електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.189
zamisli nema ih ni u Hrvatsku,![]()
Нешто мало у Подравини.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zamisli nema ih ni u Hrvatsku,![]()
Ne odbacuju Srbi nego SPC ( srpska pravoslavna crkva ) što nam se obijalo i obija o glavu .
Poznato je je da je Austrougarska monarhija na popisima vodila muslimane iz Bosne kao
Srbe muhamedanske vjere .
Realno a ko bi danas na svetu zeleo da bio hrvat osim srbina poturice...........
, taman kada dolazim u domovinu mogu je 

. U svakom slučaju, koncepciju im ruše sami Bunjevci koji sebe ne smatraju Hrvatima, iako u Bačkoj postoji i nacionalno veće Hrvata, dakle imaju sve moguće institucije za širenje svog uticaja, pa opet pušiona...Npr nemci u vojvodini iako su dobrim delom bile dobre komsije, ipak su primer belo crno a ne sivo....nemac je nemac tu nema zbora...

Kada vi bili toliko primitivni, svaki put vam ostavim malo € bogastvo, još kada uračunam priketa i njegove....ovaj put se sprema zapadna božićnica.
![]()

Imaš eure?
Pa dobro nam došao brate rođeni...![]()

Cela priča o Bunjevcima kao Hrvatima potekla je iz jednog nakaradnog razmišljanja po kom su svi katolici slovenskog porekla na Balkanu zapravo Hrvati. Nisu mogli da svojataju Slovence, pa su se setili Bunjevaca, a i uklapa se u njihove nebuloze o Subotici kao hrvatskom gradu. U svakom slučaju, koncepciju im ruše sami Bunjevci koji sebe ne smatraju Hrvatima, iako u Bačkoj postoji i nacionalno veće Hrvata, dakle imaju sve moguće institucije za širenje svog uticaja, pa opet pušiona...

Izvinjavam se, ali ovo su potpune nebuloze. OK to da se neko izjasnjava ovako ili onako, to mu valjda dozvoljava ustav, ali bas da pravimo nacije i narode na osnovu par hiljada ljudi - nece da moze.
Dakle, gospoda Bunjevci i Sokci treba da se izjasne ko su i sta su. Ne postoji nacija od 10000 ljudi, osim mozda u nekim dzunglama pa neko pleme koje je izolovano, a i tu je pitanje nacije i naroda - lepo se kaze pleme.
Za Bunjevce po meni ime samo kaze - neke bundzije, sto meni lici na nas Srbe. Za Sokce nemam pojma sta bi mogli biti, ali neki nasi su sigurno (Srbi, Hrvati, mozda Madjari ili neki Slovaci ili slicno).
Slicna prica je za Rusine i Slovake. Dobro, Slovaci su cista stvar - ljudi su Slovaci, postoji Slovacka i milioni Slovaka koji tamo zive - resen problem.
Za Rusine je prica kao sa Sokcima i Bunjevcima - ima ih 10-20 hiljada i hoce da su nacija/narod. 'Oce malo morgen. Nego su u pitanju Ukrajinci koji su dosli ovde i naselili se. Zato ih i zovu Rusini - nisu Rusi ali kao da jesu. Zavrsena stvar.
Slicno, takodje vazi za Vlahe - ili su Rumuni, ili Srbi, treceg jednostavno nema. Po meni, opredeljenje sta su treba uraditi prema jeziku - to je, ipak, nesto sto ostaje u narodu i tesko se menja. Znaci ako im je govor rumunski, onda su Rumuni, ako je slican srpskom, onda su Srbi. Na kraju, ali lici na bugarski onda su Bugari, nema problema, ali da budu neka nacija ni na nebu ni na zemlji - nece moci.
Ne vidim da ovim sto sam napisao iko ima da se nadje uvredjen. Imali smo slican cirkus sa Ciganima, kada su lupetali kako su Egipcani i slicno, pa Egipat javno izjavio da ih ne priznaje za svoje, sto je potpuno ispravno. Zasto? Jer su Cigani poreklom iz Indije, to moze da zakljuci svako ko je bio u Indiji, takodje moze se zakljuciti analizom jezika, i na kraju krajeva pogledati zastave Indije i Cigana.
Da li je ovo uvreda za Cigane? Ne vidim ni jedan razlog za to. Indija je ogromna i raznovrsna zemlja, sa dugom i bogatom tradicijom, i postovana u medjunarodnim odnosima. Osim toga, oni priznaju Cigane kao svoj narod.
Inace cisto za rekord, kazu da su Cigani prognani jer su bili svadljivi, divlji i krali, pa su ih, inace prilicno miroljubivi Indusi (mada je tamo mesavina naroda velika, ali generalno postoji ta kultura miroljubivosti), proterali da im ne prave vise probleme.
Toliko o pitanju nasih nakaznih manjina
Izvinjavam se, ali ovo su potpune nebuloze. OK to da se neko izjasnjava ovako ili onako, to mu valjda dozvoljava ustav, ali bas da pravimo nacije i narode na osnovu par hiljada ljudi - nece da moze.
Dakle, gospoda Bunjevci i Sokci treba da se izjasne ko su i sta su. Ne postoji nacija od 10000 ljudi, osim mozda u nekim dzunglama pa neko pleme koje je izolovano, a i tu je pitanje nacije i naroda - lepo se kaze pleme.
Za Bunjevce po meni ime samo kaze - neke bundzije, sto meni lici na nas Srbe. Za Sokce nemam pojma sta bi mogli biti, ali neki nasi su sigurno (Srbi, Hrvati, mozda Madjari ili neki Slovaci ili slicno).
Slicna prica je za Rusine i Slovake. Dobro, Slovaci su cista stvar - ljudi su Slovaci, postoji Slovacka i milioni Slovaka koji tamo zive - resen problem.
Za Rusine je prica kao sa Sokcima i Bunjevcima - ima ih 10-20 hiljada i hoce da su nacija/narod. 'Oce malo morgen. Nego su u pitanju Ukrajinci koji su dosli ovde i naselili se. Zato ih i zovu Rusini - nisu Rusi ali kao da jesu. Zavrsena stvar.
Slicno, takodje vazi za Vlahe - ili su Rumuni, ili Srbi, treceg jednostavno nema. Po meni, opredeljenje sta su treba uraditi prema jeziku - to je, ipak, nesto sto ostaje u narodu i tesko se menja. Znaci ako im je govor rumunski, onda su Rumuni, ako je slican srpskom, onda su Srbi. Na kraju, ali lici na bugarski onda su Bugari, nema problema, ali da budu neka nacija ni na nebu ni na zemlji - nece moci.
Ne vidim da ovim sto sam napisao iko ima da se nadje uvredjen. Imali smo slican cirkus sa Ciganima, kada su lupetali kako su Egipcani i slicno, pa Egipat javno izjavio da ih ne priznaje za svoje, sto je potpuno ispravno. Zasto? Jer su Cigani poreklom iz Indije, to moze da zakljuci svako ko je bio u Indiji, takodje moze se zakljuciti analizom jezika, i na kraju krajeva pogledati zastave Indije i Cigana.
Da li je ovo uvreda za Cigane? Ne vidim ni jedan razlog za to. Indija je ogromna i raznovrsna zemlja, sa dugom i bogatom tradicijom, i postovana u medjunarodnim odnosima. Osim toga, oni priznaju Cigane kao svoj narod.
Inace cisto za rekord, kazu da su Cigani prognani jer su bili svadljivi, divlji i krali, pa su ih, inace prilicno miroljubivi Indusi (mada je tamo mesavina naroda velika, ali generalno postoji ta kultura miroljubivosti), proterali da im ne prave vise probleme.
Toliko o pitanju nasih nakaznih manjina
Imaš eure?
Pa dobro nam došao brate rođeni...![]()
, nemo mi se praviš lud u hr za čemeričku valutu neće da čuje naravno pošten narod, lopovi marišu šta stignu. 
Gde svrstati srpski otpad koji se proglasava za ustase?
Gde svrstati srpski otpad koji se proglasava za ustase?

Postoji još jedno slično nakaradno razmišljanje, a to je razmišljanje da su svi pravoslavci automatski Srbi...
- - - - - - - - - -
Upravo si do u detalje opisao stvaranje nacija, skupi se sve i svašta oko nekog zajedničkog momenta i proglasi za jednu cjelinu...![]()
Postoji još jedno slično nakaradno razmišljanje, a to je razmišljanje da su svi pravoslavci automatski Srbi...
[
Gumenjak!
Jel ti to pricas kako su rvati nastali?
Zajednicki momenat je mrznja prema Srbima!
Ko radi više za $, nemo mi se praviš lud u hr za čemeričku valutu neće da čuje naravno pošten narod, lopovi marišu šta stignu.
![]()

srbija do tokija....kme, kmee
Nažalost po tebe, to nije ni blizu istini, Hrvati kao povijesni narod postoji stoljećima, i sa Srbima nije imao neke veće dodirne točke, a moderna hrvatska nacija je formirana kao reakcija na austrijski i mađarski politički pritisak, Srbi nikad nisu bili u fokusu hrvatskog nacionalnog razvoja, sve do famozne Jugoslavije, kad su Srbi 'oslobodili' Hrvate, e od onda se Hrvati pokušavaju osloboditi 'osloboditelja', znači, mogli bi reći zadnjih stotinjak godina...
- - - - - - - - - -
Sve je bolje od RSD...![]()

Нено да кмечиш, добићеш лизу ако будеш био добар..
Isključivo plaćam sa € svi misle da sam šwabski džaić, i kurave daju sa sobom pričati o ceni kada plaćaš sa €![]()