Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hmmm... pa malo je teshko ustanoviti shta ti se desilo sa tako shturim informacijama...
mozda je samo promena pritiska u prostoriji bila, mozda ti je posle tushiranja posle treninga ushla voda u uvo, mozda...
koji si trening radio, jesi li se preopteretio, daj malo detalja...
meni se nikad to nije desilo, ali mi se deshava da mi posle jacheg treninga skochi temperatura malo i da mi bude muka... posebno posle treninga nogu... al to je vec relativno normalna reakcija na jak trening...

Meni bi trebala mala pomoc od nekog malo iskusnijeg sa ovog foruma oko nekih vezbi. Ja sam pre 4 meseca posao u teretanu zbog jednog razloga, stvarno imam uzak rameni pojas i do pre mesec dana sam imao spustena ramena. Konstitucija mi je najblaze receno, slaba. Ako bi neko od vas iskusnijih mogao objasniti nekoliko najboljih vezbi za SIRENJE ramena (il kako se to vec kaze) i za nabijanje (ja kazem kugli ili lopti posto neznam kako se to strucno kaze) na ramenima i uopste za ramena kakav bih trening trebao da radim i koliko puta nedeljno da ne “preopteretim” misice na ramenima posto cujem da je i to moguce. Do sada sam stvarno uspeo da ih podignem i dobijem misice ali to nije dovoljno.
Unapred zahvalan na odgovoru.

hmm...da bi dobio tu 'loptu' na ramenima, potrebno je da u tom delu tela, tj ruke imash dosta mali %bf, da bi ono doshlo do izrazaja. e sada kolika ce velichina te 'lopte' biti, zavisi od tvoje mase odnosno velichine genrealno, a i jedno i drugo (i masa i %bf) zavise od tvoje ishrane.
shto se tiche treninga ramena, za rekreativca je sasvim dovoljno jednom u 5 ili jednom u 7 dana da ih radish... i to najcheshce prednje rame najvishe pogodish kada radish vezbe za grudi, kao shto su bench press (sve varijante) kao i potisak buckama, i (bar shto se mene tiche) to je dovoljno za prednje rame, a srednje i zadnje, radi kad radish ruke ili noge, ne znam koji split praktikujesh (ako uopshte koristish split program), i to bi trebalo da bude ok... naravno, trebace mnogo vishe od 4 meseca da od bezoblichne mase postane neshto...samo strpljivo :)

Pa do sada sam prilicno uspeo da popravim stanje u ramenima ali mi to nije ni izbliza dovoljno. Iako sam uspeo donekle da uradim ramena i dalje ostaje problem sa prosirivanjem ramena, tj ramena se nabijaju ali sirina ostaje ista pa to izgleda prilicno glupo. A posto sam ja pocetnik trebao bih da imam nekakav program ishrane ali ga nemam. Kakav bi program trebao da imam s obzirom da mi hvali masa, i to poprilicno. "specifikacije" su mi slidece:) :
Visok sam samo 178 i imam 175kg. Eh sada kada bi mi rekao koliko cega treba da jedem bilo bi super:D
I jos nesto, zanima me da li smem da uzimam nekakva pomagala, proteine i sl. samo kao pomoc, nesto male jacine da bih uspeo da dobijem masu koju mogu da obradim, ali da nije nesto jako kao creatin, glutamin i sl. a i da nema kasnije nekakvih posledica?

pretpostavljam da si mislio 178/75 :)
pazi, precheshljaj malo ovaj forum ovde pishe o ishrani, a takodje pogledaj malo i druge forume (nadji u googlu, ili mi poshalji pp), gde je to poprilichno detaljno objashnjeno.
sama ramena ne mogu mnogo da se 'proshire' jer konstitucija, tj skelet ti je takav kakav je, i on se ne moze mnogo menjati... posebno ako si stariji i vec uveliko zavrshio sa rastom i tako to... jedino shto mozesh je da nabacish mishicnu masu na to, al ne ochekuj da ce ti ramena biti ne znam ni ja kolko ogromna... al ce svakako biti poboljshanja :)

Da, izvini, 75 ne 175:)
Svestan sam da ne mogu mnogo prosiriti ramena, ali bih zeleo da probam da ih popravim koliko je to moguce. Samo nisam profi bilder:) pa ne znam sta i kako idu vezbe i ishrana. Procicu kroz forum pa ako nesto nadjem bice super. Jedino mi to za proteine i ostale preparate nije jasno, da li ima nesto sto mogu da koristim bez posledica. Npr taj creatin je chisto sranje ako prestanes sa treninzima a i 'znojis" se kao da imas 150kg pa si jos i trcao:D

pa znash kako... nijedan suplement ne chini chuda... kreatin ima svoje prednosti i mane... kao i svoje razne oblike sa nekim drugachijim svojstvima... ali ako prestanesh da trenirash i nastavish da jedesh junk food, sav trud koji si ulozio ce nestati... tako je, ne samo sa telom, vec sa svime shto ne odrzavash kako treba...
za pochetak, prvo sredi ishranu i trening, pa tek onda suplemente... oni su tu samo kao mala ispomoc... ne chine chuda :)

Tekst je preuzet,nije autorski,mrzelo me da kucam.Nadam se da modovi nece zameriti.

Methandrostenolone(dianabol,naposim )5 mg/tablete 100 tableta u bocici, ili 10 tabela po 5 mg u tabli . Ovo je originalni oralni steroid koji 1956. razvio Dr. John Ziegler u saradnji sa CIBA laboratorijama. Ovo je prvi steroid koriscen od strane Americkih sportista. Daleko je najpopularniji steroid. Zastitno ime Dianabol napusteno je pre otprilike 5 godina, jer je FDA zakljucila da ga koriste iskljucivo sportisti. Ime ovog preparata je zamenjeno opstim nazivom methandrostenolon. Iako ga Americke laboratorije vise ne proizvode, on je najpopularnija i najtrazenija supstanca na crnom trzistu svih vremena. Dianabol je veoma androgen i anabolican, i daje odlican prirast snage i mase. Povecava izdrzljivost i stvaranje glikogena. Losa strana su mu sporedni efekti. Dosta je toksican za jetru, i lako aromatizuje cak i u manjim dozama. Kombinacija sa Nolvadexom moze resiti neke od ovih problema. Retencija vode i poviseni krvni pritisak su takodje dosta cesta pojava. Zbog konverzije u DHT cesto daje izrazene akne. Ocigledno je da ovo nije steroid za postizanje definicije, vec se koristi za brzi porast velicine i snage. Treba ga izbegavati u vecim dozama i duzim ciklusima trajanja(ne duze od 6 nedelja). U oralnoj formi kod muskaraca popularne su doze od 15 - 50 mg dnevno, kod zena 5-10 mg dnevno.

izvor: http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php?topic=234.msg48298

Poslednja izmena:
Pravilna upotreba Creatine+Whey bi za tebe bila dobitna kombinacija,naravno spartanski trening + zivotinjska ishrana.Meni je ok Dymatize-ov creatine monohidrat,naravno sve je individualno.S' obzirom da treniras 6 meseci,mislim da je rano za AS.Razmisli dobro pre nego sto se upustis u to,to se koristi posle par godina treninga kada napretka vise nema.Znam da je jeftino,200 tableta kosta kao 500 gr Creatine-a,ali sporedne pojave mogu biti katastrofalne,ostecenje jetre,bubrega,akne,etc...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back