Бугарска прекида транзит руског гаса за Србију и Мађарску од 1.1.2026.

Pa da je tako, onda na zapadu ne bi bilo bojazni što uvezemo malo nafte od Rusije, jer smo ionako na putevima koji streme zapadu. A kad je tako onda je čista zloba da nam po tom pitanju zagorčavaju život.

Ми годинама смешно мало нафте увозимо из Русије. Та нафта коју нам Гаспром преко НИС продаје је углавном ирачка.

Санкције НИС-у су зато што је руско власништво, а не због нафте коју увозимо.

Гас је друга прича, али и ту смо свакако покренули диверсификацију.

...to je upravo ono što Bugari rade blokirajući energente Srbiji i Mađarskoj

Питање. Бугари ће имати гаса и у том случају, остаће без транзитних прихода. А имају леђа.

Србија да блокира међународну пловну реку, имала би проблема са свима који на тој реци имају интерес, а нема леђа.

...to je upravo ono što Bugari rade blokirajući energente Srbiji i Mađarskoj
Што, Бугари стоје скроз ок са енергентима.

Пар кликова те дели од информација.
Није ово 91, па да се ложите на приче "Без нас, Словенци ће умрети од глади".

Пар кликова те дело од информација.

"Сад кад им Србин заврне славину, бајо мој..."

Увек исте приче са степеница пред драгстором.

seku sebi ***** umesto da zarađuju na tranzitu

seku sebi ***** umesto da zarađuju na tranzitu

Ниси у стању да разумеш да је то новац који им испадне из џепа између наслона и седишта у ауту, док одржавање добрих односа са савезницима нема цену

Ниси у стању да разумеш да је то новац који им испадне из џепа између наслона и седишта у ауту, док одржавање добрих односа са савезницима нема цену
sve ima cenu.
neko plati na mostu, neko na ćupriji

Oni su se dovoljno uvukli u dupe zapadu, a mi, uprkos naporima ava, nismo još... Što znači da dobri plemeniti filantropski zapad nam nije ništa kriv, nego mi sami sebi... :per:

Не питам за редове за млеко, него нешто друго.

Какво је твоје искуство са речним теретним бродовима?
Ja sam radio nesto za Viking pre 10tak godina i kod njih sam naleteo da kruzeri imaju limit od valjda 130m duzine i 15m sirine, po grubom secanju. To znaci da bi i barze imale slican limit, da ne govorimo o terminalima za prihvat gasa koje Srbija nema.

Ауторска темилица:

Делује ми да васколика публика, уважене даме и господа нашег форумског Отечества нису до краја схватили размере тектонског поремећаја изазване недавном најавом Бугарске.

Наиме, наш васточни сусед уредно је и на време најавио да више неће дозволити транзит руског газа према земљама којима је тај гас намењен.
Окрени, обрни, то се највише тиче Мађарске и Србије.
Лако је Мађарској, она је део ЕУ и као таква може се окористити механизмима јединствене набавке и имати знатно мање проблема од Србије, како у погледу количина, тако и у погледу цене.

С друге стране, Србија, Вечно и Слуђено Неутрална на Своју Штету, суочиће се са озбиљним изазовима.
На све то треба додати и чињеницу да је важећи уговор Србије и Газпрома истекао 30. септембра.

Да ли нам то Братски Бугарски Народ коначно помаже да се отресемо од руског утицаја?
Sve je to namerno izdogovarano kako bi Srbija uvela sankcije Rusiji i da bi se prikljucila EU politici protiv Rusije.

Providno.

Ali tacno je, nasi su imali vremena da se za to pripreme alternativno i to baca dodatnu sumnju na ovu "odluku" jer se Bugari nikad nista nisu pitali i jos manje su samostalni i od nas.

P.S. Kakav NATO, kakv bakraci, to sto ste se vi "zuti" nacickali oko Vucica pa gledate kako da nastavite svoju politiku, toJ june nece da vas mune.

Sve je to namerno izdogovarano kako bi Srbija uvela sankcije Rusiji i da bi se prikljucila EU politici protiv Rusije.

Providno.

Ali tacno je, nasi su imali vremena da se za to pripreme alternativno i to baca dodatnu sumnju na ovu "odluku" jer se Bugari nikad nista nisu pitali i jos manje su samostalni i od nas.

P.S. Kakav NATO, kakv bakraci, to sto ste se vi "zuti" nacickali oko Vucica pa gledate kako da nastavite svoju politiku, toJ june nece da vas mune.
Da. Vučić se izdogovarao jer je zapadna kurvetina smrdljiva. ... mu pas Angelinu! :kafa:

Realnost je da će Srbija ostati bez privrede , tačnije bez i ovo malo privrede pošto svoju privredu iovako nema.
Realnost je da se Srbija vraća na 1945 . godinu ali ovoga puta joj niko neće pomoći niti ima privrednu strukturu i institucione kapacitete da napravi visok rast kakvu je imala posle WW2.
Iz ovih realnosti jedini zaključak je da Srbija mora napraviti one monetarne i fiskalne aktivnosti i mere kojima će oblikovati novu privrednu strukturu za koju se najčešće koristi naziv ; vlastita privreda.
Ili druga opcija; da skapula čekajući pomoć od EU .

Значи, сагласан си да НИС продамо Пољској, а да русонавијање задржите унутар своја четири зида.

zasto bi NIS prodavali bilo kome? Zar nam nije dovoljno sto ste ti i tvoji prodali 51% akcija NIS-a Rusiji? Zasto ste vi blokaderi sorosevci tako opsednuti sa rasprodajom svega drzavnog nekome?

Jedina gora stvar od drzavnog monopola je PRIVATNI MONOPOL

A upravo to vi zelite da uradite

naprotiv.
raduje me sve što im se bude događalo usled tog poteza i sličnih poteza u budućnosti
За твоју информацију, кроз Бугарску иде гас и других фирми. Не зарађује се само од Гаспром

Back