Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace ja imam jedno pitanje...idem u tertanu bas ozbiljno 3 meseca, a pravilnu ishranu imam oko mesec i po...unosim oko 500g kvalitetnih UH, oko 140g proteina animalnog porekla( 50g su iz wheya), oko 50g proteina neanimalnog porekla i dnevno oko 30-40g glutamina...a imam 100kg, a pri tome jedno 5-6 kg viska na 192cm i imam 22 godina...e ja kada sam krenuo npr iz ravnog potiska sa klupe za grudi sam gurao sam 90kg 5-6 puta odnosno 100kg 2-3 puta...sada sam zakucao na 100kg 4-5 puta i ne mogu da se maknem sa toga vise od mesec dana...a realno koliki sam trebalo bi da guram barem 130kg keca. Napredovao sam i u drugim vezbama poprilicno, ali sam ovde skroz zakucao...pretpostavljam da mi veliki udeo energije ide i na program za skocnos i eksplozivnu snagu nogu(AIR ALERT III) sada sam u 7-oj nedelji...jel ima neko neki savet? Hvala i pozz svima!

Pa ono npr radim ravni potisak, pa kosi ili kontra kosi ili propadanja sa opterecenjem, i tu 2 serije da otkazem, a kada guram gledam da imam dobru tehniku i bacam ga na triceps, tj da mi se laktovi ne sire i da mi ne ide na rame...a potisak za rame iznad glave guram 65kg 8-10 puta...radim grudi ledja i ramena ruke....triceps npr potisak iznad glave mogu 8x18kg...ono ne znam...mada je smor kada zakucas tako rano...bas...

Inace ja imam jedno pitanje...idem u tertanu bas ozbiljno 3 meseca, a pravilnu ishranu imam oko mesec i po...unosim oko 500g kvalitetnih UH, oko 140g proteina animalnog porekla( 50g su iz wheya), oko 50g proteina neanimalnog porekla i dnevno oko 30-40g glutamina...a imam 100kg, a pri tome jedno 5-6 kg viska na 192cm i imam 22 godina...e ja kada sam krenuo npr iz ravnog potiska sa klupe za grudi sam gurao sam 90kg 5-6 puta odnosno 100kg 2-3 puta...sada sam zakucao na 100kg 4-5 puta i ne mogu da se maknem sa toga vise od mesec dana...a realno koliki sam trebalo bi da guram barem 130kg keca. Napredovao sam i u drugim vezbama poprilicno, ali sam ovde skroz zakucao...pretpostavljam da mi veliki udeo energije ide i na program za skocnos i eksplozivnu snagu nogu(AIR ALERT III) sada sam u 7-oj nedelji...jel ima neko neki savet? Hvala i pozz svima!

isuvise UH,znaci,PRETERANO! sta ce ti 500gr UH?! na definiciji se unosi manje UH i masti,a vise proteina...proteine povecaj,a UH obavezno smanji,najbolje ti je da radis rotaciju UH...unosis nisko UH,i npr vikendom radis punjenjenje,tada mozes 500gr...
;)

isuvise UH,znaci,PRETERANO! sta ce ti 500gr UH?! na definiciji se unosi manje UH i masti,a vise proteina...proteine povecaj,a UH obavezno smanji,najbolje ti je da radis rotaciju UH...unosis nisko UH,i npr vikendom radis punjenjenje,tada mozes 500gr...
;)

Pa ja ocu snagu da nabacim sada a ne definiciju...bilo bi mi malo ispod 5g UH po optimalnom kg telesne mase...samo bih trosio proteine kao gorivo umesto kao gradivnu materiju, lako je meni da izgubi masti, problem je da podignem vise! Inace ovo sa 5-6g UH su mi mnogi savetovali a izmedju ostalog i Pedja Petrovic...samo sto je on rekao da unosim 2-2,5 g proteina po kg telesne mase odnosno preko 200g dnevno...ja mislim da je to malo bolesno i da je bacanje para..na kraju krajeva to mogu samo praskovima da uradadim jer stvarno ne mogu toliko hrane da pojedem iako sam skoro uvek gladan...

Pa ja ocu snagu da nabacim sada a ne definiciju...bilo bi mi malo ispod 5g UH po optimalnom kg telesne mase...samo bih trosio proteine kao gorivo umesto kao gradivnu materiju, lako je meni da izgubi masti, problem je da podignem vise! Inace ovo sa 5-6g UH su mi mnogi savetovali a izmedju ostalog i Pedja Petrovic...samo sto je on rekao da unosim 2-2,5 g proteina po kg telesne mase odnosno preko 200g dnevno...ja mislim da je to malo bolesno i da je bacanje para..na kraju krajeva to mogu samo praskovima da uradadim jer stvarno ne mogu toliko hrane da pojedem iako sam skoro uvek gladan...

aha..sorry,ja sam te skapirala da juris defku,ti rece da imas par kg viska,pa zato... :)

da,pa to sam ti i ja rekla,proteine obavezno povecaj... :D
pa trudi se sto vise mozes iz hrane,jedi na silu,sta da ti kazem .. :lol: whey bi trebao samo da ti malo dopunjuje proteine iz cvrste hrane... :)

hmmm...ako si doshao do zastoja u treningu, onda treba promeniti nachin treninga, tj shokirati mishic!!!
e sad... ono shto bih npr mogao da te posavetujem da probash sa benchpressom, je negativna faza...
odnosno nadji 2 druga da ti pomognu...ako ti je max izbachaj 100, stavi na shipku recimo 130... pa radi samo negatvan deo vezbe, odnsno sam, polako spushtash teg do grudi, a nek ti drugovi pomognu da ga podignesh, i tako radi neko vreme... pa onda probaj da sam izbacish prvo 105-110... pa vidi kako napredujesh...
inache ja imam 100kg (ali i dalje dosta bf-a), i npr nikada na treningu svom nisam izbacivao vishe od 70... verovatno bih mogao...ali jednostavno nisam ni pokushavao... prvo, radim sam, a smor mi da cimam druge da prekigaju svoj trening da bi mi pomagali, drugo imam problem sa ramenom, trece, za moje potrebe koje imam, 8-10 izbachaja sa 60 tempo 4020 mi veoma prija, i dovoljno je dobar da osetim mishic kako radi... tako da shto se tiche kolko mozesh da izbacish iz benchpressa... osim ako nisi powerlifter... ne bi trebalo previshe da te opterecuje :-)))

shto se tiche unosa proteina... hmmm... moram ti reci da Pedja uopshte nije preterao kad ti je rekao 2-2.5 na masi, ako ne koristish ass... btw... ja izvuchem na definicji na 100kg, oko 180g proteina iz hrane, a samo 25-30 (kolko vec ima u merici) iz Whey-a, samo u pwm-u... jer masu gradish proteinima, ne UH :)

shta da ti kazem....nadam se da ti je ovo pomoglo malo...
ja sam imao pozitivno iskustvo sa 'negativnom fazom' dodushe kad su u pitanju zgibovi (pomognu mi da se dignem, pa se sam spushtam veoma polako...), i ima prilichno dobar napredak. dodushe sad sam na pauzi zbog ramena tog... videcemo kako ce biti kad opet krenem uskoro :)

Hvala! Probacu! Javljam ovde sta sam uradio i koliko dizem za mesec dana, a inace zakucao sam samo na toj vezbi, sve ostalo povecavam, zgibova sam npr 4-5 u seriji a sada 7-8...mada mislim da cu i tu uskoro da zakucam :) al cu onda to sto si rekao, teg medju noge i da se spustam samo :) inace znam da treba uvek menjati trening i pogadjati misic iz razlicitih uglova i sa razlicitim brojem ponavljanja do otkaza...uzivajte i trenirajte!

Evo i ja da kažem nešto o vežbanju.Imam 43 i od 10. sam u fudbalu a zadnjih 19 god.redovno sam u teretani pored fudbala.Visok 184 i 85 kg.Od prvog treninga u teretani nisam povećao kilažu jer sam uvek trenirao za snagu i brzinu.Nikad nisam nikakve suplemente uzimao i ne sviđa mi se što se puno priča uopšte o tome jer mladi vrlo često uz te priče pređu i na hemiju što je najgora stvar.Pa ja znam lično dečka koji je izgledao sasvim prosečno i onda je počeo da uzima hemiju od neke hem.laboratorije koja mu je plaćala da bude zamorče i za 6 meseci se naduvao kao kompresor.To nije nikako zdravo i to vam ne treba.Pošto sam sticajem okolnosti pored N.Sada bio zbog posla i u teretanama po BG i Pg i napolju svašta sam video ali mi se često dešavalo da me nabildovani ogromni momci začuđeno gledaju kad radim npr.zgibove sa prslukom od 12kg.bez problema po 10 ili propadanja na razboju sa prslukom po 20 kao od šale a ja sasvim prosečne građe sa nekom normalnom definicijom.Nikad nisam radio sa težinama većim od moje a u suštini zadnjih 10 god.ne radim ni preko 60 ali puno vežbi a između njih puno trbušnjaka i puno preskakanja konopca.Džabe da dižeš i 150 u benču ako ćeš posle te serije od nekoliko ponavljanja da sediš 10 minuta i da gledaš a ja za to vreme odradim ne zna se koliko serija i gola sam voda.Zbog svega ovoga se malo zapitajte oko tog uzimanja hemije i raznih sranja i dizanja neke velike težine jer ne znam šta će da radi sa tom nazovi snagom ako ne može ni da se okrene kao čovek a kamoli da potrči ili da radi propadanja sa prslukom.Nemojte me pogrešno shvatiti jer ne želim nikoga da uvredim niti mislim da sam ja pametan a drugi glupi već samo želim da kažem da se sve to može postići samo vežbanjem.ja sam se bar uvek trudio da u raznim teretanama pokažem drugima ako ih vidim da rade pogrešno a toga ima puno jer treneri po teretanama ne obraćaju puno pažnje na svakog vežbača .Sretan rad svima i pozdrav

imash poprilichno impresivne rezultate za osobu koja je zashla u petu deceniju... i to je svakako za pohvalu (za razliku od mnogo ljudi koje znam, koji imaju i manje, a izgledaju i ponashaju se kao da imaju 80...).
No, ono shto bih ovde naglasio, OGROMNA je razlika izmedju SUPLEMENATA i tzv HEMIJE odnosno AAS i ostalih slichnih stvari...
Nachin ishrane, nachin treninga, upotreba suplemenata ili steroida, u mnogome zavisi od krajnjeg cilja dotichne osobe... to shto neko ima poprilichno veliku mishichnu masu ne znachi da ima srazmernu snagu... kao shto si rekao, tvoji mishici izvlache mnogo vishe na nekim vezbama nego neki ljudi koji imaju vecu mishicnu masu od tebe.
Ja nisam pristalica previshe suplementata kao shto su NO Boosteri, i slichne stvari...
Moja suplementacija se sastoji iz jedne merice Whey-a posle treninga, velike kolichine BCAAs, i velike kolichine Omega3 fish oila, i ZMA (to je vec egoztika koju sam priushtio sebi :) )... sve ostalo smatram da mi je nepotrebno (posebno sa moje finansijske tachke gledishta :) ).
A AAS su potpuno druga stvar, i to ko ima zelju i volju da koristi, kao i za sve, preporuchujem da se veeeeeoooomaaaa dobro informishe o tome, pre nego shto i pomisli bilo shta praktichno da uradi...

Stvarno mi ne pada na pamet nista..idem 10god u teretanu i jedino sto kosarkasi rade na skocnosti sa opterecenjem..znaci cak ni to ne smeta..zavisi kakve si gradje visina-tezina..i ja licno ne volim preterivanje..da ono bude kao krupno..masno..misicavo..nego izdefinisano..da se sve ocrtava..za to ti je dovoljno sklekovi..zgibovi..propadanje i no1 trbusnjaci..malo ubacis veslanje..i ne znam da li vozis bajs za noge..radi sa budzicama od 5 kg letenje i biceps za pocetak..bendz ce vremenom doci i ne moras odma na njega kao vecina koja se budzi;)

A odakle si ti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back