"Burek mora da je iz Niš, kupuje se na četvrtinu, jede se s prsti"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja volim Niski i u jednoj staroj pekari u Aleksincu burek...ali je sav u sitnim korama nema tvrdih kora, sir nabavljaju samo na jednom mestu , a taj juznomoravski kraj ej poznat po punomasnom siru , dok Krusevac recimo pravi sir od obranog mleka , nije los za mezetluk, narocito leti , uz paprike i paradajs...nije masan....a odvojeno mladi kajmak, ne isti obrok...

Tako da sam za burek koji je zut, sitnih korica, masan po koricama gore i dole, iznutra normalan, ne bas toliko masan kao ovaj na slici u papiru ,omasti papir ali ne toliko da se papir cepa...
Nisam siguran da li je mast ili ulje, jer ja mislim da je ulje...a jeo sam i mastan burek, to se vidi kad se ohladi burek....uljani je dobar i hladan, narocito ovi orginali , Niski ,a ovi od debelih kora mislim da je to tesko pojesti kad je hladno , ili masni pa osetis miris masti...

Inace sam gledao i gorance komsije kako prave burek, ali nisam bio njihov musterija....oni naprave koru koja je 4mx 4m, ogroman sto, i tanke kore, a sto je zanimljivo , pekli su svoje kore...to je danas retkost, a dobro je kad hocete da pravite za decu vocne nepecene rolade....samo nareckate voce malo secera ili bez npr jabuke, visnje, ono sto je sezona, i sve smotate u pecenu koru i date deci dok se igraju , kao uzinu...ali danas se kore sasuse, ne peku se, 1 od 20....pece...
A i skupe su , ne znam zasto....narocito kad uzmem da ove susene ne trose ljudski rad toliko....u poredjenju sa ovim sto sam ja gledao pravim korarima, em rade po ceo dan, em im jeftinije kore...em bolje, em ima i tanje a bolje...ebiga svi hoce audi da voze..

Misliš ovako da prodje kroz masni papir .
1740068527285.jpeg
Ово је тек масно.

To kad ljudi ne jedu nista osim bureka za dorucak pa onda mora burek sa sirom mesom , pecurkama, zeljem, evrokremom, sa cevapima, sa picom, sa keksom, prazan, sa cvarcima, sa spanacem, sa marihuanom, sa rogacem, sa piletinom , sa sardelama i visnjama, i ko zna koja jos kombinacija ima...

A iskreno lako se pravi samo mora te tanke kore...i tu ne verujem u pravilo koje cujem na tv , dve kore pa fil , pa jedna kora, pa ulje, pa dve kore pa fil , pa jedna pa ulje...

Ali sam video na dva mesta to za 2 kore ali burek kore su tanke, to nisu ove od 130 din , te su debele mnogo...duplo tanje...iako se cini da su tanke kad i zapecete, budu tanke u pitama i u baklavama...ali burek je najtanja kora..

Obicno u Nisu drze poslasticarnice, ali ne i burekdzinice....udjes i gledas burek i majstora....jos ako je majstor sa zenom, ...
има и горанаца- калинка, антон ,она пекара коју држе је два брата код булеварске пијаце у улици према школи Д. Радовић(антонови ђаци)...код сво троје изврстан бурек а питице препоручујем
бурек сир,месо,сир-спанаћ остало скрнављење имена бурек

Back