Buve, krpelji i ostala gamad

Trebalo je da joj daš tableticu 21 dan posle prve doze tablete, ne 21 dan posle revakcine. Možeš i Dehinel, mada je za štene bezbedniji Soltrik sirup iz humane apoteke ili Banmint, Vitamint ili neka druga pasta iz vet. apoteke.

Pa tad jos nije bila kod mene, mozda joj je odgajivac dao. Reci ti meni, kad jos treba da joj dam tu tableticu da se konacno resi tih glista?

Pa tad jos nije bila kod mene, mozda joj je odgajivac dao. Reci ti meni, kad jos treba da joj dam tu tableticu da se konacno resi tih glista?

e, nikad se pas nece "konacno rijesiti" glista
sta hocu da kazem; psu moras periodicno tipa na 6 mjeseci
davati turu lijeka protiv glista
ili kad primjetis da je
- dobio buvce (jer gdje su buvci tu su i glistatji...)
- da ima parazita u stolici
- da ima promjena u stolici tipa proliv, zatvor...cesto...konsultrias se s vetom, takodjer
...
sustina price je da psa ili bilo koju drugu zivuljku ne mozes "zauvijek" ocisiti od parazita, ali
mozes povesti racuna o njegovom i svom zdravlju... : )

Ok, hvala na odgovoru, dok je jos stene davacu joj jednom mesecno tableticu posle cu smanjiti na dva meseca, pa na sest itd...

e, nemoj psu davat jednom mjesecno tabletu
osim ako bas nisi odlucila da je ubijes!!!

sad si je ocistila
daj joj opet za 6 mjeseci i sve ok
i bojim se da me nisi razumjela; kad kazem da ne mozes
psa ili bilo koju drugu zivotinju zauvijek ocistiti od parazita
mislim na mogucnost da ih opet zapati...
(zato ce ciscenje od unutrasnjih parazita i obavlja periodicno;
ovisno o navikama zivotinje - gdje zivi, kako zivi, sta jede...)
kao i na to da od toga ne treba praviti dramu...: )

bayerov cena 1500 din

Mislim da ce pas da prezimi napolju ipak :mrgreen: Hvala na informaciji :D
Nasao sam temu o buvama i prenosim par postova o buvama :hahaha:

Ama necesh lizati pod, valjda...samo po podu onako prskash...mozesh fajtalicom za vesh...i obavezno dobro operi ruke i posudu kojom cesh prskati, ali je najbolje da je posle bacish, ili ostavish za sledeci put.

Normalno da ne planiram da jedem sa poda,ali jedna mi je stvar nelogicna.S jedne strane tolika predostroznost, pranje ruku posle prskanja, bacanje posude,itd, a sa druge strane lagano prskanje, svuda po kuci.Pa moja macka se penje po foteljama i krevetim po ceo dan, gde cu da prskam pod, pa macka sapama taj otrov sa poda da prenosi po namestaju.Hvala, Margo tebi na savetu, al to mi je potpuno nerealno.Ja otrov na pod,macka gazi po podu, nocu se penje i spava kod mene na krevetu, sa sve tim otrovom na sapama.Jel ima neko stvarno primenljivo resenje?

Margott

koji si ti lik...pa jel chujesh da imam i ja psa, kazem prskala sam kucu...nije strashno da dodje u kontakt s rukama, ali sam mislila na usta i ochi...drugo, mozesh jedan dan bash i da zatvorish sobu u kojoj se spava kako se machka ne bi shetala po jastucima...nadam se da ti machka ne spava medju tanjirima...poshto sve treba da ti se crta..

:hahaha:

Mislim da ce pas da prezimi napolju ipak :mrgreen: Hvala na informaciji :D
Nasao sam temu o buvama i prenosim par postova o buvama :hahaha:
Ama necesh lizati pod, valjda...samo po podu onako prskash...mozesh fajtalicom za vesh...i obavezno dobro operi ruke i posudu kojom cesh prskati, ali je najbolje da je posle bacish, ili ostavish za sledeci put.

Normalno da ne planiram da jedem sa poda,ali jedna mi je stvar nelogicna.S jedne strane tolika predostroznost, pranje ruku posle prskanja, bacanje posude,itd, a sa druge strane lagano prskanje, svuda po kuci.Pa moja macka se penje po foteljama i krevetim po ceo dan, gde cu da prskam pod, pa macka sapama taj otrov sa poda da prenosi po namestaju.Hvala, Margo tebi na savetu, al to mi je potpuno nerealno.Ja otrov na pod,macka gazi po podu, nocu se penje i spava kod mene na krevetu, sa sve tim otrovom na sapama.Jel ima neko stvarno primenljivo resenje?

Margott

koji si ti lik...pa jel chujesh da imam i ja psa, kazem prskala sam kucu...nije strashno da dodje u kontakt s rukama, ali sam mislila na usta i ochi...drugo, mozesh jedan dan bash i da zatvorish sobu u kojoj se spava kako se machka ne bi shetala po jastucima...nadam se da ti machka ne spava medju tanjirima...poshto sve treba da ti se crta..

:hahaha:

Sto je to toliki problem?

Neostomosan, ampule...nema efikasnije.

Ali samo do prvog kvašenja. Pa ko preživi, pričaće.

Ima efikasnijih preparata u veterinarskim apotekama, a povoljnijih od ovoga o čemu piše Lavica, spot-on se resorbuju sa kože tokom 48h od aplikacije na psa (nama je bio super Duowin, za srednjeg psa poput zlatnog retrivera bi bio možda oko 800 dinara) i posle si miran par meseci od buva i krpelja.

Ali samo do prvog kvašenja. Pa ko preživi, pričaće.

Ima efikasnijih preparata u veterinarskim apotekama, a povoljnijih od ovoga o čemu piše Lavica, spot-on se resorbuju sa kože tokom 48h od aplikacije na psa (nama je bio super Duowin, za srednjeg psa poput zlatnog retrivera bi bio možda oko 800 dinara) i posle si miran par meseci od buva i krpelja.

A zasto samo par meseci? Otkud znas da imam zlatnog retrivera? :per:

A zasto samo par meseci? Otkud znas da imam zlatnog retrivera? :per:

Pa zato sto ako procitas par postova unazad mozes naici i na ovo:
e, nikad se pas nece "konacno rijesiti" glista
sta hocu da kazem; psu moras periodicno tipa na 6 mjeseci
davati turu lijeka protiv glista
ili kad primjetis da je
- dobio buvce (jer gdje su buvci tu su i glistatji...)
- da ima parazita u stolici
- da ima promjena u stolici tipa proliv, zatvor...cesto...konsultrias se s vetom, takodjer
...
sustina price je da psa ili bilo koju drugu zivuljku ne mozes "zauvijek" ocisiti od parazita, ali
mozes povesti racuna o njegovom i svom zdravlju... : )

Uvek postoji mogucnost da ce ih ponovo dobiti, bilo da su gliste, buve...
Znaci das mu tu dozu, za mesec ili vec koliko dana, pa to traje mesec ili vise dana.
Ne moras posle stalno da mu stavljas to, ali ja mislim da je najbolje radi prreventive ili ogrlica ili tako na neki period.

Da li sam dobro razumela,razredite 1:5 regeneratora u bocicu sa raspskivacem i to ima efekat kao onaj sprej za rascesljavanje?
Imam sampona za jos jedno kupanje,nadam se da ce roba uskoro stici.
Ova dva divna dana skoro nismo ulazili u kucu i ... negde smo pronasli buvu.:azdaja:
Kupila sam Frontline ampulu.Okupala ga i planiram da mu veceras stavim iza vrata.
Kakva su vasa iskustva sa buvama? Negde sam procitala da je dejstvo ampule mesec dana , a na jednom sajtu -dva meseca????

Ja za Popi koristim frontline sprej, posto sam to kupila cim sam je uzela, nista drugo nije smelo stencima,i mislim da mora da prodje 2 dana od kupanja i isto tako da se ne kupa i ne kvasi naredna 2 dana ,ali proveri to, nisam sigurna.
Sto se tice kozmetike otisla je gaga danas u setnju na tu stranu ,pa ce javiti da li ce biti sampona uskoro ako nece,ja cu poruciti na drugoj strani.:bye:

Pa ,onda da sacekam sa Frontline -om? Procitala sam da se nakon nanosenja ne sme kvasiti 48 h , ali njegova je dlaka sada suva, kupala sam ga oko 16h.Sad ne znam da li da sacekam , za svaki slucaj.
Slognula sam se kad mi rekose cenu ampule Frontlin-a, da li se vise isplati sprej ,da znam za ubuduce?

Kamenicvete ,u pravu si za kupanje i Frontline. Evo sta pronađoh.
PRAVILNA UPOTREBA Frontline
1. Držite pipetu uspravno. Prelomite je u gornjem delu.
2. Razmaknite dlaku između lopatica tako da koža postane vidljiva.
3. Postavite vrh pipete na kožu i iscedite ceo sadržaj pipete pravo na kožu (bez dlaka).
Frontline® primenite na suvu kožu. Životinje 48 sati pre i 48 sati nakon tretmana ne bi trebao kupati. Vrlo je važno primeniti Frontline® direktno na kožu što postižemo dobrim razmicanjm dlake.
Možda ovo nekome zatreba.:rtfm:

Najbolje idite kod veta da vidite kako on to radi ili ako imate nekog ko je to vec stavljao, a onda stavljajte i sami. Nema velike filozofije u tome, stavi se za cas posla.
Pazite gde kupujete frontline, jer se kod nas u nekim pet shopovima moze naci i "kineski" koji zna da napravi alergijsku reakciju (imala sam taj problem).

FL je prevaziđen, buve su mu još pre više godina savladale barijeru. :thumbdown: Za Gizma sam poslednjih godinu, možda godinu ipo kupovala Virbac-ov Duowin i bila sam zadovoljna, a vidim da ima i nekih Bayer-ovih spot-on preparata koji deluju čak i na gliste, dok mačkari (mačke su još osetljivije čak i od vaših toy kucova) kao najbezbedniji proizvod preporučuju Arpalit neo penu. Svakako, ima tema o tome na Pomoć, savet, nega.

Back