Букти рат у СНС: Испливало ново писмо Вучићевог сарадника о "богомољки" Зорани Михајловић

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
1667552098196.png

Bukti rat u SNS: Isplivalo novo pismo Vučićevog saradnika o „bogomoljki“ Zorani Mihajlović

1667395495-VEC_6674-01-1-vuc-zor-mih.jpg

04. nov 2022 09:04

Neformalni savetnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpski član Odbora direktora NIS Dragutin Matanović posle sednice Glavnog odbora SNS poslao je novo pismo predsednici Vlade Ani Brnabić. Kao i u prošlom pismu, koje je Nova.rs ekskluzivno objavila, Matanović je nastavio sa uvredama na račun bivše ministarke Mihajlović. Naveo je da nema elementarna znanja iz energetike, te da nije dala nikakav doprinos SNS.

„Kada su svi članovi GO Srpske napredne stranke u nedelju 23. oktobra već napustili salu nekadašnjeg Doma sindikata u Beogradu, ja sam još uvek sedeo u fotelji bez želje da ustanem. Činjenica da neće više biti ministar u novoj vladi duboko me potresla i zaprepastila. Posle 10 godina premeštanja ….. iz jedne u drugu ministarsku fotelju, Zorana Mihajlović ostaje bez visoke javne funkcije. Mihajlović je preostalo samo da zuji i udara glavom o prepreke. Nema više cipelićke arogancije i njene argumentacije zasnovane na neznanju i površnosti“, napisao je Matanović u novom pismu do kojeg je došla „Nova“, a u kojem su iznesene mnogobrojne uvrede na račun fizičkog izgleda ministarke koje nećemo objavljivati.

Povezao je lik i delo bivše ministarke Zorane Mihajlović sa Nušićevom „gospođom ministarkom“, zbog čega ju je etiketirao kao „malograđanku sa ogromnom ambicijom da se domogne moći“.

„Međutim, bez obzira na sve navedeno, Zorana Mihajlović je svoje korene zla pustila toliko duboko da mnogi moji prijatelji nisu mogli da poveruju da ona više neće biti deo vlasti, čak i kada su pročitali sastav nove Vlade. Nisu slušali predsednika Vučića kada je govorio da će Vlada biti apsolutno prosrpska, a Mihajlović je uvek bila na antisrpskim pozicijama. Uvek je bila bogomoljka spremna da usmrti žabu koja je prenosi preko potoka, samo ako shvati da bi taj čin naneo štetu Srbiji“, naveo je u pismu Matanović.

„Međutim, bez obzira na sve navedeno, Zorana Mihajlović je svoje korene zla pustila toliko duboko da mnogi moji prijatelji nisu mogli da poveruju da ona više neće biti deo vlasti, čak i kada su pročitali sastav nove Vlade. Nisu slušali predsednika Vučića kada je govorio da će Vlada biti apsolutno prosrpska, a Mihajlović je uvek bila na antisrpskim pozicijama“, naveo je u pismu Matanović.

Srpski član Odbora direktora NIS dodaje da je Mihajlovićeva “štetočina i neznalica”, koja je u Srbiji htela da spreči eksploataciju uglja zbog zelene agende. Međutim, tu se nije zadržao, već je izvređao bivšu ministarku nazvavši je “bogomoljkom koja je uvek bila spremna da usmrti žabu koja je prenosi preko potoka”.

“Zorana Mihajlović je neznalica i štetočina koja ima loše namere kada je u pitanju energetska bezbednost Srbije, izjavljujući da će Srbija sledeće godine moći najmanje od 30 do 40 odsto gasa da dobija od drugih snabdevača, umesto iz Rusije, zahvaljujući interkonekciji između Srbije i Bugarske. Kakva zabluda. Naime, da bi gas mogao da stiže u našu zemlju, osim srpske deonice gasovoda Niš – Dimitrovgrad, treba da bude izgrađen i cevovod sa bugarske strane do Sofije, a naši susedi još nisu ni ašov zaboli – osim toga nema ni slobodnih kubika gasa koji bi tom trasom mogli da stignu do Srbije”, piše dalje u pismu.

Matanović objašnjava da je ona na sednicama SNS uglavnom bila “nema”, te se osvrće na intervjuu i izjave koje je davala za nezavisne medije.
Foto: Profimedia

“Zorana ističe da će biti lakše da ’ne gleda neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj džuboks za bogaćenje i bahaćenje’. O ljudi da li je to moguće! Ovo izjavljuje Mihajlović koja je nezasito koristila državne resurse za sopstveno bogaćenje. Mihajlović je iskoristila SNS samo da se domogne moći i novca. I koja, kako kaže, nastavlja da se bori za svoje stavove ‘Srbija na Zapadu i Srbija u Evropi’, poentirajući: ‘O tome kako, sa ili bez SNS, ima vremena’. I to je dokaz mojih davno napisanih reči – jednom G17 uvek G17, jednom žuti ološ uvek žuti ološ. Postaće to očigledno u budućnosti!”, dodao je on uz uvrede i karakterizacije koje nismo iz pristojnosti želeli da uključimo u tekst.

Na kraju, iskoristio je priliku i da govori o njenom ličnom fizičkog izgledu, ali portal Nova.rs neće objavljivati sadržaj tih uvreda.

Podsetimo, u svojim pismima, koje ranije objavila Nova, Matanović, naveo je da bivša ministarka radila protiv interesa Srbije, opisao ju je kao „prvoborca globalnog zelenog džihada“ i „produktom kolor revolucije“.

Dragutin Matanović, Vučićev čovek za vezu sa Ruskom Federacijom, u nekoliko navrata je pisao premijerki Ani Brnabić i članovima Vlade, a u svojim pismima je iznosio predloge na koji način Srbija može da unapredi saradnju sa Rusijom kako bi učvrstila strateško partnerestvo sa tom zemljom.

link

Па зар то није фантастично?! СНС се распада. Напред Зоко Тузланко, задај коначни ударац СНС-у!

Zoka je stoka koja se setila da je disident tek kad je izvisila za ministarsku funkciju dok je bila deo vladajuće hunte glasno je ćutala i ponekad nešto prduckala o ženskim pravima itd i to je sve ali nikad ništa o brojnim aferama koje prate ovu vlast

Zoka je stoka koja se setila da je disident tek kad je izvisila za ministarsku funkciju dok je bila deo vladajuće hunte glasno je ćutala i ponekad nešto prduckala o ženskim pravima itd i to je sve ali nikad ništa o brojnim aferama koje prate ovu vlast
Često je govorila Đilas.jpg.

javilo danasKE

ivša ministarka rudarstva i energetike jasno je rekla da nije pristajala da bude bilo čiji pion. Ova rečenica je verovatno upućena javnosti kako bi zadržala imidž „nezavisne“ ministarke, mada nije imala snage da smeni Dušana Bajatovića sa čela Srbijagasa i Milorad Grčića pre nego što je nastao potpuni kolaps u Elektroprivredi Srbije.

Međutim, može se pretpostaviti da je u pitanju i poruka koja ukazuje na to da je želela u novom mandatu veću ili punu nezavisnost, na šta lider SNS-a nije pristao, a izgleda da ni ona više ne pristaje na samo moć delimičnog odlučivanja.

Mislim da će meni biti lakše da ne gledam, na primer, neke ljudi koji iskorišćavaju svoju stranku kao džuboks za bahaćenje, kao što će i njima biti lakše da mene ne gledaju”, rekla je Zorana Mihajlović, sada već bivša ministarka za energetiku i rudarstvo.

koji smo mi cirkus od drzave

vece autokratije i diktature nije bilo od vucica

milosevic je mala beba za njega

Zbog čega se Vučić odrekao čak 12 svojih dosadašnjih ministara

U novoj Vladi Srbije neće biti mesta čak za 12 dosadašnjih ministara. Aleksandar Vučić, lider naprednjaka, sa spiska novog kabineta Ane Brnabić izostavio je Nebojšu Stefanovića, Zoranu Mihajlović, Aleksandra Vulina, Branislava Nedimovića, Zlatibora Lončara, Vanju Udovičića, Jadranku Joksimović, Mariju Obradović, Gordanu Čomić, Anđelku Atanasković, Tatjanu Matić i Ratka Dmitrovića.

ovamo fol imamo PREMIJERKU (gej fikus ) a spsisak njene vlade bira i saopstava predsednik drzave ?

ok ista stranka, ali majku mu onda treba ukinuti sve te resurse smanjiti tolike troskove nepotrebne i reci evo ti , rukovodis i onako manimo se troskova na te tvoje pajace...

no setite se pro zapadnjacke izdajnice

Zorana Mihajlović: Mi smo na korak od trećeg svetskog rata, Putin vodi osvajački rat, na „Družbi“ sabotaža​

Mislim da mi kao država svakako treba da se opredelimo i jasno definišemo svoju poziciju, jer su ovo stvari koje prevazilaze normalno ponašanje. Mi smo na korak od svetskog rata u 21. veku, kada bi svi trebalo da se borimo za bolje uslove života

Mislim da će meni biti lakše da ne gledam, na primer, neke ljudi koji iskorišćavaju svoju stranku kao džuboks za bahaćenje, kao što će i njima biti lakše da mene ne gledaju”, rekla je Zorana Mihajlović, sada već bivša ministarka za energetiku i rudarstvo.
Šta misliš o Zoraninom izgledu kao žene

no setite se pro zapadnjacke izdajnice

Zorana Mihajlović: Mi smo na korak od trećeg svetskog rata, Putin vodi osvajački rat, na „Družbi“ sabotaža​

Mislim da mi kao država svakako treba da se opredelimo i jasno definišemo svoju poziciju, jer su ovo stvari koje prevazilaze normalno ponašanje. Mi smo na korak od svetskog rata u 21. veku, kada bi svi trebalo da se borimo za bolje uslove života
Mrzis Zoranu samo sto je Bosanka...mrzis i Predsjednika jer je Bosanac...pojest ce te tvoja mrznja

Pogledajte prilog 1250277

Bukti rat u SNS: Isplivalo novo pismo Vučićevog saradnika o „bogomoljki“ Zorani Mihajlović

1667395495-VEC_6674-01-1-vuc-zor-mih.jpg

04. nov 2022 09:04

Neformalni savetnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpski član Odbora direktora NIS Dragutin Matanović posle sednice Glavnog odbora SNS poslao je novo pismo predsednici Vlade Ani Brnabić. Kao i u prošlom pismu, koje je Nova.rs ekskluzivno objavila, Matanović je nastavio sa uvredama na račun bivše ministarke Mihajlović. Naveo je da nema elementarna znanja iz energetike, te da nije dala nikakav doprinos SNS.

„Kada su svi članovi GO Srpske napredne stranke u nedelju 23. oktobra već napustili salu nekadašnjeg Doma sindikata u Beogradu, ja sam još uvek sedeo u fotelji bez želje da ustanem. Činjenica da neće više biti ministar u novoj vladi duboko me potresla i zaprepastila. Posle 10 godina premeštanja ….. iz jedne u drugu ministarsku fotelju, Zorana Mihajlović ostaje bez visoke javne funkcije. Mihajlović je preostalo samo da zuji i udara glavom o prepreke. Nema više cipelićke arogancije i njene argumentacije zasnovane na neznanju i površnosti“, napisao je Matanović u novom pismu do kojeg je došla „Nova“, a u kojem su iznesene mnogobrojne uvrede na račun fizičkog izgleda ministarke koje nećemo objavljivati.

Povezao je lik i delo bivše ministarke Zorane Mihajlović sa Nušićevom „gospođom ministarkom“, zbog čega ju je etiketirao kao „malograđanku sa ogromnom ambicijom da se domogne moći“.

„Međutim, bez obzira na sve navedeno, Zorana Mihajlović je svoje korene zla pustila toliko duboko da mnogi moji prijatelji nisu mogli da poveruju da ona više neće biti deo vlasti, čak i kada su pročitali sastav nove Vlade. Nisu slušali predsednika Vučića kada je govorio da će Vlada biti apsolutno prosrpska, a Mihajlović je uvek bila na antisrpskim pozicijama. Uvek je bila bogomoljka spremna da usmrti žabu koja je prenosi preko potoka, samo ako shvati da bi taj čin naneo štetu Srbiji“, naveo je u pismu Matanović.

„Međutim, bez obzira na sve navedeno, Zorana Mihajlović je svoje korene zla pustila toliko duboko da mnogi moji prijatelji nisu mogli da poveruju da ona više neće biti deo vlasti, čak i kada su pročitali sastav nove Vlade. Nisu slušali predsednika Vučića kada je govorio da će Vlada biti apsolutno prosrpska, a Mihajlović je uvek bila na antisrpskim pozicijama“, naveo je u pismu Matanović.

Srpski član Odbora direktora NIS dodaje da je Mihajlovićeva “štetočina i neznalica”, koja je u Srbiji htela da spreči eksploataciju uglja zbog zelene agende. Međutim, tu se nije zadržao, već je izvređao bivšu ministarku nazvavši je “bogomoljkom koja je uvek bila spremna da usmrti žabu koja je prenosi preko potoka”.

“Zorana Mihajlović je neznalica i štetočina koja ima loše namere kada je u pitanju energetska bezbednost Srbije, izjavljujući da će Srbija sledeće godine moći najmanje od 30 do 40 odsto gasa da dobija od drugih snabdevača, umesto iz Rusije, zahvaljujući interkonekciji između Srbije i Bugarske. Kakva zabluda. Naime, da bi gas mogao da stiže u našu zemlju, osim srpske deonice gasovoda Niš – Dimitrovgrad, treba da bude izgrađen i cevovod sa bugarske strane do Sofije, a naši susedi još nisu ni ašov zaboli – osim toga nema ni slobodnih kubika gasa koji bi tom trasom mogli da stignu do Srbije”, piše dalje u pismu.

Matanović objašnjava da je ona na sednicama SNS uglavnom bila “nema”, te se osvrće na intervjuu i izjave koje je davala za nezavisne medije.
Foto: Profimedia

“Zorana ističe da će biti lakše da ’ne gleda neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj džuboks za bogaćenje i bahaćenje’. O ljudi da li je to moguće! Ovo izjavljuje Mihajlović koja je nezasito koristila državne resurse za sopstveno bogaćenje. Mihajlović je iskoristila SNS samo da se domogne moći i novca. I koja, kako kaže, nastavlja da se bori za svoje stavove ‘Srbija na Zapadu i Srbija u Evropi’, poentirajući: ‘O tome kako, sa ili bez SNS, ima vremena’. I to je dokaz mojih davno napisanih reči – jednom G17 uvek G17, jednom žuti ološ uvek žuti ološ. Postaće to očigledno u budućnosti!”, dodao je on uz uvrede i karakterizacije koje nismo iz pristojnosti želeli da uključimo u tekst.

Na kraju, iskoristio je priliku i da govori o njenom ličnom fizičkog izgledu, ali portal Nova.rs neće objavljivati sadržaj tih uvreda.

Podsetimo, u svojim pismima, koje ranije objavila Nova, Matanović, naveo je da bivša ministarka radila protiv interesa Srbije, opisao ju je kao „prvoborca globalnog zelenog džihada“ i „produktom kolor revolucije“.

Dragutin Matanović, Vučićev čovek za vezu sa Ruskom Federacijom, u nekoliko navrata je pisao premijerki Ani Brnabić i članovima Vlade, a u svojim pismima je iznosio predloge na koji način Srbija može da unapredi saradnju sa Rusijom kako bi učvrstila strateško partnerestvo sa tom zemljom.

link

Па зар то није фантастично?! СНС се распада. Напред Зоко Тузланко, задај коначни ударац СНС-у!
Kako se to zadaje “konačni udarac” vladajućoj stranci? Dok bude ovaca biće i makaza.

Oni koji nazivaju SNS “radikalima” da prvo prebroje kadar stranaka za koje su nekad glasali na funkcijama na koje ih je AV postavio - bolji dokaz za teoremu o ovcama i makazama se ne može naći.

SPS da ne pominjem, ljudi su van konkurencije, jašu već 30 godina i tek se zagrevaju.

NE diraj lepu, razvijenu i razbacanu Zoku, matoru koku, teta milfu.

O aferama? Pa kako o aferama kad je i ona debelo umešana? Ministarstvo kao stvoreno za to joj je kidnuli, finansije bi bile čak i bolje, al zlotvori izmisliše knjigovodstvo.

Zoranina izjava posle koje nije bilo nazad: Rat bivše ministarke i Vučića ušao u novu fazu, ishod bi moglo da bude prvo veliko cepanje SNS

1659170040-Tan2022-7-30_102714417_2-scaled.jpg
Foto: TANJUG

"Vučić ljut na Zoranu Mihajlović", "Mihajlović pravi stranku", "Boga je molila da ostane ministar". Ovo je samo deo naslova i medijskih natpisa o mini istoriji odnosa lidera SNS Aleksandra Vučića i bivše ministarke energetike Zorane Mihajlović. Od oktobra je njihov odnos narušen, a sudeći prema izjavama šefa naprednjaka, sukob ne jenjava već ulazi u novu fazu. U toj novoj fazi, prema rečima Vučića, Mihajlović će praviti stranku, dok bivša ministarka ne želi da komentariše izjave predsednika države i SNS.

Istorija odnosa lidera SNS Aleksandra Vučića i visoke funkcionerke Zorane Mihajlović je uspona i padova, ali deluje da od oktobra odnos samo nastavlja da tome. Burna sednica Predsedništva na kojoj je odlučeno da Mihajlović neće biti više u Vladi, nastavljena je „ratom“ kroz saopštenja, izjave dve strane i na kraju spekulisanjem, te izjavom predsednika da Mihajlović pravi stranku.

„Čudno mi je da tako nešto kaže“: Trzavice oko pitanja rata u Ukrajini

Kada je već ozbiljno odmakao rat Ukrajini, u tom trenutku ministarka Zorana Mihajlović nedvosmisleno je izjavila da ukoliko Srbije želi put EU, mora da razmišlja o tome šta je sledeći korak.

„Činjenica je da Ukrajina vodi osvajački rat u Ukrajini i da se tamo dešavaju ozbiljne stvari i zverstva. Mi treba da kažemo da li to podržavamo ili ne“, rekla je Mihajlović.

Reagujući na ovu izjavu, Vučić je rekao da mu je „čudno da neko tako nešto kaže“.

„Nisam video tu izjavu, morao bih da pročitam. Čudno mi je da neko tako nešto kaže, pošto Srbija osuđuje zločine koji su pripadanici našeg naroda, a da ne pričam o svima drugima. Nisam baš razumeo šta je smisao toga, a verovatno je nešto što ja ne mogu da dokučim. To je pitanje za Vladu Srbije i za naša unutarstrančke organe“, rekao je Vučić 17. oktobra 2022. godine.

Samo nekoliko dana kasnije, Vučić je održao konferenciju za medije na kojoj je saopštio da Mihajlović više neće biti u Vladi. Njeno ime nije bilo na spisku, što je dodatno uticalo da se sukob produbi. Pored toga, kako je Nova objavila, Mihajlović je na dan kada je trebalo da bude saopšten sastav Vlade dobila informaciju da više neće biti deo nje.

Odluka da ne bude u novoj Vladi, za Mihajlović nije bilo veliko iznenađenje, budući da je lider naprednjaka razgovor sa njom odlagao više puta, a Brnabićeva je tražila da se sa njom sastane tek na dan kad je trebalo da bude formiranje Vlade Srbije, neposredno pre sednice Predsedništva SNS.
Ubrzo nakon što je Vučić presekao i odlučio da Mihajlović ne dobije mesto u novoj Vladi, usledile su oštre reakcije.

Mihajlović je održala oproštajnu konferenciju za medije, gde se zahvalila svima na dosadašnjoj saradnji, ali i poručila da ne želi da bude ničiji pion.

1666604680-VEC_2554-01.jpeg

Odmah nakon toga oglasio se i predsednik SNS Aleksandar Vučić koji joj je odgovorio da je “Boga molila da bude ministar”.

„Ako vam je posle 10 godina bilo potrebno nekoliko sati da sve najgore kažete o svojim kolega, a pre toga ste Boga molili da budete izabrani za ministra, pa kad niste, onda ste se setili da to kažete.. Tada mnogo više govorite o sebi, nego o bilo kome o vas“, rekao je on.

Vučić se osvrnuo i na izjavu Zorane Mihajlović, rekavši da je „mnogo šuma i stabala potrešeno“ na gluposti izgovorene sa raznih strana.​

„Mi imamo našu stranku, ja u takve stvari da se mešam – neću. U našoj stranci govori svako šta želi, kako želi i nikada nismo nikoga izbacili. Niti ćemo“, poručio je Vučić i dodao:

„Šta vi hoćete? Da ne menjamo nikad ništa i da svi budu venčani za fotelje po 25 godina? Dajte, recite nam da je to tako i da nikada niko ne treba da bude smenjen. Na kraju krajeva, svako pokaže lice i mislim da su sve ljudi videli“, rekao je Vučić.

Zatišje koje na momente eskalira i istraživanja javnog mnjenja da se utvrdi kako „stoji“ Mihajlović

Od tog oktobra i odluke Vučića da Mihajlović više ne bude u Vladi, zavladalo je pravo zatišje. Svi su iščekivali reakciju bivše ministarke, konkretno da li će se suprotstaviti Vučiću i napraviti svoj pokret ili stranku. Umesto toga, dobili smo omertu i status kvo.

Ipak, s vremena na vreme, sa sednica SNS stizale su informacije da se naprednjacima uopšte ne dopada opcija da Mihajlović solira i potencijalno pravi stranku. O tome je Nova ekskluzivno izveštavala i pisala.

Naime, od kraja oktobra i izvesno do decembra Vučić i Mihajlović se nisu sastali. Njihov odnos umnogome je urušen, a uporedo našrednjaci su radili istraživanja javnog mjenja kako bi utvrdili kako Mihajlović „stoji“ među biračima.

Izvori iz SNS ističu da je Vučić ljut na Mihajlović zbog različitih izjava koje je davala nakon što više nije deo izvršne vlasti, zbog čega njena budućnost u SNS pod znakom pitanja.

Vučić: Zorana Mihajlović će da pravi svoju stranku​

Ni u novoj godini nisu smanjene tenzije na relaciji Vučić-Mihajlović, budući da je predsednik SNS javno govorio da Mihajlović pravi svoju stranku.

Vučić je, govoreći o odnosima sa SPS, dotakao se i „ljudi iz svojih redova“, navodeći da Mihajlović pravi svoju stranku.. On dodaje da o njoj niko iz stranke neće reći ružnu reč, ali da će svi znati da to radi zato što nije ministarka.

1675252057-Tan2023-02-0112430280_4-scaled.jpg
Foto:TANJUG

„Ja uvek sam preuzimao odgovornost i bio gromobran za sve državne funkcionere. Štitio sam one koji su zasluživali i oni koji to nisu zasluživali. Ali ako vi očekujete da ću nešto loše da kažem o SPS ili onima koji su nas napustili zato što nisu dobili funkciju, poput Zorane Mihajlović, koja će da pravi svoju stranku i čuda, šta sve ne, napuštajući SNS. Od nas neće čuti nijednu ružnu reč… A svi će znati da je to zato što nije ministar. Kao što će svi znati zašto su neki drugi ćutali, a izmisliće 500 nekih drugih razloga… Naše je da se ponašamo fer, ni o kome nećemo da govorimo nešto loše, a na norodu je da vidim ko su ljudi koji se bore, a koji ne. A da li će biti izbora do kraja godine – to je već druga stvar“, naveo je Vučić.

Kao reakciju na ovaj nastup predsednik Srbije, Mihajlović je za Novu navela da da ima „puno onih koji bi baš sad krenu da je napadaju“, ali da neće ulaziti u raspravu sa Vučićem.

„Ne želim da komentarišem ili ulazim u rasprave sa predsednikom, ili bilo kim iz SNS (iako znam da će biti puno onih koji će baš sad da krenu da napadaju sve što sam ja). Trenutno sam zauzeta pisanjem još jedne knjige o energetici, kao i pripremom predavanja iz oblasti ekonomije i energetske bezbednosti. Nemam želje da raspravljam ni o prošlosti, ni o istoriji. Zanima me samo budućnost, jer ovde živim. Prošlost nije opcija“, Mihajlović.

Back