BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA

Jedino sto u Bulevaru kvari atmosferu je novi "kafic" COSTA! Znaci, bila sam tamo danas i nikad vise .... Ajde sto sam sebe moras da sluzis, ajde... ali pritom cekas u redu najmanje 10 min jer za kasom rade neki nepripremljeni ljudi (namerno koristim tu rec) i onda cekas da ti napravi jako skupu i neukusnu kafu pa onda juris gde su slamcice, molis za vodu ... cimas se kroz guzvu, ljudi nalecu na ulici na tebe .... A pritom, ja kontam da tamo rade svi jako mladi pocetnici, ali za takav tip kafica stvarno treba da budu profi konobari ... Pritom sam zelela da napisem svoje utiske u Knjizi utisaka i pitala sam njih 5 i svi su rekli da postoji, ali ne znaju gde je ... Iskreno, bas sam se zaje*ala sto sam sela tamo, nikad vise ....

volim da setam bulevarom... najvise volim deo izmedju dve pijace - cvetka i djerma... i volim kada se vracam iz grada bulevarom nocu, pa mogu da hodam po ulici jer nema saobracaja 8-) divan je osecaj.

ali ne volim sto mi je soba okrenuta ka bulevaru... stvarno je jako bucno. :-( kada hocu da telefoniram ili slusam muziku, moram da zatvorim prozor (neretko i da spustim roletne), a to ume bas da smeta. narocito leti.

Htela bih da prokomentarisem ulicnu prodaju.
Ljude koji prodaju sa kartonskih kutija i hauba automobila.
Mislite li da to rade iz besa ?
Ko ne bi radije sedeo u nekoj kancelariji i kuckao, nego se izlagao temperaturama od minus do plus beskonacno ? Kako se to odrazava na zdravlje tih ljudi posle 10 ili vise godina?
Vidim da ih sad teraju, ali da li je to resenje problema :confused:
Stanujem na Slaviji, i tamo ima ulicnih prodavaca bili su u Nemanjinoj, sad su ih proterali u Deligradsku, odn. tu su stavili kutije, odatle ih ne teraju, jer ne ruze izgled grada.
Razgovarala sam sa tim ljudima, imaju porodice, ostali su bez posla skoluju decu, sta da rade snalaze se kako znaju i umeju.
Tako i ovi sa Bulevara, nemojte biti prestogi, kad vas god kutije "iznerviraju" pomislite ko stoji iza tih kutija, pomislite da se to moze dogoditi svakom od nas, da ostane bez posla, narocito u ovim smutnim vremenima ... i sta onda.
Inace volim Bulevar, moji roditelji zive u jednoj od ulica koja izlazi na njega, pa sam godinama jednostavno bila upucena na ovu ulicu.

@Alysa - Slazem se sa tobom. Niko nije rekao da se ljutimo na prodavce.(*) Nego na atmosferu. A to je mogla drzava da sredi, da im obezbedi nesto kao Depo, mislim da bi im ipak bilo toplije zimi. A ulica bi licila na nesto. I vuk sit i ovce na broju...
(*) Stavise, ja licno kad vidim muriju da ih rasteruje i CAK im uzima robu za sebe, pomislim u sebi jadni ljudi......

e danas kad me srčka nijse strefila...

tamo gde je do juče bila kafana Grgeč, na ćošku preko puta pravnog,
tamo gde smo smirivali ispitnu tremu, jeli najbolji gravče na tavče na svetu,
plaćali sok liku što radi na šalterima da nam overi indeks preko reda..
tu je sada jebena rajfaijzen banka..siva, bezlična, hladna i naših para gladna..

e danas kad me srčka nijse strefila...

tamo gde je do juče bila kafana Grgeč, na ćošku preko puta pravnog,
tamo gde smo smirivali ispitnu tremu, jeli najbolji gravče na tavče na svetu,
plaćali sok liku što radi na šalterima da nam overi indeks preko reda..
tu je sada jebena rajfaijzen banka..siva, bezlična, hladna i naših para gladna..

Nisam znao za kafanicu,ali sam prolazio sigurno-uzas jedan i tuga

Back