....I ja cu ti pokloniti 10 suplemenata koje ti hoces:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Jao kako me nerviraju ovi STO NIKAKO IZGLEDAJU I IMAJU KOMPLEX MANJE VREDNOSTI pa pljuju sve ljude koji se bave teretanom i suplementacijom i koji su genetski predisponirani tj mnooogo evolutivno bolji od njih po gradji tela....

E onda takvi likovi lece komplexe po forumima pljujuci neciji tezak i naporan rad.....Te proteini te teretana te imate malu tuki te ovo te ono te ostacete mali....Sve neke nebuloze i pljuvacine A SVE ZATO JER PRIMANJUJU MEHANIZAM ODBRANE SLADAK LINUM KISELO GROZDJE i lece svoje komplexe.....

Jao kako me nerviraju ovi STO NIKAKO IZGLEDAJU I IMAJU KOMPLEX MANJE VREDNOSTI pa pljuju sve ljude koji se bave teretanom i suplementacijom i koji su genetski predisponirani tj mnooogo evolutivno bolji od njih po gradji tela....

E onda takvi likovi lece komplexe po forumima pljujuci neciji tezak i naporan rad.....Te proteini te teretana te imate malu tuki te ovo te ono te ostacete mali....Sve neke nebuloze i pljuvacine A SVE ZATO JER PRIMANJUJU MEHANIZAM ODBRANE SLADAK LINUM KISELO GROZDJE i lece svoje komplexe.....
e jesi dobar uvek me nasmejes:hahaha::hahaha::hahaha:

Whey iz surutke ima biolosku vrednost oko 135-136 dok soya ima ispd 80 sad mi decko reci sta je iskoristljivije u nasem telu od ova 2, s time sto je ovaj prvi vec u polusvarljivom obliku
Nisam primetio da soja ne nabacuje mišićnu masu. Ako ćemo o proteinima onda hajde da pričamo o Whey vs Soja izolat. Do sada nisam primetio da je soja toliko inferiorna od Whey-a koliko se priča. Nekada je u bodybuilding-u soja bila veoma zastupljena (barem kod nas). Postavlja se veliko pitanje da li su današnji rezultati postignuti zahvaljujući isključivo whey proteinima ili još kojim novitetima iz kuhinje poznatih proizvođača suplemenata.
pa pljuju sve ljude koji se bave teretanom i suplementacijom i koji su genetski predisponirani tj mnooogo evolutivno bolji od njih po gradji tela....
Svi već znamo da u bodybuilding-u genetika ne igra neku ulogu. Drugo, ja ne pljujem nikoga ko ide u teretanu niti nekoga ko koristi suplemente već govorim o tome da suplementi nisu potrebni da bi izgradio svoje telo. Ako hoćeš da budeš nešto u bodybuilding-u, ali stvarno to želiš onda moraš na dozu stereoida. Naravno, sve dok stereoidi budu zabranjeni u sportu bodybuilding neće videti ni dana na olimpijadi.
A sad o BV Whey-a koji doseže pomenute brojke od 135-136. U redu, to jeste tačno ali još nisam video kako BV utiče na povećanje mase bolje od Soje koja ima BV od 80. Razlog efikasnosti oba proteina je u tome što oba u sastavu imaju sve potrebena amino-kiseline. To što se whey brže apsorbuje u organizmu ne znači da je efikasniji jer se mišić obnavlja celog dana i preko celog dana su mu potrebni proteini. Činjenica je da organizam može da preradi (bez forsiranja) oko 2g proteina po 1kg težine a u tih 2grama spada i one količine whey-a koje unosiš.

Nisam primetio da soja ne nabacuje mišićnu masu. Ako ćemo o proteinima onda hajde da pričamo o Whey vs Soja izolat. Do sada nisam primetio da je soja toliko inferiorna od Whey-a koliko se priča. Nekada je u bodybuilding-u soja bila veoma zastupljena (barem kod nas). Postavlja se veliko pitanje da li su današnji rezultati postignuti zahvaljujući isključivo whey proteinima ili još kojim novitetima iz kuhinje poznatih proizvođača suplemenata.

Svi već znamo da u bodybuilding-u genetika ne igra neku ulogu. Drugo, ja ne pljujem nikoga ko ide u teretanu niti nekoga ko koristi suplemente već govorim o tome da suplementi nisu potrebni da bi izgradio svoje telo. Ako hoćeš da budeš nešto u bodybuilding-u, ali stvarno to želiš onda moraš na dozu stereoida. Naravno, sve dok stereoidi budu zabranjeni u sportu bodybuilding neće videti ni dana na olimpijadi.
A sad o BV Whey-a koji doseže pomenute brojke od 135-136. U redu, to jeste tačno ali još nisam video kako BV utiče na povećanje mase bolje od Soje koja ima BV od 80. Razlog efikasnosti oba proteina je u tome što oba u sastavu imaju sve potrebena amino-kiseline. To što se whey brže apsorbuje u organizmu ne znači da je efikasniji jer se mišić obnavlja celog dana i preko celog dana su mu potrebni proteini. Činjenica je da organizam može da preradi (bez forsiranja) oko 2g proteina po 1kg težine a u tih 2grama spada i one količine whey-a koje unosiš.

Brate nikako ne koristo soju pogotovo onu iz prodavnica "zdrave hrane" Soja kao soja jeste dobra al za zene,MUSKARCI NIKAK NE SMEJU DA KORISTE SOJU jer soja sadrzi fito estrogene - biljne zenske hormone koji oponasaju dejstva zenskog ljudskog polnog hormona pa tebi kao muskarcu prave disbalans u organizmu...Smanjice ti testosteron sto znaci smanjice ti se maljavost,pasce ti snaga misici vise nece rasti porasce ti malo sise i sl a ako ih jedes u velikim bas kolicinama pretvorices se u zenu.....:hahaha:

Nemoj da mi kazes da nisi znao za soju i fitoestrogene???
Pa to doktori prvo kazu muskarcima sta ne smeju da jedu ako su impotentni ne mogu da imaju erekciju imaju problema sa prostatom i sl.........

Soja i protein iz soje je zastupljen gotovo u svim namirnicama danas kad kupis u maxiju bilo sta sto je napravljeno u fabrici konditorske industrije i kad okrenes pozadi pa kad citas nutritivne vrednosti pa kad vidis gde ono pise proteini toliko i toliko - E TO STAVLJAJU PROTEINE IZ SURUTKE........Zato danas ima vise gejeva nego ikada.....I sve vise ima izfeminiziranih muskaraca.....Ne valja ni da se jedu pljeskavice od soje th dzank fud jer je to malo svinjsko meso malo kuce malo mace malo soja i ode ti testos

p.s. Samo se sme koristiti soja kojoj je fabricki odstranjen fitoestrogen STO OPET ZNACI DA SE VRACAMO DA TREBAS DA KUPIS PROTEIN SOJIN - SUPLEMENT a ne zivu soju ili namirnice u kojima ima soja

Razmisli sam proteini i jesu toliko skupi jer su jednostavno najbolji,najkvalitetniji najbrze se vare i ugradjuju,najmanje opterecuju digestivni sistem,odstranjeni su svi negativni sastojci.....ostalo je suvo zlato sto bi se reklo.....

P.S 2 - Brate ima to poentu sto ti kazes za genetiku ALI GENETIKA IPAK STOJI!!!!!......Znas sta je genetika?To nije ono sto mislis...Genetika je mogucnost receptora da se vezu za steroid.......Sto bi znacilo da neko ima genetiku da uzima steroid a nek ne.......Nekom jednostavno dzabe da uzimaju steroide - NEMAJU GENETIKU,IMAJU MALI TESTOSTERON PRIRODNI, NEMAJU PUNO RECEPTORA DA VEZU TE STEROIDE........

Ja znam ljude sto su citavo bogatstvo dali na steroide i ja sam bolje i vece izgledao nego oni......A znam i da ja imam sve suplemente i steroide necu nikada biti sampion Srbije......Naravno bicu najbolji u mom gradu na ulici bicu veci od svih ali nikako necu biti najbolji na sampionatu a o Mr Olimpiji da ne sanjam uopste.......ETO TO JE GENETIKA,BAS TO BRATE............Zasto se kaze ne uzima odmah steroide cekaj da se vidi dal prvo imas predispoziciju......To znaci cekaj da se vidi dal imas genetiku tela da moze da ti primi i veze te supstance za receptore.....

Tako da Bodi Bil je ipak fer sport....Nije to samo najvise se od svih siknes steroidima i gotovo bices najbolji.....Ima tu dosta toga...Steroidi su samo malo pomagalo.....Da da mozda ti smesno zvuci ali jesu "malo" pomagalo......

Poslednja izmena:
Brate nikako ne koristo soju pogotovo onu iz prodavnica "zdrave hrane" Soja kao soja jeste dobra al za zene,MUSKARCI NIKAK NE SMEJU DA KORISTE SOJU jer soja sadrzi fito estrogene - biljne zenske hormone koji oponasaju dejstva zenskog ljudskog polnog hormona pa tebi kao muskarcu prave disbalans u organizmu...Smanjice ti testosteron sto znaci smanjice ti se maljavost,pasce ti snaga misici vise nece rasti porasce ti malo sise i sl a ako ih jedes u velikim bas kolicinama pretvorices se u zenu.....

Stvarno ne znam koliko je to tačno zato što sam ja video drugačiju priču. Već sam ti rekao da mi je ujak odavno u bodybuilding-u (bezmalo od samog početka ovog sporta) i na njemu sam video upravo odlične rezultate od soje (izolat, koncentrat, itd). Sa sojom se dobija na mišićnoj masi a priče o tome da soja u bilo kom obliku nije dobra su počele devedesetih kada je whey počeo da preiuzima primat na ovim prostorima. Zato sam veoma skeptičan kad neko priča o negativno o soji.
Sojin izolat je mislim dobra za dopunu čak sam spreman da testiram sojin izolat vs whey zato što ne mislim da postoji opasnost da od soje postanem gej niti se plašim da će mi whey opteretiti bubrege.
p.s. Samo se sme koristiti soja kojoj je fabricki odstranjen fitoestrogen STO OPET ZNACI DA SE VRACAMO DA TREBAS DA KUPIS PROTEIN SOJIN - SUPLEMENT a ne zivu soju ili namirnice u kojima ima soja
To je tačno.
P.S 2 - Brate ima to poentu sto ti kazes za genetiku ALI GENETIKA IPAK STOJI!!!!!......Znas sta je genetika?To nije ono sto mislis...Genetika je mogucnost receptora da se vezu za steroid.......Sto bi znacilo da neko ima genetiku da uzima steroid a nek ne.......Nekom jednostavno dzabe da uzimaju steroide - NEMAJU GENETIKU,IMAJU MALI TESTOSTERON PRIRODNI, NEMAJU PUNO RECEPTORA DA VEZU TE STEROIDE........
Da, ali kod dosta ljudi genetika omogućava hipertrofiju korišćenjem stereoida. Mislim da će većina ljudi ovde reći da je korišćenje stereoida nesportski.
A znam i da ja imam sve suplemente i steroide necu nikada biti sampion Srbije......Naravno bicu najbolji u mom gradu na ulici bicu veci od svih ali nikako necu biti najbolji na sampionatu a o Mr Olimpiji da ne sanjam uopste.......ETO TO JE GENETIKA,BAS TO BRATE............Zasto se kaze ne uzima odmah steroide cekaj da se vidi dal prvo imas predispoziciju......To znaci cekaj da se vidi dal imas genetiku tela da moze da ti primi i veze te supstance za receptore.....
Bodybuilding zahteva dve stvari : posvećenost i dobrog trenera. Ne razlikuje se od bilo kog drugog sporta zar ne. Zbog hobija kojim se bavim znam dosta ljudi i video sam dosta prosečnih koji su postizali vanserijske rezultate na olimpijadama ne zato što su imali genetiku već samo zato što su bili uporni a imali su trenera da ih vodi. S druge strane viđao sam i vanserijske talente koji su propali jer država nije imala novca da ih podrži kad je trebalo. Tako je u svakom sportu i ne vidim zašto ne bi bilo i u bodybuilding-u.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back