Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e oce mi neko kaze za soju..moji ortaci koji treniraju odbojku, kiks box pre treninga u skoli kupe soju i jedu..sad znam da je soja puna proteina itd al na krstarici na zdrawlju je preporucuju za dijetu..pa jel se od toga goji ili mrsawi? jel da je jedem ili ne..posto ocu da nabacim koju kilu...a ne bi proteine..

e oce mi neko kaze za soju..moji ortaci koji treniraju odbojku, kiks box pre treninga u skoli kupe soju i jedu..sad znam da je soja puna proteina itd al na krstarici na zdrawlju je preporucuju za dijetu..pa jel se od toga goji ili mrsawi? jel da je jedem ili ne..posto ocu da nabacim koju kilu...a ne bi proteine..

Pazi soja ti je zamena za meso nije losa ima dosta proteina, ali pre bi ti preporucio da jedes ribu, ipak je riblje meso najkvalitetnije!!!

Tacno tako. Soja nema kompletan protein (vrsta proteina koja sadrzi esencijalne amino kiseline koje su potrebne telu za rast) i svakako to je veoma jadna vrsta proteina ona koju ne biste zeleli da unesete u sebe. Mozda ima veliku kolicinu proteina ali od toga organizam malo iskoristi i naplacuje organe za to. Soja osim sto ima tako puno loseg proteina ona blokira apsorpciju kalcijuma, magnezijuma i gvozdja, takodje posto blokira kalcijum povecava potrebu vitamina D organizmu. Tako da je bas i ne bih nazvao nekom zamenom.

Drugim recima, treba je izbegavati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back