Bumerski humor

Ne bih po generacijama razvrstala humor.
Svako ima neku sopstvenu nit humora koja ga nasmejava i s kojom nasmejava. Mislim da se ona ne menja sa godinama. Kako si započeo , tako teraš ceo život.

Pa bumer je sve ono kada pocne 'E vi klinci danas nemate pojma sta je zivot, u moje vreme...'

Inace, posto sam i ja vec mator, pa mogu da se setim kako je bilo kada smo bili klinci, mogu da kazem da ti likovi koji konstanto pricaju ovo prvo, oni su bili likovi koji su najvise hejtovali matorce kada su bili klinci. I to ubedljivo, secam se kako i meni bilo neprijatno kada pocnu da pljuju po starijim ljudima, a danas oni najvise hejtuju mladje.

To su uglavnom nekakvi vicevi, doskočice i "memes" s Fejsbuka. Svodi se na "humor" vezan za "onu stvar u onu stvar hihihihi", "zajebao sam nekako ženu hihihihihi" i ostalo. Kako znati da je 100% bumerski humor? Obično bude ispraćen "plače-od-smeha" ili "lupa-šakom-od-sto" emodžijem.

Doživite li i vi susramlje kada naletite na bumerski humor?
Ne doživim baš susramlje (ha ha, super reč), koliko prevrćem očima na loš humor i humor po svaku cenu. A i ne smetaju mi toliko hi hi hi reakcije ako je forica fina. Ali su ovom slučaju vuka Bukovskog upropastile jedan od retko ok mimova od te vrste "one stvari".

Poslednja izmena:
To mi je bio jedan od motiva da deaktiviram nalog na Fejsbuku. Ono kad u prijateljima imaš neku daljnju babu/tetku koju nikad u životu nisi video, nacrta se da ti komentira objavu ili reposta ovo:

Pogledajte prilog 1517305

Šašava ja hihihi
I ja sam deaktivirala FB, jos odavno, ali mi tetka na Viberu svejedno cestita Dan zaljubljenih, pa i ja cestitam njoj, na sta ona uzvrati srcem. :) :)

Radovan Treci u toj 250oj jubilarnom izvodjenju Zokija Radmilovica je nesto sto ja smatram bumerskim humorom.

Naravno, ne ta Drama sama po sebi, nego Zokijevo glupiranje na toj jubilarnoj predstvi.

To je esencija onoga sto ja dozivljavam kao srpski bumerski humor.

Ali vidim ovi klinci danas mozda misle nesto drugacije.

Moj citav nacin pisanja na ovom forumu je u potpunosti srpsko-bumerski, na taj fazon.
I Zoranovo glupiranje i drama sama po sebi. Kao i ceo Kovačevićev agresivni, rugački, napinjački humor od kojeg mi je draži...pa i taj bumerski sa sve ke ke ke emodžijima.

I Zoranovo glupiranje i drama sama po sebi. Kao i ceo Kovačevićev agresivni, rugački, napinjački humor od kojeg mi je draži...pa i taj bumerski sa sve ke ke ke emodžijima.
Verujem.

Ja to obozavam, iskreno.

Kovacevicev humor jeste rugacki, zato ga i volim :think: U Radovanu Trecem se u stvari ruga seljacima koji su dosli u grad, samo sto sama ta jubilarana 250-e predstava nema veze sa Dramom, Zoran je tada pravio cirkus koji nema mnogo veze sa samom dramom.

Kovacevicev humor jeste rugacki
Ruganje je najniži oblik ironije, cinizma, niskost uperena protiv onih najnižih od sveg naroda i najmanje krivih - u nedostatku ideje za pravi situacioni humor ili bar ismevanje pojava a ne bednog čoveka. Ili bar ismevanja onih na pozicijama moći ako baš ne može a da se ne ismeva.

Ruganje je najniži oblik ironije, cinizma, niskost uperena protiv onih najnižih od sveg naroda i najmanje krivih - u nedostatku ideje za pravi situacioni humor ili bar ismevanje pojava a ne bednog čoveka. Ili bar ismevanja onih na pozicijama moći ako baš ne može a da se ne ismeva.
Pa ne slazem se generalno, ali ima konkretnih primera kada bih se slozio.

Britanski humor npr. obozavam, a tu je sustina ta ostrica koja ubada, za razliku od nekog razvodnjivanja. Nebitno da li je usmeren ka dole, ili na gore, volim tu ostricu.

Mislim da postoji granica kada to prelazi u ponizavanje, i mislim da je Kovacevic ne prelazi.

Ja vise volim to od situacionog humora. Meni to ponekad zna da bude jako dosadno.

To su uglavnom nekakvi vicevi, doskočice i "memes" s Fejsbuka. Svodi se na "humor" vezan za "onu stvar u onu stvar hihihihi", "zajebao sam nekako ženu hihihihihi" i ostalo. Kako znati da je 100% bumerski humor? Obično bude ispraćen "plače-od-smeha" ili "lupa-šakom-od-sto" emodžijem.

Doživite li i vi susramlje kada naletite na bumerski humor?
Razumem, ali moje susramlje je neizrecivo veće kod žena lavica. Priložiću prilog:

1710891209861.png

Back