Bura zbog srpskog filma na Sarajevo film festivalu, gradonačelnica traži ostavke

Vrlo malo broj ljudi je bio na Golom Otoku, većina građana nisu imala ništa s tim, niti su poznavali nekog ko je tamo bio. Nije bilo nikakve opozicije niti je neko razmišljao da ruši Tita. Likovi poput Alije Izetbegovića nisu imali ni 10 sledbenika. U Srbiji je od 1945. do 1990. jedino Borislav Pekić bio protiv vlasti, niko drugi nije ni povisio glas.
kako je to bila jaka drzava, srusila se kao kula od karata...

Можемо се расправљати о друштвеном уређењу, правди/неправди, економској развијености, али ако се гледа појам државе као државе, и фактора у међународној заједници, и прва Југославија, а поготову СФРЈ, биле су светске велесиле у односу на све данашње банана републике

Poslednja izmena:
Bumeraj je bio globalna pojava a ne zasluga titoizma. Vi ste inače bili skloni da opšti napredak čovečanstva prikazujete kao ličnu zaslugu.
најјаче како се американци смеју њиховом либералном комунизму

једино у србији су овакви, у хрватској су скоро сви антикомунисти који се клоне тита

nije čudo što su balije najveće uporište našli u komunizmu...primitivno je to, zaostalo, drugačije nije ni moglo biti
ali je i apsurd

jer su bosnje najmanje u drugom sv ratu ucestvovali u partizanskom pokretu, ispod 3 % !!!

cak manje i od slovenaca po procentima...

zato su dali 20 000 u najozloglasenije ss nacisticke jedinice , ostalo u pavelicevo ustasko cvece...

i sad oni partizani :mazi:

ali je i apsurd

jer su bosnje najmanje u drugom sv ratu ucestvovali u partizanskom pokretu, ispod 3 % !!!

zato su dali 20 000 u najozloglasenije ss nacisticke jedinice , ostalo u pavelicevo ustasko cvece...

Da, zanimljivo...u ratu ih nigde nije bilo, a onda iz sveg glasa pJevali druže tito naše rosno cvijeće
Bome nisu se proslavili ni u poslednjem ratu...samo su mogli mučki ubijati žene u decu, a kad im je došla ozbiljna vojska pobi ih general mladić ko zečeve

Uzasno je da se cetnici velicaju u Srbiji , jadno.
Naravno. Treba se ugledati na vas.

6C013597-8921-4892-81A0-61B3F2D324E5.jpeg
BD355CE9-4341-4055-9FCA-724533354B69.jpeg

• Haha
Reactions: PA8
ali je i apsurd

Jesu BRE, borci protiv nacizma, oni jedini.

4C17D89B-4C41-4A98-88A9-F2FA80BDD022.jpeg

Ти си нациста, ханџаровац. Књиге би забрањивао, историју прекрајао, Његоша укидао?
За кога ти навијаш у Горском Вијенцу? За Турке? То је као да у ДСР-у навијаш за Немце.
Наравно то теби није тешко схватити, ви сте терорисали(најблаже речено) бившу православну
браћу и за Турке и Швабе и Немце и Хрвате и Американце... Како књижевно дело које велича борбу за слободу
и мотивише будуће нараштаје да је донесу на крилима бесмртности, може бити негативно.
По теби Срби би требали да одбаце стотине година сопствене историје само да би се ви осећали комотно.
Зашто би ми то урадили? Да ли ћете сутра ратовати за Кинезе ако се Срби сукобе са њима?
Запитај се мало, ко си, шта си, одакле си спао а не одмах у 21-ви век и серуцкање из либералне
демократије као да ти је дедо упражњавао.
Zna se. I šta da kažu o tom periodu? Da se dive svojoj Handžar diviziji?

• Haha
Reactions: PA8
Mislim da deca u Entitetu iz istorije ne uče da je bio II svetski rat,da se dogodio..Taj period su obrisali iz klnjige,istrgli listove.
Zabraniti film o nečemu što se zna,što su činjenice a postaviti spomenik i trućati gluposti i dezinformacije o njemu može da se dogodi samo narodu koji je izgubio kompas,koji živi podanički život,koji je repa bez korena.
Neka im je Bog u pomoći.

Film... neka filma, to je daleko od realnosti. Neko je snimio film, i upotrebio pridev "Srpski". E, pa, da smo država, mi to ne bismo ostavli na miru dok se ne promeni.
Imam još ljude koji me pitaju za Srpski film kad saznaju da sam Srpkinja, kao da je to nešto što mi ovde radimo sve vreme, po navici.
Čekaj... ja iza tih srpskih filmova ne želim da stanem, a Srpkinja sam.
To je film, a ne nešto po čemu želimo da budemo poznati.
To je samo film! Jedan od najodvratnijih ikada!
Nikakve Brozove laži ne menjaju prostu stvar: Draža Mihajlovića je odlikovao Truman za borbu protiv Nemaca. Titoističko svođenje JVuO na “četnike” je samo Jožino prekrajanje istorije. Veliki broj onih koji su sebe nazivali četnicima nije bio ni u kakvom dodiru sa JVuO, na primer Pećančevi kvislinzi, tzv “crni četnici” onda formacije koje nikakve veze sa četnicima nikad nisu ni imale, npr ljotićevci (srpska varijanta nacista, bilo ih ukupno par hiljada al se pokazali, unutrašnjeg neprijatelja uništavali priljeznije od Vermahta) i Nedićeva kukavna “žandarmerija” - sve je pripisivano Draži, po Brozovim instrukcijama.

Mislim da deca u Entitetu iz istorije ne uče da je bio II svetski rat,da se dogodio..Taj period su obrisali iz klnjige,istrgli listove.
Zabraniti film o nečemu što se zna,što su činjenice a postaviti spomenik i trućati gluposti i dezinformacije o njemu može da se dogodi samo narodu koji je izgubio kompas,koji živi podanički život,koji je repa bez korena.
Neka im je Bog u pomoći.
U kom to entitetu? U srpskom su bili protiv Hitlera. Tvoji? Bili kod Francetića? Možda u Handžar diviziji? Znaš, 13. divizija SS ‘Handžar’ je bila sastavljena 100% od Dobrih Bošnjana, Nemci su samo komandovali.

Ili te je iznerviralo što je i američka ambasada bila jedan od pokrovitelja filma? Znaš, i ambasador Hil se slikao pored spomenika.

Ovo je istorija a ne sarajevske basne, Bošnjaka je bilo oko 3% u partizanima, Bošnjani su velikom većinom bili ustaše.

Cudno pitanje ,velicanje cetnika koji su veliki broj zlocina ucinili u istocnoj Bosni i Sandzaku je propaganda najgore vrste da li je taj dogadjaj istina ili nije. Sta bi bilo da se film o ustasama napravi koji su neko srpsko dijete spasili i prikaze u Beogradu.
Prvo su se Bošnjaci svrstali uz ustaše i krenuli i oni da kolju Srbe, posle Francetić i ustaška Crna legija morali da se čiste sa istoka Bosne (uprkos svim ustašiodnim “istorijama” i veličanjima Francetića po mrežama ustaše bukvalno morali da beže odatle) i onda Dobrim Bošnjanima stigne račun. Čisto da se ne zaboravi.

Poslednja izmena:
Izetbegovic me ne interesuje ali nikad covjek nije terecen sa suradnju sa okupatorom osim preko srpske propagande

opšte je poznata činjenica da se Izetbegoviću, nakon što je u martu 1946. godine uhapšen na odsluženju vojnog roka u tadašnjoj Jugoslovenskoj armiji, nije sudilo zbog pripadnosti SS jedinicama, nego zbog pripadnosti organizaciji „Mladi muslimani“. Pripadnicima ove organizacije suđeno je nekoliko puta, ali ne za saradnju sa okupatorom, nego za pokušaj „nasilnog obaranja državnog i društvenog uređenja“ u postratnom periodu.
Mladi muslimani = političko krilo Handžar divizije, a bio je vaš Alija i u esesovskoj uniformi.

Niste ni u partizane ako cemo posteno.
U partizanima ih je bilo daleko najmanje. Mnogo više u Handžar diviziji i po lokalnim ustaskim formacijama koje su klale više nego Francetićevi “regularni” ustaše. Ljudi s “terena” su vodili one što dođu i određivali ko će biti zaklan na licu mesta a kog da šalju u Jasenovac.

Back