Sky Unit
Zainteresovan član
- Poruka
- 273
Recimo u Ljubljani prvo uče Javu a u Mariboru su skoro zamenili C++ za C#. Zašto? Jer je to praktično. C++ dolazi na red drugu godinu i samo tu godinu da se upoznaju sa stvarima na detaljniji način ali sve ostaje na upoznavanju. Prosto zato da ne gube vreme učeći razne praistorijske jezike kada se to ne traži danas u svetu. Time is money. Koncept nauče za godinu dana a posle šljakaju ono što je danas najpopularnije i ja se slažem sa time.
Zašto je lakše? Zato što je lakše. Napiši dve identične GUI aplikacije, jednu u C++ a drugu u C# pa vidi koliko koda i vremena trebaš za jednu a koliko za drugu. Šta je efektivnije?
OP kaže da će malo da čačka, znači on hoće da nauči programiranje kao hobi a ne da živi od toga pa nema potrebe da trpi Isusove muke kada je tu elegantnije rešenje. Ali to je samo moje mišljenje, ja nisam rekao da je to što pišem da je 100% tačno i da je to neki "holy grail". Naravno, svako ima drugačije pristupe i svaki je dobar na svoj način.
P.S. Čini mi se da C++ tone u zaborav. Polako ali sigurno. Naravno to je ipak neka osnova koju smo svi mi učili i tu će i dalje ostati kao što je do sada Pascal ali ne vidim praktične prednosti C++a u odnosu na .NET jezike. To se može jasno videti na berzi poslova u inostranstvu kao i kod kuće.
c i c++ nikada nece otici u zaborav.,oni koji se bave pisanjem programa za hardware znaju zasto.
to sto ima manje koda u c# nego u c++ nije nikakav argument realno.