BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA

2002527288754587880_rs.jpg

Gde su ljudi i automobili?

Uvek imam neki jako cudan,pozitivan osecaj,kad od Tasmajdana,pored Metropola,krenem ka Bulevaru... Zbog uspomena koje imam iz tog kraja...Zao mi sto su Domovinu srusili,koliko je ona decenija bila tamo...Pa onda kada pored KST-a prodjem...:)Mnooogo lep deo grada...:D

Katastrofa nasta lici Bulevar godinama.
Automobili preprodavaca blokiraju kretanje i Bulevar pretvaraju svaki dan u kozju stazu.
Gomila kartona, nelegalna roba, prljavstina na sve strane, i niko nista da preduzme.
Interesntno je da se to desava jedino na delu Bulevara koji pripada opstini Zvezdra, na delu Bulevara koji pripada opstini Vracar toga nema vec godinama,

67241760dx4.jpg

37023954og1.jpg
88814635oz7.jpg

99203765yq2.jpg

28920730vk9.jpg

50493042td3.jpg

89745123sr7.jpg

e... to je samo jedan lik bulevara... I ja volim ovaj bulevar (najdrazi mi je u Beogradu, nemoram da vidim nista drugo, samo cu da zivim 24 sata na ovom bulevaru... Za mene su to kafice, ljudi, restorani, razgovore, sastanci...) a ovo je lik bulevara koji pripada k atmosferi ovog mesta... I za mene, inostranku, je vrlo privlacan i interesantan

Iskreno meni su prijatnije kafice na nekim drugim mestima, ili u strarom delu gradu, uzi centar ili pak pored reke. Ovde mi je sve nekako "ciganjski" pogotovo deo bulevara koji pripada opstini zvezdara.
Ti kao stranac mozda bolje mozes da nam kazes sta ti se svidja a sta bih menjala i kako :)
Inace dobro govoris Srpski, SVAKA CAST!

Vajta, pazi, pazi! Nemoj da me tako hvalis! Jos cu da mislim da znam srpski i posle ispadnem kao ceska budala... neki put nezmam dali jos govorim srbski ili pricam polski ili ruski:mrgreen:
I ja sam u Beogradu videla mnogo boljich kafana... O to neide...
Ovo je u tome, sto samo u bulevaru mozes da vidis ceo Beograd, Srbiju;)
Na pocetku bulevara istoria i suvremenost grada, dalje buducnost (i mozda ne... tezko je Vam je... moze svi studenti posle zavrsetka skole odidu u neke druge zemlje...:|) i na kraju pravi "Balkan";) Znas, nemoras da odavde odlazis... Ovo je kao sampon 2u1:mrgreen: Dosta ti je nekolika metara ulice i znas sve! Znas ja volim filmove od Kusturice i tamo je to kao u ovim filmovima... Samo sedis u kaficu, pijes kafu i gledas "cigane" kako varaju musterije nekvalitetnom robom... Kod nas se kaze (o kinezima): vise traka na pantalonima, vise Adidas...;) A organizacija!!! :-) to bi mi trebali da od nih ucimo!!! Jedan pisne da ide policija i kroz pola minuta nema nikog! To sam gledala dva sata i zabavljala se kao nikad! Bolje od bioskopa!:mrgreen:
Znas i bulevar se polako menja... Prosle godine je vec bilo malo cistiji nego pred 2 godine... Pred 3 godine, bio vise prljav, ni je moglo da se dise... Prosle godine bilo bolje. Imate vec bolja auta, vidi se da neki imaju vec neke pare i sve polako izgleda bolje i bolje...
Samo se plasim Europe... Kad Europa dolazi, sve je gotovo... mesto trznice ducani... mesto ducanov hipermakrete, raj konzuma... na mesto fast fooda sa burekom, gibanicom, cevapama, (kako se zove "djevojacki san"? ;) Karadzordzeve snicle?)... McDonalds... Vi imate kajmak, mladi sir, prevreli sir.... i mi mamo samo "Emental" (;) samo neznam dali je to jos sir...)
Znam da to mozda izgleda cudno, ali bolje od nas zivite... Mi samo 10-12 sata dnevno zaradivamo pare i posle nesto zagrijemo u mikro, popricamo sa prijateljama u PC, gledamo vjesti u TV i gotovo... Svaki dan to isto... (nesto preterivam ;))
Kod Vas je stalno vazna porodica, prijateljstvo, vera, imate vremena za pricanije, ljubav, za hranu, znate kuhat i vasa hrana je kvalitetna i odlicna... Vi znate da zivite... uzivate zivot.
Mozda sam jedna od malo cehinja, koja bi kod vas odmah zivela, samo kad bi imala posla, stan (i mozda nekog visokog crnokosog Beogradzana:mrgreen: samo se zezam).

Da pocnem od kraja tvog odgovra, nazalost nisam no crn ni visok :)
Hehe, lepo je cuti da ti se dopada ovde. Ok, je to sa Kusturicinim filmovima samo ne bih voleo da je centar prestonice slika Kusturicinh filmova, jel on ipak uglavnom opisuje provinciju i ljude koje zive u sredinama koje nisu tako urbane kao sto je Bulevar :) Ako bi centar nase prestonice bio slika Kusturicinh filmova, neverujem da bih onda vise ovde ziveo. Lepse mi je 1000 puta bilo u Juznoj Americi, ili na pustom ostrvu u Crnom Moru (bio sam na obe destinacije). Nije da patim od toga da sve mora da bude Nica ili Kan, cak sam se tamo "smarao", mnogo vise nego na nekim mestima koja nemaju taj skupi smek, ali zna se kako treba da izgleda centar prestonice, ljubav prema bliznjima hrana i sve ostalo sto si navela podrzavam i mislim da nemora centar da izgleda kao Kusturicin film da bi to osecali i prezentovali drugima. Mozda ja tako mislim jel sam iz ovog grada i tu nisam turisticki. Kao i tebi i meni je bilo predivno na nekim udaljenim mestima na ovoj planeti gde civilizacija skoro da nije dolsa, uzivao sam i osecao dusu ljudi, ali kada razmislim ja sam tamo ipak bio turista koji je tamo samo odredjeno vreme.
Voleo bih da moj rodni grad bude urbaniji, lepsi cistiji i sredjeniji u svakom smislu. A Srbija je dovoljno velika i za vasare, buvljake, tezge ... moze to i na nekom drugom mestu :)
Jos jednom dobijas pohvale za Srpski, ili si talentovana ili si ovde jako dugo :)

Bez obzira na sve kritike koje su potpuno osnovane, Bulevar jos uvek ima duh i dusu. Pa ako ima face kao iz Kusturicinih filmova, volim da ih sretnem jer sam sa nekima isla u osnovnu skolu. Razlicitost je ono sto sarmira. Prethodnih nekoliko godina imala sam dosta stranaca u gostima (uglavnom engleza) i njima je Bulevar bio jako uzbudljiv jer je nesto sto oni nemaju. Moja baka mi je cesto citirala predratnu izreku: "Djeram bije Terazije" i ja se sa njom slazem. Nestace jednom i ulicni prodavci, i prodavnice ce postati kao u Knezu i u svim evropskim gradovima, ali da li ce ga to uciniti lepsim? Na kraju krajeva, "lepota je u ocima onog koji gleda".

Svi veci ili veliki gradovi imaju i svojih ruznih kvartova, ulica...
Meni je Beograd najlepsi grad na Balkanu i to je istina!

Jedina mana Bul. Kralja Aleksandra je sto dugacak i trba ga
prepesaciti. Skoro sam prosla tuda, nije bilo prljavo...

Back