Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Samleo je crni i kajenski biber i dodao so. pa time natrljao meso.
U medjuvremenu sam saznala da je kajenski biber zapravo mešavina mlevene ljute Caen paprike sa mlevenim biberom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samleo je crni i kajenski biber i dodao so. pa time natrljao meso.
U medjuvremenu sam saznala da je kajenski biber zapravo mešavina mlevene ljute Caen paprike sa mlevenim biberom.
Neko te je slagao. Kajenski biber je baš biber, crvenog zrna, ljući i specifičnog mirisa. Eno imam punu teglicu. Inače mlevene bibere svih vrsta pravi kulinari zaobilaze.U medjuvremenu sam saznala da je kajenski biber zapravo mešavina mlevene ljute Caen paprike sa mlevenim biberom.
Pu, pu, pu...daleko bilo da butkice zaboravim! Samo mi se na ovu mrazinu složila gomila obaveza!Kolega,dugujes ovde odgovor za dimljenje vesalica...i butkica)
Kako bre da butkice zaboravis?![]()
Pu, pu, pu...daleko bilo da butkice zaboravim! Samo mi se na ovu mrazinu složila gomila obaveza!Eto me ćim prije!
Neko te je slagao. Kajenski biber je baš biber, crvenog zrna, ljući i specifičnog mirisa. Eno imam punu teglicu. Inače mlevene bibere svih vrsta pravi kulinari zaobilaze.
Da ne ostavim priču nedovršenu. I kajenski biber ima samo crveni omotač, samleven dobija nešto svetliju boju od crnog sa lakim primesama crvene korice. Onda se neki prevarant dosetio da u tako mleveni dodaje papriku zbog boje? Rezultat je što se tiče ukusa katastrofa, ali većina onih koji prvi put probaju misle da je to to. Inače da ponovim, pa makar bio i dosadan. Ne kupujte i ne koristite mleveni biber (ako baš ne morate). Biber i u zrnu kako god ga čuvali puno gubi stajanjem. Mleveni je već posle nekoliko dana za bacanje, a oni koji u kesicama stoje u rafovima mesecima samo kvare ukus hrani. Ne budite lenji, meljite sami pred upotrebu.
Znam da postoje razne vrste bibera, crveni, beli. Za caen nisam znala da je crveni.
Hvala za info
Teška vremena kolega, ne pratiš druge postove? Zorom kukuriči budi, ceo dan rmbaj...Uostalom prouči malo materiju o teškim ženskim stradanjima tokom dana. Naježio sam se prosto, samo što mi suze ne grunuše. Eno jedna od kokica tek malopre uspela da se rastane od kompa, valjda kraj leđa utrnuo od celodnevnog rmbanja. Užas!!!Nista od ovog Espanola,ne postizava.)
Ako tražiš pomoć šta sa butkicom i kupusom evo ti jedan savet ili recept.
Operi butkicu, skini nekoliko listova sa glavice kupusa 5 do 8 ne vieše i uvi butkicu u te listove. Poulju posudu koja može da ide u rernu, stavi uvijenu butlici, okolo poredjaj par oljuštenih krompira (nemoj ih seći nek ostavu celi) nali vode, poklopi i stavi u rernu koja je zagrejana do 240 stepeni. Smanji pemperaturu i neka ti se krčka, to znači da ne bude pretopla rerna oko 150-180 stepeni. Potrebno je oko 4-5 sati da se tako krčka dok voda ne uvri i dok se meso ne skuva.
Ako si gurman ovo ti je prava stvar. Pa javi šta je bilo.
Sajtarija, mozes i sa obicnom serpom ili nekom djuvecarom ( tepsijom) umesto vatrostalne cinije, samo umesto poklopca serpu zatvori aluminijumskom folijom i mozes cackalicom izbusiti foliju na dva-tri mesta. Mada, ako si gurman, kupi na pijaci tavu i spremaj u njoj, ukus je neprevazidjen.
Ako tražiš pomoć šta sa butkicom i kupusom evo ti jedan savet ili recept.
Operi butkicu, skini nekoliko listova sa glavice kupusa 5 do 8 ne vieše i uvi butkicu u te listove. Poulju posudu koja može da ide u rernu, stavi uvijenu butlici, okolo poredjaj par oljuštenih krompira (nemoj ih seći nek ostavu celi) nali vode, poklopi i stavi u rernu koja je zagrejana do 240 stepeni. Smanji pemperaturu i neka ti se krčka, to znači da ne bude pretopla rerna oko 150-180 stepeni. Potrebno je oko 4-5 sati da se tako krčka dok voda ne uvri i dok se meso ne skuva.
Ako si gurman ovo ti je prava stvar. Pa javi šta je bilo.
Rekoh da ću podnijeti izvještaj , pa onda ovako ....
Meso je bilo dobro ( dobra Ti je ova finta sa umotavanjem butkice) , ali je kupus bio posan i drvenast ......
Krompir je uzeo svu masnoću ( znao sam da ulje ne može biti primar )
Dalje , paradajz( iz zamrzivača) je dao notu slatkoće koju djeca nisu mogla da ne primjete..
Elem , upropastih ovogodišnju posljednju butkicu ....
Finta je kupus , meso je posljedica , nisi mi pomogla , ali hvala svakako na savjetu ...